Polgár-Szilágyi Mária új könyvet vett fel!
Polgár-Szilágyi
Mária
2019-02-16 09:26:26
Az arany ember
Jókai Mór a legkedvesebb regényeként ajánlotta olvasóinak Az arany embert, s aki végigköveti Timár Mihály történetét, könnyen megérti a szerző érzelmeit. Hisz hősei között – noha számlálhatatlanul és emlékezetesen sokan vannak – egyetlenegy sincs, akinek kétségeit, vívódásait, meghasonlását az érvényesülésre berendezkedett világgal, szerelmi őrlődését tisztesség és szenvedély kavargásában az író ennyire sokoldalúan és odaadóan ábrázolná. Az először 1872-ben megjelent könyv azóta is a beilleszkedés és kivonulás dilemmájának alapműve a magyar irodalomban. Létezik-e, létezhet-e „a Senki szigete”? ...

Horinka Zsuzsanna elolvasott egy új könyvet!
Horinka
Zsuzsanna
2019-01-18 10:42:44
A víz mélyén
A várost átszelő folyóból holtan húznak ki egy fiatal nőt. Néhány hónappal korábban egy sérülékeny tinédzser lány végezte ugyanott, ugyanígy. Előttük évszázadokon át asszonyok és lányok hosszú sora lelte halálát a sötét vízben, így a két friss tragédia régen eltemetett titkokat bolygat meg - és hoz felszínre.
Az utolsó áldozat árván maradt, tizenöt éves lányának szembe kell néznie azzal, hogy félelmetes nagynénje lett a gondviselője, aki most kényszeredetten tér vissza oda, ahonnan annak idején elmenekült, és ahová szíve szerint soha nem tette volna be újra a lábát. A folyóparti ház eresztékei éjjelente hangosabban nyikorognak, a fal tövében susogó víz kísérteties neszekkel tölti meg az egyébként zavartalan csendet.

A lány a vonaton című regényhez hasonlóan PAULA HAWKINS újabb története is megállíthatatlanul sodorja az olvasót a végkifejlet felé, bizonyítva, hogy az írónő nagy ...
Véleményem:
Erről a könyvről elég sok negatív véleményt olvastam, de mivel tetszett az előző könyve, így belevágtam. Nagyon nehezen olvasható, mert minden fejezet (ami két három oldal) valaki más szemszögéből, más stílusban viszi előre a történetet. A szereplőket nagyon nehezen tudtam megjegyezni, és így megszeretni is. Viszont maga a történet zseniálisan volt felépítve. Minden egyes lap tartogatott valami meglepetést. Ritka hogy nem találom ki, hogy ki a gyilkos, de ezzel a könyvvel ez történt. Konkrétan az utolsó mondatban derül ki, hogy aztán tátva maradjon az ember szája, és órákat gondolkodjon még, hogy összerakja a szálakat.

Horinka Zsuzsanna elolvasott egy új könyvet!
Horinka
Zsuzsanna
2019-01-18 10:30:14
Mesterkulcs
"Gyerekkoromban számtalanszor halottam a mesterkulcsról, amely valójában nem igazi kulcs. Egy szerkezet, amely előtt nem léteznek bezárt ajtók, és sem az acéllal bélelt páncéltermek, sem az őrséggel védett birtokok falai nem jelentenek akadályt. A mesterkulcs mindent nyit, és mindenhová bevisz, akár a tömör falon is keresztüljuttat, ha kell. Minden magamfajta álmodott már róla, hogy a kezében tarthatja az eszközt, amely elől lehetetlen elrejteni bármilyen kincset.

Winie Langton a 2900-as évek New Yorkjában él, száz évvel az ötödik nagy világégés után. Egy nagy és befolyásos tolvajcsalád leszármazottja, akit már egészen kiskorától apja tanított a mesterség fortélyaira. Ebből kifolyólag Winie már kamaszként jobban verekszik, mint a fiúk többsége és mindent tud a fegyverekről.

Amikor a legendás mesterkulcs felbukkan a városban, a Langton család azonnal a nyomába ered, s természetesen Winie-re i ...
Véleményem:
Rövid kis könyv, könnyű szerrel el lehet egy nap alatt olvasni. Bár a jövőben játszódik, nekem valahogy sokkal jobban illik az egész történet hangulata a 18-19 századba. Winie nagyon tehetséges a zárak feltörésében, elég volt neki 80 (igazából 10...) oldal, hogy belopja magát a szívembe.

Horinka Zsuzsanna elolvasott egy új könyvet!
Horinka
Zsuzsanna
2019-01-18 10:27:21
Tolvajbecsület
„A becsület olyasmi, amit utólag már nem tudsz visszaszerezni, és ha elveszíted, az egy életre megbélyegezhet.”

Winie végre megszerezte a Mesterkulcsot, ám az apja úgy döntött, senki sem használhatja a szerkezetet addig, amíg ki nem derítette, hogyan működik. A probléma csupán az, hogy Winie-nek bizony sürgősen szüksége lenne rá. Az alku, amit Williammel kötött, most már sokkal inkább becsületbeli kérdés, mint pusztán üzlet, nem mellesleg a Conrey fiú is egyre türelmetlenebb.
Közben a Langton család egy második világháborús tank elrablását tervezgeti, ráadásképpen pedig felbukkan valaki Winie múltjából, akit jobb szeretne inkább elfelejteni.
A lány végül apja engedélye nélkül használja a Mesterkulcsot, hogy megszerezhesse Will édesanyjának gyűrűjét egy szigorúan őrzött páncélteremből, azonban hiba csúszik a gépezetbe, és Winie ezúttal talán tényleg nem fogja megúszni olyan kön ...
Véleményem:
A történet ott folytatódik, ahol az előző kötet abbamaradt. Megismerhetjük Winie múltját, és ahogy az lenni szokott, a múlt kísérteni kezdi, jó nagy kalamajkába keverve bele főhősünket. Az írónő még nincs 30 éves, de jó fantáziával és humorral van megáldva.

Béres Klaudia elolvasott egy új könyvet!
Béres
Klaudia
2019-01-17 22:05:17
A világ legszebb mosolya
A világ legszebb mosolya az egy nyár alatt fiatalemberré érő fiúról, Henrikről szól, miközben egy másik fiatalember, Simon lassan elsorvad mellette. A világ legszebb mosolya Kjersti mosolya. És Henrik csak arra vágyik, hogy megcsókolhassa a lányt... Henrik akkor válik felnőtté, mikor a szerelem és a halál egy pillanatra összeér. Brynjulf Jung Tjønn 1980-ban született Szöulban, Dél-Koreában. A világ legszebb mosolya című regénye 2013-ban gyermek- és ifjúsági irodalom kategóriában elnyerte a rangos Brage-díjat. A kötet a Magasfeszültség-sorozat tagja. ...
Véleményem:
Valami vidám könyvvel szerettem volna kezdeni az évet, így levettem a könyvespolcomról A világ legszebb mosolya című könyvet.
Nekiálltam olvasni és kiderült, hogy tévedtem. Nem egy boldog történetet kaptam, hanem egy szívbemarkolót. Egy könyvet, ami tele van szomorúsággal, bár a sorok között ott lapult a mosoly egy aprócska foltja is.