Horváth Barbara elolvasott egy új könyvet!
Horváth
Barbara
2018-09-22 20:21:08
Az út
"Ha a fiú nem Isten igéje, akkor Isten sosem szólalt meg." Hamu szitál folyton a láthatatlan égből, ahol a nap többé sosem mutatja meg arcát az elpusztult világnak. A "vég" után apa és fia bendukolnak éhezve és fázva az úton, keresve a maradék kis jót, ami túlélhette a pusztulást. Az anya már föladta a keresést. A férfi pisztolyában már csak két golyó van, ami kevés az ellenség legyőzéséhez, viszont éppen elegendő önmaguk legyőzéséhez és az Isten végső megtagadásához. Vajon mikor tudnak teljesen lemondani a reményről és vajon képes-e a férfi ennyire drasztikus módon "megmenteni" fiát a rosszabb haláltól? A Földön, ahol az emberi élet az utolsó, a ragadozók saját fajtájukra vetemednek. Apa és fia vérengző szerencsétlenek közt próbál eljutni az óceánpartra egy új élet reményében, és ha ez a vágyuk sem teljesül, legalább végre föladhatják... Cormac McCarthy a felkavaró történet kegyetlen kulisszái közt ...
Véleményem:
Hol is kezdjem...?! Az, hogy a párbeszédeknél nincs gondolatjel oké, ezt túlélem, attól még tudom értelmezni. Viszont az, hogy az egész könyvben nincs egyetlen egy vessző sem az engem borzasztóan irritált, amikor egy mondatban hatszor olvastam, hogy és...fú égnek állt a hajam. Egyébként nyomasztó, el sem tudom képzelni mit lehet tenni egy ilyen világban, szörnyű volt várni, hogy éhen halnak vagy sem, odaérnek-e vagy nem, a végtelen menetelés, a monotonitás... Érdekes, nem mindennapi az egyszer biztos, de én nem vagyok tőle elájulva. Nemrég tudtam meg, hogy van belőle film, adok annak is egy esélyt.

Kiss Réka elolvasott egy új könyvet!
Kiss
Réka
2018-09-22 19:48:18
A lány a vonaton
Ritkaság, hogy egy könyv vezesse több országban egyszerre, szinte az összes fontos sikerlistát. A New York Timesét, az Amazonét és a BarnesandNoble-ét, például. Az végképp szokatlan, hogy ezt egy debütáló író tegye.


2015 elején Paula Hawkins regénye berobbant az angolszász piacokra. Ahogy Stephen King fogalmazott, ebben a történetben csak fokozódik és fokozódik a feszültség. Nem véletlenül hasonlítják Hitchkockhoz és Agatha Crhristie-hez az írót, a Gone girlhez a történetet.

Rachel ingázó, minden reggel felszáll ugyanarra a vonatra. Tudja, hogy minden alkalommal várakozni szoktak ugyanannál a fénysorompónál, ahonnan egy sor hátsó udvarra nyílik rálátás. Már-már kezdi úgy érezni, hogy ismeri az egyik ház lakóit. Jess és Jason, így nevezi őket. A pár élete tökéletesnek tűnik, és Rachel sóvárogva gondol a boldogságukra.
És aztán lát valami megdöbbentőt. Csak egyetlen pil ...
Véleményem:
Rachel lelki világa, másnapjai nagyon szemléletesen és mellbevágóan igazan vannak leírva, ez tetszett a könyvben. Viszont a tetteivel, depressziójával és tehetetlenségével nem értettem egyet, mint ahogy ő is mondta, gyengének tartottam. A többi szereplőhöz nem tudtam annyira kötődni, hiszen kevesebbet is tudunk meg róluk. A könyv lassacskán, elejtett szavakkal fedi fel az igazságot, mindvégig feszültségben tartja az olvasót.

Nagy Nikoletta elolvasott egy új könyvet!
Nagy
Nikoletta
2018-09-20 11:41:30
Vulévu
Török Szonja sikeres és bájos harmincas nő, akinek tévés karrierje is felfelé ível. Főnöke, a minden hájjal megkent médiaguru „edzőtáborba” küldi, hogy legyőzze lámpalázát, és végre képernyőre kerüljön. Eközben egy titokzatos udvarló vázát és virágszirmokat küld a lánynak, azzal a kéréssel, hogy akkor randevúzzanak, ha a váza már megtelt szirommal. A romantikus széptevő azonban hol felbukkan, hol eltűnik, mintha csak szédítené a lányt, akit egy váratlan lehetőség ment meg a kétségbeeséstől. Egy híres és sármos fiatal fotós meghívására Párizsba utazik, ahol lenyűgöző világ tárul fel előtte, azzal az elsöprő szerelemmel, amire talán mindig is vágyott, és ami persze mindig a legrosszabbkor jön... Vass Virág, akit az olvasók a Nők Lapja újságírójaként, majd az Elle alapító-főszerkesztőjeként is megismerhettek, most új szerepben lép elénk. Őszinte és hiteles regényt írt a női barátságról, ki ...
Véleményem:
Ez volt az első könyv, amit Vass Virágtól olvastam. Üdítő kis történet a nagy szerelem kérdéséről, ami persze sosem időszerűen lopakodik be Szonja életébe nem kis bonyodalmakat okozva. A könyv teljesen életszerűen mutatja be a kapcsolatokban felmerülő problémákat, mint féltékenység, hazugságok, házasságtörés ....
Míg Szonja két férfi között vacilál, addig legjobb barátnője Enikő a házassága szétesését próbálja feldolgozni.

Buzás Judit új könyvet vett fel!
Buzás
Judit
2018-09-20 08:27:06
Gördülő ​kövek
MÍG A TÖBBI GYEREK XILOFONNAL JÁTSZOTT, ZSUZSA EGYSZERŰEN CSAK MEGKÉRTE A NAGYAPJÁT, HOGY VEGYE LE AZ INGÉT.

Igen. Halál a családban.

Nem könnyű annak beilleszkednie a többiek közé, akinek a nagyapja fehér lovon ülve kaszát lóbál – különösen, ha az illetőnek hirtelen be kell szállnia a családi üzletbe is, és ennek kapcsán keverni kezdik a fogtündérrel.

Különösen akkor, ha ráadásul azzal az új, ragályos zenével is fel kell vennie a harcot, amely megszállta a Korongvilágot.

A renegát, törvényenkívüli zenével. Amely megváltoztatja az embert.

Kőzenének hívják.

Van ritmusa, és lehet rá táncolni, de…

Él.

És nem halkul el egykönnyen. ...

Buzás Judit elolvasott egy új könyvet!
Buzás
Judit
2018-09-20 08:24:37
A Kaszás
A HALÁL ELTŰN! ÁLLÍTÓLAG... ÖÖÖ... ELTÁVOZOTT. És ez olyasfajta káoszhoz vezet, amilyenek mindig is keletkeznek, amikor egy létfontosságú közszolgáltatás megszűnik. Időközben egy messzi, messzi kis farmon feltűnik egy magas, sötét idegen, aki meglehetősen jól bánik a kaszával. És mivel épp aratómunkásokat keresnek... Ha szeretted az eddigi Korongvilágregényeket, ezt is élvezni fogod. Ha ez az első, a többit is keresni fogod! ...
Véleményem:
Kifejezetten jó kedves, jó humorú könyv. Kicsit morbid, kicsit ironikus, hogy Pratchett a Halál segítségével akar minket megtanítani az élet értékelésére, de ezt olyan vicces és szerethető karakterekkel teszi, hogy nem lehet nem imádni érte.