Buzás Judit elolvasott egy új könyvet!
Buzás
Judit
2018-02-22 10:45:47
Az archívum
Minden testnek van egy története, egy képsorozat, amelyet csak a Könyvtárosok olvashatnak. A halottak a Történetek, nyugvóhelyük pedig az Archívum. Papi először négy éve hozta el ide Mackenzie Bishopot, amikor a lány még csak egy rémült, de elszánt tizenkét éves volt. Most azonban Papi halott, helyét pedig Mac vette át: könyörtelen Őrzővé lett, akinek feladata megakadályozni a gyakran erőszakos Történetek felébredését és menekülését. A holtakat nem zavarhatják az Archívumban, valaki azonban mégis szándékosan megmásítja a Történeteket és fontos fejezeteket töröl ki. Hacsak Mac össze nem rakja a megmaradt darabokat, még maga az Archívum is darabokra hullhat. ...
Véleményem:
Nekem nagyon jó élmény volt ez a könyv. A világ nagyon érdekes, és már nem teljesen eredeti az alapötlet, az apró részletekkel és leírásokkal kifejezetten érdekessé, és könnyen elképzelhetővé teszi. A karakterek sem világmegváltók, de életszerűek, nem hatnak sablonosnak. Tulajdonképpen ami kiemelkedővé teszi a könyvet az az író nagyon jó és könnyed stílusa, ami a nem kiemelkedő de érdekes világból, karakterekből és történetből mégis egy kifejezetten jó könyvet varázsol.

Buzás Judit új könyvet vett fel!
Buzás
Judit
2018-02-22 08:37:46
Felszabadulás
Mackenzie Bishop, az Őrzők egyike, akinek feladata, hogy megakadályozza az erőszakos Történeteket kijutását az Archívumból, nemrég kis híján maga is egy Történet keze között lelte halálát. Most pedig, amikor az új iskolában új tanév kezdődik, Mackenzie igyekszik új életet is kezdeni – és maga mögött hagyni a nyáron történteket. A továbblépés azonban nem könnyű – különösen akkor nem, ha az ember álmát a történtek és a Történetek kísértik. A múlt persze múlt és már nem okozhat több fájdalmat, amikor azonban egy rémálom Mackenzie ébren töltött perceiben is újra és újra felbukkant, az Őrző kénytelen eltűnődni azon, vajon tényleg annyira biztonságban van-e, mint gondolja.

Mindeközben emberek tűnnek el nyom nélkül, és látszólag az egyetlen közös bennük Mackenzie – aki ugyan biztos benne, hogy az Archívum többet tud, mint amennyit elárul, mielőtt azonban ezt bebizonyíthatná, ő maga vál ...

Kiss Boglárka elolvasott egy új könyvet!
Kiss
Boglárka
2018-02-21 22:44:29
A csábítás kilenc szabálya
Egy igazi lady nem szivarozik, a lovat nem férfimódra üli meg, nem foglalkozik vívással és nem is párbajozik. Ezenkívül nem lő pisztollyal és nem kártyázik férfiklubban.

Lady Calpurnia Hartwell mindig betartotta ezeket a szabályokat, de végül is mi értelme volt ennek? Még mindig nincs férjnél és enyhén szólva elégedetlen a helyzetével. De most megfogadta, hogy megszeg minden szabályt és végre élvezni fogja az életet!

De ahhoz például, hogy végigtáncoljon egy bált vagy szenvedélyesen csókolózzon, kell egy megfelelő partner is. Egy olyan férfi, aki mindent tud a szabályszegésről. Például az elbűvölően vonzó Gabriel St. John, Ralston márki, akinek épp olyan rossz a híre, mint amilyen bűnös a mosolya.

Ha Lady Calpurnia nem vigyáz, akkor éppen a legfontosabb szabályt fogja megszegni: akik az élvezeteket keresik, azoknak soha nem szabad reménytelen szerelemre lobbanniuk. ...
Véleményem:
Bár a könyvet minden előzetes ismeret nélkül, csak a fülszöveg, a cím és a borító miatt választottam ki, de nagyon magával ragadott a könyv világa. Tetszett, hogy ezúttal nem a jól ismert 21. századba ültette az írónő a történetet, hanem kicsit visszautaztam az időben. A szenvedély az egész könyvön keresztül végigsöpört, és a fordulatok is nagyon helyénvalóak voltak. Callie önmagába vetett kétségei azonban olykor az agyamra mentek...

Somogyiné Kovács Márta elolvasott egy új könyvet!
Somogyiné Kovács
Márta
2018-02-21 16:05:14
Emma szerelme
A tizenhárom éves Emmát apja a halála előtt fiatalkori barátja feleségére és hajdani szerelmére, Kóthay Évára bízza. A Balaton parti festői kisvárosban, ahol még jól emlékeznek Emma világszép édesanyjára és az annak idején róla terjengő pletykákra, féltékenységgel vegyes gyanakvással fogadják a fiatal lányt. Emma élete akkor bolydul fel igazán, amikor váratlanul felbukkan a család régóta Párizsban élő, gyermekorvosként nevet szerzett fia, Gábor. A lányban, aki gyerekkorában súlyos titkok tudója lett, és aki a férfit vádolja anyja haláláért, feltámad a gyűlölet. Ám a szerelmet és a gyűlöletet olykor csak egy hajszál választja el egymástól. Lehet, hogy Emmát és Gábort minden félreértés és tragédia ellenére mégis egymásnak szánta a sors? ...
Véleményem:
-még nem olvastam semmit az írótol,de ez a regény után fogok.Nekem nagyon tetszett,nagyon olvasmányosan írt, a történet izgalmas ,és egy picit visszarepít a múltba.Nem árt néha a régi történelmi korokban játszódó történeteket olvasni.Kiváncsi vagyok a második részre.

Lilla Dudás új könyvet vett fel!
Lilla
Dudás
2018-02-20 19:05:26
Az ötödik levél
Milyen jól ismered a barátaidat?
Négy barátnő. Öt levél. Egy titok.
Joni, Trina, Deb és Eden.
Az iskola első napjától fogva barátok. Ahogy ők mondják: a legjobb barátnők, mindörökre.
Most már harmincasok, és közbeszólt a való élet: férj, gyerekek, munka. Joninak azonban támad egy ötlete, amely segít felfrissíteni a kapcsolatukat. Mindegyikük ír egy-egy névtelen levelet, így osztja meg a barátnőivel, mi történik valójában az életében.
Ám ahogy előtörnek a vallomások, Joni kezdi elveszíteni a hitét több évtizedes barátságukban.
Düh. Vádaskodás. Vágyakozás. Csalás.
Aztán talál még egy levelet. Egy ötödiket, amelyet sosem kellett volna elolvasnia. Olyan nagy titkot tartalmaz, hogy az írója meg akarta semmisíteni. És Joni most azon tűnődik, vajon igazán ismerte a barátait?

A népszerű írónő, Liane Moriarty húgának botrányos, áttörő világsike ...