Oszlánczi Tímea új könyvet vett fel!
Oszlánczi
Tímea
2018-06-16 21:12:53
A Pendragon legenda
Egy fiatal magyar tudós XVII. századi misztikusok után kutat a British Museum könyvtárában. Earl of Gwynedd, a Pendragon család feje meghívja várába, és Mrs. Eileen St. Claire, egy csodálatos fiatal nő, titokzatos gyűrűt küld az Earlnek az ifjú tudóssal.
Így kezdődik Szerb Antal egyedülállóan izgalmas, nagyszerű szatirikus detektívregénye, amely a legendákkal teli, varázsos walesi tájra viszi el az olvasót, ahol a képzelet szülte kísértetvilág a kor valóságos kísérteteivel ütközik össze egy hatalmas örökségért folyó izgalmas hajsza keretében. ...

Oszlánczi Tímea új könyvet vett fel!
Oszlánczi
Tímea
2018-06-16 21:08:55
Búzavirág
"Ha valakit az életednél is jobban szeretsz,akkor kiszolgáltatod magadat a legnagyobb fájdalomnak." ...

Szabó Sarolta elolvasott egy új könyvet!
Szabó
Sarolta
2018-06-10 18:08:33
A ​hazavezető út minden reggel egyre hosszabb
Noah életében különleges szerepet tölt be nagyapja, akivel nagyon hasonlítanak egymásra, és akivel minden beszélgetés egy új kalanddal ér fel.
Nagyapó már rettentően öreg. Olyan öreg, hogy a dolgok kezdenek elmosódni a fejében. Szeretett számjegyei, remek ötletei, egy sátor a szigeten, a képek a fiáról, az unokájáról, nagyanyó emléke. Mindezek gyönyörűséges, szívszorító képekben kavarognak agyának egyre fáradó tekervényeiben. Olyan, mint egy kihunyóban lévő csillag. Vagy egy különleges táj, amely lassan eltűnik a vastag hótakaró alatt.

Ez a kötet az emlékekről és az elengedésről szól. Azért született, hogy az írója megértsen bizonyos dolgokat. És mi, az olvasói is megérthetünk általa valamit. Valami fontosat a búcsúzásról. Mert ez a könyv búcsú és találkozás egyszerre.
...
Véleményem:
Rövid, de szíven szúrt ez a történet: nem csak egy napgypapa-unoka kapcsolatról szól, hanem az elmúlással való megbékélésről, amitől mindannyian félünk egy kicsit. Ahogyan attól is, hogy elfelejtenek bennüket, és mi is elfelejtünk másokat... Backman giccs és "szájbarágósság" nélkül ír a témáról. De ahhoz, hogy sírva tettem le a könyvet ay utolsó oldal után, valószínűleg az is hozzájárult, hogy nem sokkal a nagymamm temetése után olvastam....

Jankovics Ildiko új könyvet vett fel!
Jankovics
Ildiko
2018-06-10 16:01:16
Anna Karenina
Anna Karenina életének, szerelmének és halálának megrázó története már sok-sok évtizede mindig mély nyomot hagy az olvasóban. A gyönyörű arisztokrata asszony bátor és tragikus szerelmében az az erkölcsi eszmény jut kifejezésre, mely nem hajlandó megbékélni a környezetében uralkodó képmutatással, szennyel és kegyetlenséggel.
Az „Anna Karenina” nem csupán egy nagy szerelem történetét foglalja magába, hanem a hatvanas-hetvenes évek orosz társadalmának hatalmas freskóját is adja, s páratlan művészi erővel tárja az olvasó elé Oroszország életének egész korszakát.
Tolsztoj örökbecsű művét Németh László fordítása teszi felejthetetlenné. ...

Jankovics Ildiko új könyvet vett fel!
Jankovics
Ildiko
2018-06-10 15:59:09
Foucault-inga
Három kiadói szerkesztő megunja az okkultkönyvek „ördöngös" szerzőinek pancserságát, és egy Abulafia nevű számítógép segítségével nekilát, hogy egy tökéletes Tervet kovácsoljon. Az állítólagos Terv értelmében az emberiség sorsa a Világ Urainak kezében van; ez pedig valamiképpen összefügg azzal a gyanúval, hogy Szép Fülöp francia királynak talán mégsem sikerült felszámolnia annak idején a templomos lovagrendet. Hőseink remekül szórakoznak, ám egyszer csak hátborzongató sejtéseik támadnak... Annyi bizonyos, hogy bajba kerültek. A Foucault-inga a második nagy sikerű regénye Eco professzornak, a világhírű olasz szemiotikusnak. Ezúttal már nem egy gyilkosságsorozat tettesét s a tettes indítékait, tervét kutatja a detektív, mint A rózsa nevé-ben, hanem végső soron maga a Terv: az emberi történelem, sőt, a Mindenség tervszerűsége válik meghökkentően kérdésessé. Ha van Terv, akkor minden mindennel összefügg. ...