Pintér Gabriella új könyvet vett fel!
Pintér
Gabriella
2017-09-20 18:03:55
Navina, a Karácsony angyala
Hét este felcsendülő hét csodálatos karácsonyi történet elevenedik meg a lapok közt, melyek során az előző kötetből megismert Navina, mint angyal jelenik meg és segít a rászorulókon, fényt hoz a sötétségbe, és békével hinti meg az ünnepnapokat.

David Becker a Karácsony közeledtével a kanadai üdülőparadicsomba, Whistlerbe utazik, ahol egy hetet tölt baráti családok körében. A békére lelt, fájdalmát már elengedő férfi hamar bűvkörébe vonja a hét kisgyermeket, akik élénk színfoltokként ékítik a hatalmas, karácsonyi pompába öltözött erdei házat. Ahogy eljön az est, David a köré gyűlt gyermekeknek Navináról, egy csodás angyalról mesél, aki szent feladatának tekinti, hogy a Szeretet Ünnepén fényt és melegséget vigyen az emberek szívébe. Ettől fogva minden este más-más történetek elevenednek meg a házban, melyek mély erkölcsi és lelki tanulságokat, tanításokat tartalmaznak. Az erdei ház fa ...

Pintér Gabriella új könyvet vett fel!
Pintér
Gabriella
2017-09-20 17:59:27
Átmeneti üresedés

Pintér Gabriella elolvasott egy új könyvet!
Pintér
Gabriella
2017-09-20 17:56:35
Zárt ajtók mögött
Mindenki ismer olyan párokat, mint Jack és Grace. Jack jóképű és gazdag, Grace bájos és elegáns. Kedveljük őket, még ha nem is áll szándékunkban.
És szeretnénk Grace-t jobban is megismerni.

Csakhogy ez nem is olyan egyszerű, ugyanis Jack és Grace elválaszthatatlanok.
Van, aki ezt igaz szerelemnek nevezné. Mások talán feltennék a kérdést, hogy Grace miért nem veszi fel soha a telefont. Vagy miért nem lehet vele beülni valahova egy kávéra, jóllehet nem dolgozik. És hogy marad olyan sovány, noha rafinált fogások sorát főzi? És vajon miért van rács az egyik hálószoba ablakon?

„ Briliáns, dermesztő, félelmetes és letehetetlen. "

Lesley Pearse ...
Véleményem:
Ezt a könyvet egy munkatársam ajánlotta, hogy mindenképp érdemes elolvasnom, ha érdekelnek a pszichothrillerek. Naná, hogy érdekelnek! És nem is bántam meg. Végig feszültséggel teli, fenntartja az érdeklődést, hogy mégis mi történik. A bevezetés a könyv elején nagyon hétköznapinak tűnő, mint bármelyik más családnál, aztán hirtelen rádöbbenünk mégis mi nem stimmel. A vége abszolút ütött, nem szeretnék spoilerezni, csak annyit írok, amikor rákérdez a szomszéd csaj, hogy mégis melyik színű szoba lett volna a testvérének szánva... Azóta kijött a második könyve is Összeomlás címmel, amely szintén tervben van, hogy elolvasom!

Pintér Gabriella új könyvet vett fel!
Pintér
Gabriella
2017-09-20 17:51:05
Emma fiai
A számos félreértés és viszontagság után egymásra talált párnak, az elismert gyerekorvosnak, Kóthay Gábornak és szépséges feleségének, a sikeres írónőnek, Emmának három fia születik. Három különböző jellem, három különböző életút és sors. Mindegyik fiú a maga egyéni módján és eszközeivel keresi boldogulását és boldogságát a húszas-harmincas évek Magyarországán. A legidősebb és legkomolyabb, Tamás, apja nyomdokaiba lépve orvosnak tanul. A középső, a daliás, észbontóan jóképű Péter, akinek egy nő sem tud ellenállni, a Ludovika növendéke, és a berlini olimpiára készül, ahová ki is jut, miközben egyre inkább belesodródik a politikába. A legkisebb, az apja rajztehetségét öröklő, visszahúzódó, álmodozó Öcsi festőnövendékként bontogatja szárnyait. Aztán egy napon találkozik valakivel, aki nemcsak az ő, de a fivérei életét is megváltoztatja… ...

Pintér Gabriella elolvasott egy új könyvet!
Pintér
Gabriella
2017-09-20 17:49:36
Tengernyi szerelem
1946-ban járunk, amikor szerte a világon fiatal nők ezrei kelnek útra, hogy csatlakozzanak a háború idején megismert vőlegényükhöz, férjükhöz. Sydneyből is több száz ifjú asszony tart Angliába a Victoria fedélzetén. A hajó nem pompás óceánjáró, hanem sok viszontagságot látott repülőgép-hordozó, melyen egész seregnyi tengerész és tiszt szolgál, illetve utazik, szigorúan elkülönítve a női részlegtől. A négy főszereplő - Frances, a zárkózott ápolónő, a gazdag családból való, elkényeztetett Avice, a komolytalan, alig tizenöt éves Jean és az őszinte, nyílt természetű Margaret - egy kabinba kerül, s a hathetes utazás alatt sok mindent megtudnak egymásról és önmagukról. Sorra kiderül, hogy mindenkinek van valamilyen féltett titka, és a múlt bonyodalmait csak még terhesebbé teszik a jelen váratlan fordulatai, melyek akár egészen új irányba terelhetik a lányok életét. Hogy az átélt örömök, félelmek és meg ...
Véleményem:
Nagyon tetszett, mint minden eddigi Jojo Moyes könyv. A való életből merített ihletet az írónő a nagymamája története által és a 4 lány közül az egyik ő. A végén kicsit meglepődtem, hogy tulajdonképpen melyik szereplő volt a nagymama, kettő szereplő között vacilláltam.A mű korhű, nagyon jól adja át a hajón töltött bezártság okozta kellemetlenségeket, ám egyben kalandokat és barátságokat is. Szeretni való könyv, egyszer mindenkinek ajánlom elolvasásra!