Fekete Nóra új könyvet vett fel!
Fekete
Nóra
2017-11-19 14:45:43
A férfiakkal csak a baj van?!
Ez a könyv olyan ösvény, amely a férfilélek megismeréséhez vezet. Arra hivatott, hogy valóban megismerhesd az erősebbik nemet, hogy valóban élvezhesd a párkapcsolatot a szenvedés helyett. Ezért a Férfi valóságát, a tettei mögött megbúvó érzéseket és gondolatokat tárom eléd. Őszintén, egyenesen. Olykor túlságosan fájdalmasan őszintén. Nem véletlenül írtam meg így; a megértés kedvéért néha meg kell rázni az embert. S nem azért, mert buta lenne. Ó nem! Az ember nem ostoba, csak hajlamos arra, hogy bölcsőtől a sírig meneküljön a felelősség elől.
A saját élete felelőssége elől. ...

Fekete Nóra elolvasott egy új könyvet!
Fekete
Nóra
2017-11-19 14:40:38
Stoner
Ötven évvel azután, hogy John Williams írt az ügynökének, a Stoner bestseller lett. Teljesen váratlanul. Bestseller Európa-szerte. Maguk a kiadók sem értik. Bestseller a szó legtisztább értelmében – az a fajta, amely úgy születik, hogy az olvasók adják szájról szájra.

„Csodás felfedezés mindazoknak, akik szeretik az irodalmat.” Ian McEwan
„Briliáns, gyönyörű, hajthatatlanul szomorú, bölcs és elegáns regény.” Nick Hornby
„Ilyen fantasztikus regénnyel ritkán találkozni az életben.” Tom Hankslm

A történetről: William Stoner tizenkilenc évesen beiratkozik a Missouri Egyetem agrártudományi karára. Később tanár lesz ugyanott. Rosszul nősül. Csendes, észrevétlen életet él, és halála után ritkán jut eszébe kollégáinak.

A Stoner univerzális értékű történetet tár elénk: őszintén, részvéttel, átható erővel. Az ember konfliktusairól, kudarcairól és ...
Véleményem:
Fantasztikus történet. Életút egy emberről, aki nem tett mást, mint megszületett, felnőtt, családot alapított, szeretett, átdolgozta az egész életét, s mire élvezhette volna a nyugdíj adta pihenést, a betegség legyűrte, s amilyen csendben világra jött, csendben távozott is.
Végig olyan érzésem volt, ami a szerző zsenialitását dicséri, hogy Stoner lelke beszélt hozzám, a lelkén keresztül élhettem át az egész életét. Csak ajánlani tudom, s köszönöm a könyvkihívásnak, hogy a kezembe kerülhetett ez a remekmű.

Kemendi Tímea új könyvet vett fel!
Kemendi
Tímea
2017-11-19 12:50:36
Storm és Stone
Az előkelő bentlakásos iskola borostyánnal borított falai között korrupció, botrány és egy összeesküvés baljós hálózata rejtőzik.
Az Amerikából jött Raven Stone-nak feltűnik, hogy valami nagyon nem stimmel. Először is ott vannak a titokzatos eltűnések. Aztán a tanárok hazugságai.
És most pedig a halálos fenyegetések…
A nyugtalanító történéseket csak tovább bonyolítja a rejtélyes Kieran Storm feltűnése, akinek nemcsak az agya penge, de a teste is döglesztő.
Raven érzi, hogy beleszeret a fiúba, de megbízhat olyasvalakiben, akiről szinte semmit sem tud? ...

Kemendi Tímea elolvasott egy új könyvet!
Kemendi
Tímea
2017-11-19 12:47:23
Ezeregy tündöklő nap
Afganisztán, 80-as évek. A perzsa kultúra egykori bölcsőjének életét ellehetetleníti a terror és a háború. Két nő: Mirjam és Leila. Mirjam a társadalomból kivetett törvényen kívüliként születik, s kamaszkorában még azt a kevés szeretetet is megvonja tőle a sors, amit gyerekként még megkapott. Leilára akár boldogság is várna, ha életét nem forgatná fel mindenestől a véres háború. A két nőt közel hozza egymáshoz a szenvedés és a szeretett emberek elvesztése, sorsuk összefonódik a kegyetlen férfivilágban. A Papírsárkányok című világhírű regény szerzője az afgán történelem harminc évnyi krónikájába ágyazza a szívszorító történetet szeretetről, szerelemről és egy hihetetlen tettekre sarkalló önfeláldozó barátságról. Khaled Hosseini új regényében megdöbbentő képet fest a tálib uralom alatt sínylődő Afganisztánról, miközben páratlan érzékenységgel ábrázolja a női sorso ...
Véleményem:
Egy újabb történet, ami után összetehetjük a kezünket, hogy Magyarországra születtünk, ahol nem ilyen sors vár a nőkre, lányokra. Ez a fajta túltolása egy vallásnak, és főként a háború egyenként is megkeserítheti az életeket, de így együtt katasztrófa. A Papírsárkányokat már olvastam az írótól, ez a második könyvem volt tőle, és tetszik, ahogy ír. Fogok még tőle olvasni, és bátran ajánlom mindenkinek :)

Pavlényiné Boza Anita elolvasott egy új könyvet!
Pavlényiné Boza
Anita
2017-11-19 07:34:26
Varjak tava
Varjak tava – a ritka felfedezések egyike, az írónő első regénye. Olyan meggyőző, lenyűgöző és érzelmileg oly tökéletesen irányított, hogy azonnal érezzük, mindez valóság. Varjak tava a szó szoros értelmében irodalmi élmény: egy könyv, amiben elmerülhet az ember, s egy név – Mary Lawson – amelyre érdemes odafigyelni. A Varjak tava káprázatos, lassan izzó, egy családi életét és egymástól való elszakadását bemutató történet Észak-Ontario „terméketlen vidékén”, a táj a tragédiák és küzdelmek hű tükre, itt a művelődésre fektetett túl nagy hangsúly is veszélyes lehet. A farmgazdálkodást folytató Pye-család története szinte görög tragédia, ahol az apák vétke a fiakat sújtja, és a kulisszák mögött is irtózatos események történnek. Középpontban a Morrison-család áll, akiknek tragédiája Pye-ékénál is súlyosabbnak tűnik, még ha kevésbé könyörtelen is, mert alattomos és megosztja a család ...
Véleményem:
A történet röviden: A négy farmer gyereknek meghalnak a szüleik, s a legidősebb fiú megpróbálja együtt tartani a családot. Sorsukat tragédiák, szerelmek kísérik.

Véleményem: Varázslatos könyv, lassan kibontakozó, a maga ütemében haladó, ugyanakkor minden benne van, ami remekművé teszi. Szeretet, megbecsülés, önfeláldozás, balsors, tragédiák, felnőtté válás, viszonzott és viszonzatlan szerelem. A múltba/előre utalások sejtelmessé teszik, már az első oldalaktól kezdve feszengve várjuk, mi történik majd, remélünk, elcsodálkozunk.
Nagyon szép könyv, kedvenceim közé került a polcra.

5/5