Ambrus Alexandra elolvasott egy új könyvet!
Ambrus
Alexandra
2018-11-08 22:22:18
Sárkányvölgy
A szülők egyszerűen szörnyűek! Így gonolja Rebeka is, amikor megtudja, hogy bentlakásos iskolába kell járnia. Sárkányvölgybe érkezve azonban nem hisz a szemének: az erdőben csodaszép egyszarvú nyargal, a virágok fölött pedig tündérek és sárkányok repkednek. A kislány megismerkedik Themisztoklésszel a legnagyobb varázslóval, s miközben megpróbálja megfejteni Sárkányvölgy kastélyának titkát, fantasztikus kaland veszi kezdetét. ...
Véleményem:
Igazi gyerekkönyv, bárkinek szívesen ajánlom aki a gyermekével szerettetné meg az olvasást, hisz minden van benne ami érdekli e kicsiket: mágikus lények, varázslat, rejtélyek. Én minden esetre imádtam. Egy nap alatt el lehet olvasni mind a 3 rész és felejthetetlen élményt ad. Nagyon tetszett, hogy nem egyből a varázssuliba küldték a szülők Rebekát, hanem neki kellett felfedeznie a másik világot.

Ambrus Alexandra elolvasott egy új könyvet!
Ambrus
Alexandra
2018-11-08 22:14:04
Szellemlány
Charlotte Usher gyakorlatilag láthatatlannak érzi magát az iskolában, és egy nap valóban azzá is válik. Nemcsak láthatatlanná, de halottá is. És mindez egy srác és egy gumimaci miatt.

Ebben a kissé gúnyos, néhol mégis szívszorongató történetben Tonya Hurley feltárja előttünk a láthatatlanságot, amit néha mindannyian érzünk, és hogy meddig vagyunk képesek elmenni, hogy végre észrevegyenek bennünket.
...
Véleményem:
Kb. 14 éves koromban fedeztem fel és mivel akkoriban még nem igazán szerettem olvasni sokat segített a borító. Azt hiszem ez a könyv segített, hogy így 22 éves koromra igazi könyvmoly legyek. Most visszaolvasva (persze azóta már elolvastam a másik két részt is) már kicsit sablonosnak tűnt az "meghalok érted" szerelem, de végül is érdekes a történet fejlődése.

Ambrus Alexandra elolvasott egy új könyvet!
Ambrus
Alexandra
2018-11-08 22:08:34
Futu.re
A Metró-regények világhírű szerzője, a Metró-univerzum megálmodója új sci-fijében újból lenyűgöző és félelmetes fantáziavilágot teremtett meg.

Egy olyan jövőben járunk, ahol századokkal korábban felfedezték a halhatatlanság szérumát. Amerikában csak a leggazdagabbak juthatnak hozzá, Oroszországban csak a politikai elit, Európában viszont alanyi jogon jár a halhatatlanság mindenkinek. Az iszonyatosan túlnépesedett Európában az emberek gigantikus tornyokban élnek, és a halhatatlanságért cserébe le kell mondaniuk arról, hogy gyerekük legyen. A törvény ellen titokban vétkezőket a rendszer elit kommandója keresi - melynek a regény főhőse is a tagja. Ő azonban egy nagy szerelem hatására szembefordul a törvénnyel és a hatalommal, és ezzel fergeteges thriller veszi kezdetét... ...
Véleményem:
Annyiszor elgondolkoztam rajta, hogy félreteszem és majd legközelebb elolvasom, de kölcsönkönyv volt, így sietnem kellett. Mire elolvastam rájöttem, ez egy egészen reális jövőkép lehet. Kettős érzéseim voltak olvasás közben, részben mert elgondolkodtató viszont annyi fölösleges rész van benne, hogy szerintem bő 20 oldalt le lehetne belőle faragni.

Ambrus Alexandra elolvasott egy új könyvet!
Ambrus
Alexandra
2018-11-08 22:02:00
A szomszéd lány
Külvárosi környék. Árnyékos, fák szegélyezte utcák, gondosan ápolt pázsit, kényelmes kis otthonok. Kellemes, békés környezet ahhoz, hogy itt nôjön fel az ember. Ez persze nem igaz a tinédzser Megre és mozgássérült húgára, Susanra. Valahol egy zsákutcában, a Chandler család sötét, nedves pincéjében Meg és Susan saját nagynénjük áldozatává válnak, kiszolgáltatva a teljes ôrületbe merülô távoli rokon kegyetlen rigolyáinak és dührohamainak. Olyan ôrület ez, amely megfertôzi mindhárom fiát is – végül pedig az egész környéket. Egyetlen fiú, a tizenkét éves David ütközik csak meg a történteken, tétován ingadozva a két lány és azok könyörtelen, vad kínzóinak tettei között. Ennek a fiúnak végül egy nagyon felnôtt döntést kell meghoznia… Igaz történet, amely valóságos eseményen alapul. Jack Ketchum nyugtalan, minden határt felülmúló horror-thrillerében az emberi lélek szakadékait mutatja be. ...
Véleményem:
Ez egy zseniálisan megírt, hátborzongató, megdöbbentő, sokkoló és érzelmileg felkavaró történet. Dühítő, hogy ez megtörténhet bárkivel. Elszomorító, hogy a gyerekek mennyire kegyetlenek tudnak lenni, és elkeserítő, amikor mindezt egy szülő segédletével, beleegyezésével, irányításával teszik.
Sosem tudhatjuk mi rejtőzik egy emberben.
A legborzalmasabb, hogy igaz történeten alapul, végigolvasni is nehéz volt és ezt valakinek át is kellett élnie...

... ... új könyvet vett fel!
...
...
2018-11-08 21:58:33
Shadows – Árnyak
Dawson Black mindenre számított, csak Bethany Williamsre nem. Egy luxen, vagyis egy földre szállt idegen számára a földi lányok, nos…, érdekesek. De mivel a luxeneknek titokban kell tartaniuk valódi kilétüket, őrültség lenne beleszeretni az egyikbe.
Veszedelmes. Kísértő. Tilos..
Bethany nem tagadhatja le a közte és Dawson közt azonnal létrejött kapcsolatot. És bár nincs szüksége a szerelem bonyodalmaira, mégsem tud távol maradni tőle. Valahányszor összenéznek, Bethany beleszédül.
Elbűvölte. Vonzza. Szereti.
Dawson titka megváltoztatja Bethany életét… és veszélybe is sodorja a lányt. De még Dawson sem tehet kockára mindent egyetlen emberlányért. A sors azonban elkerülhetetlen… akárcsak a szerelem. ...