van de Bijl Diána új könyvet vett fel!
van de Bijl
Diána
2019-01-16 15:05:26
Bűn és bűnhődés
Nagyszerű könyv; pont most tanultunk róla. Hihetetlenül érdekfeszitőnek találtam. ...

Mester Alexandra új könyvet vett fel!
Mester
Alexandra
2019-01-15 19:35:09
A titokzatos kék vonat
A Kék Vonat, a milliomosok vonata, Calais felől a Riviérára tart. Sokan utaznak rajta: Hercule Poirot, a világ leghíresebb magándetektívje, Ruth Kettering, a világ egyik leggazdagabb emberének, Rufus Van Aldinnak a lánya a komornájával, Katharine Grey kisasszony, akire munkaadója egy vagyont hagyott – és mivel Agatha Christie fonja a történet szálait, össze is kapcsolódik a sorsuk.

Ruth Ketteringet brutálisan meggyilkolják és ki is rabolják. Hercule Poirot kapja a megbízást Mrs. Kettering édesapjától, Rufus Van Aldintól, hogy találja meg lánya gyilkosát. A nyomozás több helyszínen zajlik: Párizsban, ahol nagy szerepet kap a rosszhírű Monsieur le Marquis és a dúsgazdag régiségkereskedő, Papopoluosz úr; valamint a Riviérán, az ott üdülő vagy lakó angolok között, sőt még St. Mary Meadben is, ahol Miss Grey él. A végére természetesen Poirot híres szürke sejtjei győzedelmeskednek a gonosztevők fölött! ...

Mester Alexandra elolvasott egy új könyvet!
Mester
Alexandra
2019-01-13 18:55:36
A lány, aki megmenti a Karácsonyt
Ahol ​A fiú, akit karácsonynak hívnak véget ért, ott kezdődik ez a könyv.
Szenteste van, ám minden a lehető legrosszabbul alakul. Ádáz úr dologházba zárja Ameliát, a remény fénye egyre halványabban pislákol, Karácsony apó pedig tudja, hogy meg kell találnia a kislányt, különben veszélybe kerül az ünnep csodája.
A nehéznek ígérkező küldetésben azonban nem marad magára: nemcsak a koboldok, a rénszarvasok, hanem maga az angol királynő, sőt egy macskakedvelő, Charles Dickens nevű férfi és egy önzetlen, tiszta szívű konyhásasszony is a segítségére siet, hogy meg tudja menteni Ameliát.
Csakhogy mindeközben Koboldfalván a feje tetejére áll a világ. A meseglimpik ármányt szőnek, felbujtják a trollokat, Bohó pedig mit sem sejtve a vesztébe rohan… ...
Véleményem:
Idézet a könyvből: "A szeretet sosem tűnik el. Még ha úgy is látszik néha. De tudod, Amelia ott vannak az emlékek. A szeretet örökké él. Ha szeretünk valakit, az viszontszeret minket, és ez a szeretet elraktározódik, és megvéd minket egész életünkben."

Zink Noémi elolvasott egy új könyvet!
Zink
Noémi
2019-01-10 15:59:14
Ballépések
Véleményem:
Attól függetlenül hogy régen olvastam, emlékszem a történetre és egy nagyon kedves könyvként gondolok vissza rá. Tetszik az alap történet és az is ahogy a főszereplő megoldja az útján szembejövő problémáit. Szerett könyvem, ajánlom mindenkinek aki egy könnyű olvasmányra vágyik.

Horváth Sebestyén új könyvet vett fel!
Horváth
Sebestyén
2019-01-10 12:57:42
A per
„Valaki megrágalmazhatta Josef K.-t, mert noha semmi rosszat sem tett, egy reggel letartóztatták.” A per, mint Franz Kafka legtöbb műve, az ébredéssel indul, ám ezt követően a valóság történései mintha egy különös rémálom kusza képei, víziói lennének. Josef K. arra ébred, hogy két őr jelent meg a lakásán, s közlik vele a letartóztatás tényét. Az őrök viselkedése minden erkölcsöt áthág, megsértik Josef K. szobáját, sőt a szomszéd Bürstner kisasszonyét is, megsértik Josef K. személyes holmijait, megeszik a reggelijét, sőt ki akarják csalni a ruháit és a pénzét is. Közlik vele, hogy bár le van tartóztatva, bemehet munkahelyére, elláthatja a kötelességeit, ugyanúgy élheti az életét, mint korábban. Ezzel kezdetét veszi Josef K. kálváriája, az abszurd letartóztatástól egészen az ítéletig. ...