Kiss Réka elolvasott egy új könyvet!
Kiss
Réka
2018-09-22 19:48:18
A lány a vonaton
Ritkaság, hogy egy könyv vezesse több országban egyszerre, szinte az összes fontos sikerlistát. A New York Timesét, az Amazonét és a BarnesandNoble-ét, például. Az végképp szokatlan, hogy ezt egy debütáló író tegye.


2015 elején Paula Hawkins regénye berobbant az angolszász piacokra. Ahogy Stephen King fogalmazott, ebben a történetben csak fokozódik és fokozódik a feszültség. Nem véletlenül hasonlítják Hitchkockhoz és Agatha Crhristie-hez az írót, a Gone girlhez a történetet.

Rachel ingázó, minden reggel felszáll ugyanarra a vonatra. Tudja, hogy minden alkalommal várakozni szoktak ugyanannál a fénysorompónál, ahonnan egy sor hátsó udvarra nyílik rálátás. Már-már kezdi úgy érezni, hogy ismeri az egyik ház lakóit. Jess és Jason, így nevezi őket. A pár élete tökéletesnek tűnik, és Rachel sóvárogva gondol a boldogságukra.
És aztán lát valami megdöbbentőt. Csak egyetlen pil ...
Véleményem:
Rachel lelki világa, másnapjai nagyon szemléletesen és mellbevágóan igazan vannak leírva, ez tetszett a könyvben. Viszont a tetteivel, depressziójával és tehetetlenségével nem értettem egyet, mint ahogy ő is mondta, gyengének tartottam. A többi szereplőhöz nem tudtam annyira kötődni, hiszen kevesebbet is tudunk meg róluk. A könyv lassacskán, elejtett szavakkal fedi fel az igazságot, mindvégig feszültségben tartja az olvasót.

Nagy Nikoletta elolvasott egy új könyvet!
Nagy
Nikoletta
2018-09-20 11:41:30
Vulévu
Török Szonja sikeres és bájos harmincas nő, akinek tévés karrierje is felfelé ível. Főnöke, a minden hájjal megkent médiaguru „edzőtáborba” küldi, hogy legyőzze lámpalázát, és végre képernyőre kerüljön. Eközben egy titokzatos udvarló vázát és virágszirmokat küld a lánynak, azzal a kéréssel, hogy akkor randevúzzanak, ha a váza már megtelt szirommal. A romantikus széptevő azonban hol felbukkan, hol eltűnik, mintha csak szédítené a lányt, akit egy váratlan lehetőség ment meg a kétségbeeséstől. Egy híres és sármos fiatal fotós meghívására Párizsba utazik, ahol lenyűgöző világ tárul fel előtte, azzal az elsöprő szerelemmel, amire talán mindig is vágyott, és ami persze mindig a legrosszabbkor jön... Vass Virág, akit az olvasók a Nők Lapja újságírójaként, majd az Elle alapító-főszerkesztőjeként is megismerhettek, most új szerepben lép elénk. Őszinte és hiteles regényt írt a női barátságról, ki ...
Véleményem:
Ez volt az első könyv, amit Vass Virágtól olvastam. Üdítő kis történet a nagy szerelem kérdéséről, ami persze sosem időszerűen lopakodik be Szonja életébe nem kis bonyodalmakat okozva. A könyv teljesen életszerűen mutatja be a kapcsolatokban felmerülő problémákat, mint féltékenység, hazugságok, házasságtörés ....
Míg Szonja két férfi között vacilál, addig legjobb barátnője Enikő a házassága szétesését próbálja feldolgozni.

Buzás Judit elolvasott egy új könyvet!
Buzás
Judit
2018-09-20 08:24:37
A Kaszás
A HALÁL ELTŰN! ÁLLÍTÓLAG... ÖÖÖ... ELTÁVOZOTT. És ez olyasfajta káoszhoz vezet, amilyenek mindig is keletkeznek, amikor egy létfontosságú közszolgáltatás megszűnik. Időközben egy messzi, messzi kis farmon feltűnik egy magas, sötét idegen, aki meglehetősen jól bánik a kaszával. És mivel épp aratómunkásokat keresnek... Ha szeretted az eddigi Korongvilágregényeket, ezt is élvezni fogod. Ha ez az első, a többit is keresni fogod! ...
Véleményem:
Kifejezetten jó kedves, jó humorú könyv. Kicsit morbid, kicsit ironikus, hogy Pratchett a Halál segítségével akar minket megtanítani az élet értékelésére, de ezt olyan vicces és szerethető karakterekkel teszi, hogy nem lehet nem imádni érte.

Buzás Judit elolvasott egy új könyvet!
Buzás
Judit
2018-09-17 08:04:32
Mort, a halál kisinasa
Véleményem:
Eddig mégcsak hangoskönyv formájában hallgattam Pratchettet, de mindig is tervben volt, hogy olvassak tőle valamit. Mivel a Halál volt eddig a kedvenc szereplőm egyértelműnek tűnt, hogy a halál sorozattal kezdjem. Elképesztően jó az író stílusa és a könyv humora, már bele is kezdtem a folytatásba!

László Klaudia új könyvet vett fel!
László
Klaudia
2018-09-16 17:21:39
A szabadság ötven árnyalata
Amikor a naiv Anastasia Steele és a gyönyörű fiatal milliárdos, Christian Grey találkozott, azonnal átjárta őket az érzéki izzás, amely visszavonhatatlanul megváltoztatta az életüket.
Ana, akit sokkolt, bár ugyanakkor vonzott Christian nem szokványos szexuális ízlése, komolyabb elköteleződésre vágyott. Christian, nem akarván elveszíteni a lányt, beleegyezett a feltételeibe.

Most mindenük megvan – szerelem, szenvedély, intimitás, vagyon és a világ összes lehetősége. De Ana tudja, hogy az ő szerető Ötven Árnyalatával nem lesz könnyű, együttlétük számos nem várt kihívás elé állítja mindkettőjüket. Anának meg kell tanulnia osztozni Christian fényűző életstílusában, anélkül, hogy feláldozná identitását.
Christiannak pedig felül kell kerekednie agresszív irányítási kényszerén, miközben múltja démonjaival is meg kell küzdenie.

De éppen amikor úgy tűnik, közös er ...