Pál-Sziebert Enikő elolvasott egy új könyvet!
Pál-Sziebert
Enikő
2017-11-15 00:52:01
Cseresznyepiros nyár
Romantikus, bohókás történet az egyetemi évekből. ...
Véleményem:
Először: hogy lehet egy főszereplő ennyire irritáló? Emelyt a könyv közepétől már határozottan péklapáttal csapkodtam volna.
Másodszor: hogy lehet így egy könyvet befejezni? Azt hittem, rosszul látok!
Harmadszor: a könyv tele van klisékkel. Adott egy csetlő-botló, önbizalomhiányos, de amúgy okos lány, és egy hiper-okos, jól szituált, roppant jóképű, menő srác. Érthetetlen módon oda-vissza buknak egymásra, de az élet egy sor problémát és félreértések tömkelegét gördítí kibontakozni vágyó szerelmük útjába. Ennyi. Olyan, mintha több könyvből gyúrták volna össze. Én felfedezni véltem némi Twilight-ot, Flat out love-ot, Rubinvöröset, de még egy sor hasonlót mondhatnék.
Haragudni azonban nem tudok a könyre. Csípem a szarkazmust és a humort, ezekben pedig bővelkedik. Tetszik a stílusa is az írónőnek. Ezen kívül gyorsan lehet haladni vele, nem terheli meg a gyomrot, kellemes időtöltést biztosít.

Kapitány Zita elolvasott egy új könyvet!
Kapitány
Zita
2017-11-14 23:55:31
A kém
Egy ​​megrontott kislányból lett nagyon kemény nő története A kém. Mata Hari képtelen volt elviselni a női rabság láncait, a rá kiosztott alárendelt társadalmi szerepet. Felismerte a kitörés lehetőségeit, kilépett a sorból, és azt mondta: Nem! Olyan életszabályokat alkotott önmaga számára, amelyek mindenkinél erősebbé és szabadabbá tették. Mata Hari illúziómentes világában a vonzalom: valuta, a szex: eszköz, a szerelem: tiltott dolog. Azt hitte, okosabb mindenkinél. És az is volt, amíg betartotta saját törvényeit. Azonban abban az első pillanatban, amikor engedett a mindent elsöprő szerelem csábításának – bukása elkerülhetetlenné vált.

Paulo Coelho egyes szám első személyben építi fel Mata Hari történetét. A táncosnő az embertelen párizsi Saint-Lazare börtönből írt leveleket ügyvédjének, ahol az első világháborúban folytatott kémkedés vádjával tartották fogva. A leveleket testamentumna ...
Véleményem:
Jesszus, mi volt ez a borzalom??? Annyian szeretik Coelhot, de hogy miert....nem tudom. Ossze-vissza csapongott, atirt olyan dolgokat a valo eletbol, amit nem ertem minek kellett. Nincsenek ra szavak, mennyire csalodott vagyok. Kb a wikipedian erdekesebbe irnak Mata Harirol...A konyv egyetlen pozitivuma a szep borito....

Gyuricza Györgyné elolvasott egy új könyvet!
Gyuricza
Györgyné
2017-11-14 22:22:37
Volt egyszer egy édesszájú medve
A Cerkabella e modern fabulák újrakiadásával szülők és oktatók segítségére kíván lenni. Hiszen Róka Marci és Lúd-Milla türelmes együttélésének a példája; a szüntelen veszélyben is bátorságot hírdető Tapsifületlen bűbájos története; nem kevésbé a Gyalogfáconok furfangos, minden veszélyt kijátszó észjárása mind-mind példát és továbbgondolási lehetőséget szolgáltat az eljövendő nemzedék számára. ...
Véleményem:
Sokat gondolkoztam ezen a monogramos kategórián, és már lassan feladtam a reményt, hogy találjak egy szerzőt aki megfelel a kritériumoknak.Sütő Andrásnak egyik gyerekkönyvére akadtam rá a gyerekkönyvtári látogatás alkalmával. Annyira kézenfekvő volt, hogy elolvassam Tőle ezt a kis könyvet mivel a lánykori nevem monogramja S.A.. Nem is tudom, hogy nem jutott az eszembe már hamarabb. Legalább, ha még lesz könyvkihívás jövőre is, már tudni fogom kitől olvassak.
A könyv maga nem valami nagy kiterjedésű, sok szép színes képpel vannak illusztrálva a mesék. Még tanultam is belőle, mert nem is hallottam még az ásólúdról. De a kedvencem a Tapsifüles története, ki a történet végére Tapsifületlen lett. A gyerekeknek annyira nem tetszett, lehet a nyelvezete miatt.

Szántó-Jávor Adrienn új könyvet vett fel!
Szántó-Jávor
Adrienn
2017-11-14 20:24:04
Emlékirataim
Egy könyv, mely ebben a formában először kerül az olvasók elé.
Egy könyv, melynek rövidített változata először Kanadában jelent meg 1974-ben. Majd 1989-ben itthon a csonka kiadás.
Egy könyv egy kivételes sorsról, egy kivételes emberről, akinek neve egybeforrt a világháborút követő évtizedek kusza politikájával.
Egy könyv, mely megmutatja a diktatúra ördögi arcát.
Egy könyv a hősi ellenállásról.
Mindszenty József emblematikus sorsa huszadik századi kálváriajárás. Az ellenállás íve a kommün és a Kádár-korszak között húzódik, közelnézetben: Tanácsköztársaság, nyilas terror, Rákosi-diktatúra, 1956, Kádár-rendszer. Majd következik az emigráció, de a politikai szálak már a legkorábbi időktől átvezetnek az országhatáron és a kontinensen. Mindszenty meghurcolása, perbe fogása, bebörtönzése évtizedekig tabutéma volt Magyarországon, írásai, beszédei indexre kerültek, nevén ...

Garai Dóra elolvasott egy új könyvet!
Garai
Dóra
2017-11-14 19:50:55
Rómeó és Júlia
""Ó, Romeo, mért vagy te Romeo? Tagadd meg az atyád, neved hajítsd el, S ha nem teszed meg, esküdj édesemmé És nem leszek Capulet én se többé."" ...
Véleményem:
Egy nagyon híres dráma, de számomra amennyire híres annyira nem jött be. Szerelmes történetnek morbid, és sajnálom hogy ez a gyerekes szerelem ennyire szörnyű véget ér. Shakespeare nagyon jól mozgatja a szálakat, hihetelenül hitelesen átadja az emberi természet jellegzetességeit (mint minden drámájában), és sajnos ez a tragédia kell ahhoz, hogy a két család kibéküljön. Sokszor a szörnyű dolgok egy jó dolog előzményei. Sokkal tetszetősebb a Hamlet, vagy az Othello számomra.