Katona Zoltán elolvasott egy új könyvet!
Katona
Zoltán
2018-06-09 08:49:46
Marina
In May 1980, 15-year-old Oscar Drei suddenly vanishes from his boarding school in the old quarter of Barcelona. For seven days and nights no one knows his whereabouts. It all began the previous autumn when, while exploring the dilapidated grounds of what seemed to be an abandoned house filled with portraits, he inadvertently stole a gold pocket watch. Thus begins Oscar's friendship with Marina and her father Herman Blau, a portrait painter. Marina takes Oscar to the gardens of the nearby cemetery to watch a macabre ritual that occurs on the fourth Sunday of each month. At 10 a.m., a coach drives up to the cemetery and a woman with her face shrouded, wearing gloves, and holding a single rose is helped down from the coach and walks over to a nameless gravestone, where she sets down the flower, pauses for a moment, and then returns to the coach. The gravestone bears no marking but the outline of a strange-looking butterfly with open wings. On one of their subsequent walks Oscar and Marina ...
Véleményem:
Az "Elfeledett könyvek temetője" trilógián keresztül ismertem, és kedveltem meg a szerzőt. Aztán szembe jött velem ez a korai műve. A könyv kicsit ifjúsági regény, kicsit horror, kicsit ez, kicsit az. Kellemes, nagyon szórakoztató olvasmány volt; bár talán itt kicsit több a ponyva (ami zavaró) és a horror elem (ami remek), mint a "Szél árnyékában", és folytatásaiban.

Majer Edit új könyvet vett fel!
Majer
Edit
2018-06-08 15:28:38
1984

Majer Edit új könyvet vett fel!
Majer
Edit
2018-06-08 15:27:53
Álmaim asszonya
Antoine, a harminckét éves könyvkereskedő hisz abban, hogy amiről regényekben olvasni, az a való életben is megeshet. Egy nap kedvenc kávézójában megpillantja álmai asszonyát, de nem tudja, hogyan szólítsa meg. A nőhöz ekkor odalép egy másik férfi, és ezzel elillan a lehetőség. Vagy mégsem? Távozáskor az elbűvölő mosolyú nő leejt elé egy kártyát, rajta egy keresztnév, egy telefonszám és egy mondat: ,,Szívesen találkoznék magával." Antoine repes a boldogságtól. Aztán egy ostoba baleset miatt a telefonszám hiányossá válik, ezért Antoine őrült nyomozásba kezd. Az idő ellene dolgozik. A barátai bolondnak tartják, de ő mégse adja fel... ...

Majer Edit új könyvet vett fel!
Majer
Edit
2018-06-08 15:22:09
Sorstalanság

Majer Edit új könyvet vett fel!
Majer
Edit
2018-06-08 15:19:47
Freud szeretője
A századfordulós Bécs pezsgő, dekadens világában járunk. Minna Bernays, az éles eszű, tanult társalkodónő hirtelen munka nélkül, az utcán találja magát. Bécs az avantgárd művészek és a forradalmi gondolatok otthona, ahol azonban egy ifjú hölgy számára még mindig a házasság jelenti az egyetlen biztonságot. Minna azonban ennél jóval többre vágyik, és kétségbeesésében nővéréhez, Marthához fordul segítségért.

Ám Marthának is megvan a maga gondja: hat gyermeket nevel, túlhajszolt, közönyös férje pedig nem más, mint a zseniális, ám zsarnoki természetű Sigmund Freud. Freud ebben az időszakban sokat küszködik, kollégái kerülik, szexuális késztetésekkel, ösztönökkel és perverziókkal foglalkozó elméletei pedig támadások kereszttüzében állnak. Martha megdöbbentőnek és visszataszítónak találja férje "pornográf" munkáját, Minnát azonban lenyűgözik Freud korszakalkotó felfedezései.