Réka
Zsirai
2018-06-18 20:25:46
Caspian herceg
Véleményem:
Klasszisokkal élvezhetőbb volt, mint az előző kötet… A ló és kis gazdája nekem kilóg a sorból, nem érzem teljesen narniai történetnek, de Caspian kalandjai által újra visszacsöppentem abba a világba, amit annyira szeretek.

László Klaudia elolvasott egy új könyvet!
László
Klaudia
2018-06-18 19:52:56
Az arab
Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triólgia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzá ...
Véleményem:
Ez tipikusan az a regény, ami bekúszik a bőröd alá, megbizserget és uralja minden gondolatodat. Átjárja a szíved, letaglóz, elbűvöl, magába szippant, és még az utolsó fejezet után sem ereszt.
Együtt remélsz, szeretsz, gyűlölsz a szereplőkkel és közben egyszerre mosolyogsz és sírsz velük.
Elképesztő részletességgel tárja elénk az Arab világot, a hagyományokat, a Kelet és Nyugat közötti kontrasztot.
Gamal egy bunkó volt a kezdetekben, és élvezet volt a fejezeteken keresztül nyomon követni a személyiségének minden apró mozzanatát, kinyilatkozását, változását. Mi mindenre képes a szerelem és a vallás…
Hol földbe tiportak a tettei, szavai, hol pedig nagyon szimpatizáltam vele… Kemény fickó, vérbeli muszlim, hatalmas szívvel. Egyedülálló karakter.
Csilla egy remek nő, tartással, bàjjal, nagyon várom már, hogy elolvashassam az ő szemszögéből nézve is a történetet.

Kiss Boglárka elolvasott egy új könyvet!
Kiss
Boglárka
2018-06-17 17:12:35
Edenbrooke
Marianne Daventry bármit megtenne, hogy elszökhessen a rémesen unalmas Bathból és udvarlója egyre terhesebbé váló ostromai elől. Nem csoda hát, hogy amikor ikertestvére, Cecily, meghívja őt Edenbrooke-ba, a pazar vidéki birtokra, kapva kap az ajánlaton. Marianne arra számít, hogy végre kipihenheti magát és kedvére gyönyörködhet a szeretett angol tájban, miközben testvére Edenbrooke jóképű örökösét igyekszik becserkészni. Ám idővel rájön, hiába a leggondosabb tervezés, bármikor porszem csúszhat a gépezetbe.
Marianne, aki először egy útonállóval keveredik ijesztő összetűzésbe, majd látszólag ártalmatlan flörtbe bonyolódik, képtelen kalandok egész sorát éli át, míg a gyengéd érzelmek és az intrikák végleg átveszik az uralmat az élete fölött.
Vajon sikerül megzaboláznia csalfa szívét, vagy hagyja, hogy egy titokzatos idegen levegye a lábáról? Annyi bizonyos, hogy a sors nem egy kellemes nyári va ...
Véleményem:
Nagyon közel éreztem magamhoz a főhősnő karakterét, rendkívül bájos és szeszélyes. A sztori rendkívül egyszerű, de pazarul van megírva. Philip vesébe látó szeme, az érzései az arcán, Marianne haragja és folyamatos elutasítása egyértelművé teszi a vonzalmukat egymás iránt. A nővér és a nagymama okozta bonyodalmak nagyon jó löketet adnak még a sztorihoz. Imádtam!!

Oszlánczi Tímea új könyvet vett fel!
Oszlánczi
Tímea
2018-06-16 21:17:28
Karácsonyi ének - Helikon zsebkönyvek 25.
Mi egyéb nektek a karácsony, mint az az idő, amikor számlákkal kell fizetni pénz nélkül; amikor egy évvel öregebbek vagytok, de egy órával sem gazdagabbak? gúnyolódik Scrooge úr, minden idők irodalmának talán legfösvényebb, legkellemetlenebb figurája. Humbug mondja megvetően a nyomorultak szent áhítatára. Ám csodálatos látomásai nyomán a nagy Ünnepre még az ő gonoszsága is megváltásra lel, a múlt és a jövő képei rádöbbentik sivár jelenének ostobaságára. ...

Oszlánczi Tímea új könyvet vett fel!
Oszlánczi
Tímea
2018-06-16 21:14:50
Minden haláli
Az emberrel bármi megtörténhet.

Például hazamegy, és otthon egy üzenet várja, amelyből kiderül, a felesége elhagyja. Mivel meg kell beszélniük a válást, beülnek egy étterembe az ügyvédjük társaságában, ahol is a főúr egy hatalmas konyhakéssel támad a vendégekre!

Vagy: 1408. Ha összeadjuk a számjegyeket, 13-at kapunk, ami szerencsétlen szám. De ha ráadásul egy szállodai szoba száma, amelyben az ember eltölt egy éjszakát… már ha túléli!

Vagy… de tudja mit, Kedves Olvasó? Üljön bele kedvenc karosszékébe, és olvassa el Stephen King tizennégy idegborzoló, lélegzetelállító, vérfagyasztó elbeszélését. ...