Fenyvesi Szandra új könyvet vett fel!
Fenyvesi
Szandra
2019-05-16 15:14:58
Egyasszony
Egy fiatal vidéki lánynak a 80-as évek derekán mozgás- és értelmi sérült gyermeke született. Bántalmazó férje oldalán küzdött kitartóan a családja boldogságáért, de harca kudarcra volt ítélve

Azóta eltelt több mint harminc év, a lányból asszony lett, de nem sikerült feldolgoznia az átélteket. Ezért kezdett blogot írni, amit rövid időn belül százezrek olvastak.

Péterfy-Novák Éva története a veszteség utáni továbblépésről és az elfogadás folyamatáról szól egy olyan korban és közegben, mely sem a hibát beismerni, sem a mássággal együtt élni nem akar.
...

László Klaudia elolvasott egy új könyvet!
László
Klaudia
2019-04-29 11:57:27
A koronaherceg
Billal al-Szudairi saját magát sodorja bajba azzal, hogy reformokat készít elő Szaúd-Arábiában. Ezt már csak azzal tudja tetézni, hogy feleségét egy meggondolatlan lépéssel belevonja a politikába. Vajon miként reagál erre a király, és milyen ultimátumot kap Billal, a koronaherceg, aki hamarosan a világ egyik leggazdagabb államának trónjára ülhet? Vajon Billal, a férj, valóban jó ember? Fény derül sötét titkaira?

A koronaherceg című novella Borsa Brown nagy sikerű Arab-sorozatának folytatása, mely Billal al-Szudairi szemszögéből enged betekintést a család életébe. ...
Véleményem:
Úgy vártam Billal történetét és olyan gyorsan a végére értem. Ebből hiányzik vagy ötszáz oldal. De ami a lényeg, hogy IMÁDTAM. Annyira jó volt belelátni a fejébe, a gondolataiba. Olvasni azokat a csodás dolgokat, amiket Anna iránt érez. Gyönyörű….minden nő erre vágyik, hogy így szeresse egy férfi. Két Billalt ismerhettünk meg: a Koronaherceget és az igazi Billalt, aki csakis Annáé. Csodálatos húsz oldal volt, amely kicsit visszarepített Szaúd-Arábiába és a Szudairi család mindennapjaiba.

László Klaudia elolvasott egy új könyvet!
László
Klaudia
2019-04-29 11:54:11
Az arab lánya 3.
Anna al-Szudairi családot alapít a férfivel, akire mindennél jobban vágyott, miközben próbálja ápolni a kapcsolatait azokkal a családtagokkal, akikkel távol kerültek egymástól. Khalid, a bátyja, hatalmasat fordított sok ember sorsán, és talán kiderül, megérte-e. Billal al-Szudairi lehetőséget kínál a feleségének, Annának, aki bár tudja, nem kaphatna az alkalmon, mégis felvállalja a küldetést. Félő, a konfliktus még a szerelmüket is legyőzi. Az Arab lánya 3. című novella Borsa Brown, nagy sikerű Arab-sorozatának folytatása, mely ismét Anna szemszögéből enged betekintést a család életébe. ...
Véleményem:
Amikor kiderült, hogy érkezik „Az Arab lánya 3” novella nagyon örültem, mert szerettem volna még olvasni Annáról és Billalról. Hát most sem ért csalódás. Borsa Brown ismét olyan gyorsan repített vissza az arab világba, hogy szinte pislogni sem volt időm. Ismét egy érzelmileg felkavaró, szenvedélyektől túlfűtött kis olvasmányt kaptunk a Szudairi családról sok új információval megspékelve. Azonban megint nem mehetek el szó nélkül amellett, hogy írónő mesterien jeleníti meg műveiben az arab világban lezajló aktuális eseményeket, és ismételten elég kemény mondanivalót hordoznak magukban ezek alapok.

László Klaudia új könyvet vett fel!
László
Klaudia
2019-04-22 21:12:34
Sötét
A sötét ötven árnyalata Christian Grey szerint.
E. L. James most új szemszögből közelít a Szürke ötven árnyalatának világához. Az eredeti romantikus történet világszerte több millió olvasót vett le a lábáról.
A perzselően érzéki affér szívszakadással és vádaskodással ér véget, de Christian Grey sehogy sem tudja kiverni a fejéből Anastasia Steele-t. Elhatározza, hogy visszaszerzi, ezért igyekszik elnyomni magában a sötét vágyakat és az uralkodási kényszert, és úgy szeretni Anát, ahogy a nő megkívánja.
Ám a gyerekkorában átélt szörnyűségek még mindig kísértik, Jack Hyde - a simlis főnök - pedig magának akarja megkaparintani Anát. Segíthet-e Dr. Flynn - Christian pszichológusa, egyben bizalmasa -, hogy legyőzze a múlt démonjait? Vagy a csábító Elena és a megszállottan ragaszkodó Leila nyer a végén?
És ha Christian mégis felülkerekedik, és visszaszerzi Anát? Vajon a férfinak, ak ...

Leleczi Monika Szabina elolvasott egy új könyvet!
Leleczi
Monika Szabina
2019-03-27 13:14:33
Az ember tragédiája
Madách Imre Az ember tragédiája egyik legismertebb drámai költeményünk. Rengeteg kiadást élt meg, több idegen nyelvre is lefordították. Ádám és Éva engedve a kísértésnek, kiűzetik a Paradicsomból. Lucifer segítségével Ádám álmában egy történelmi utazást tesz. Ez az utazás az ókori Egyiptomtól a 19. századi Londonig tart, majd Madách idejéhez képest a jövőbe is betekintést nyerhetünk. Ádám minden álomszín után csalódik, ez viszi tovább a következőkbe. Végül már majdnem az öngyilkosságot választja, ettől csak Éva áldott állapota menti meg. ...
Véleményem:
Szerintem az alapműveltséghez hozzátartozik az Ember tragédiája elolvasása. Nem könnyű nyelvezetű és elég komoly gondolatok vannak benne, de mindenképpen megéri. Ahogyan korokból korokba megy át Ádám Lucifer vezetésével, ahogyan minden színben megjelenik az örök nő, Éva, teljesen lebilincselő. Sajnos a Falanszter és a jövő színei ábrázolják a mostani világot is.