László Klaudia elolvasott egy új könyvet!
László
Klaudia
2018-10-17 19:01:12
A szürke ötven árnyalata
Amikor Anastasia Steele, az irodalom szakos egyetemi hallgató interjút készít Christian Greyjel, az ifjú vállalkozóval, gyönyörű, okos és ijesztő férfival találja szemben magát. A nem ebben a világban élő és ártatlan Ana megretten, amikor ráébred, hogy akarja ezt a férfit, és annak rejtélyes tartózkodása ellenére kétségbeesetten próbál közelebb kerülni hozzá. Grey, aki képtelen ellenállni Ana szelíd szépségének, eszének és független szellemének, elismeri, hogy ő is akarja a lányt - de a saját feltételei szerint.
Ana, akit egyszerre ijeszt és izgat Grey szokatlan szexuális ízlése, habozik. Greyt minden sikere - multinacionális vállalkozásai, hatalmas vagyona, szerető családja - ellenére démonok gyötrik. Amikor a pár vakmerő, szenvedélyes viszonyba kezd, Ana fölfedezi Grey titkait és tulajdon, sötét vágyait.
...
Véleményem:
A könyv sztorija nincs túlbonyolítva. Ana a 21 éves végzős bölcsész egyetemista lány, lakótársa betegsége miatt, elmegy helyette interjút készíteni a sikeres cégvezető Christian Grey-jel, akibe abban a pillanatban bele is zúg, ahogy meglátja. Hogy hogy nem szürkeségében is felkelti a férfi figyelmét, aki egy piszkos ajánlatot tesz neki (nincs új a nap alatt, ilyen is volt már). Ana pedig elkezdi felfedezni saját szexualitását, és ennek érdekében hajlandó határokat is átlépni, miközben beleszeret a férfiba, holott az egy tiltott terület számára.

Buzás Judit új könyvet vett fel!
Buzás
Judit
2018-10-16 07:32:59
Októberi vidék
Ray Bradbury, a sci-fi egyik legnagyobb alakja és a novella amerikai mestere már a korai írásaival híveket szerzett magának olvasók és kritikusok között egyaránt, ám aki elsősorban a Marsbéli krónikákról vagy a Fahrenheit 451-ről ismeri, azt ebben a kötetben meglepetés érheti. ...

Buzás Judit elolvasott egy új könyvet!
Buzás
Judit
2018-10-16 07:30:06
Menedék
Senki sem tudja, honnan, de egy nap gyönyörű nő érkezik Southportba, a tengerparti kisvárosba. A zárkózott fiatalasszony számára ez a hely többet jelent holmi átmeneti állomásnál. Katie-nek ez a városka valódi menedék. Szörnyű emlékek űzték idáig, és túlélése érdekében csak remélni tudja, ittléte titok marad. Legalább az előtt a bizonyos férfi előtt. Egyetlen módon lehet biztonságban: ha senkivel sem barátkozik, és főként senkit sem enged közel magához. Ám az önkéntes száműzetésbe vonult nő erre képtelen, és szép lassan megnyílik két ember felé: az egyik a mindig váratlanul, szinte a semmiből előbukkanó szomszédasszonya, Jo, akivel szoros barátságba kerül, a másik pedig Alex, a gyermekeit egyedül nevelő özvegyember. Ahogy Katie érzelmei a férfi iránt elmélyülnek, a múltját elsötétítő árnyak egyre közelebbről fenyegetik e törékeny boldogságot. Nicholas Sparks (Az utolsó dal, Tűzlovag) a legelemibb em ...
Véleményem:
Ez volt az első regényem az írótól, de és valószínűleg jódarabig az utolsó is. Valószínűleg én vagyok kicsit érzelmileg hátrányos helyzetű, de engem egyáltalán nem fogtak meg a karakterek, a történet egyes részei pedig irtózatosan túl voltak húzva. Ennyire még egy könyvnél sem éreztem a késztetést, hogy oldalakat ugorjak át.

Kiss Réka elolvasott egy új könyvet!
Kiss
Réka
2018-10-15 13:27:59
Sosehol
A világ és ami alatta van
Richard Mayhew egy fiatal üzletember jó úton a fényes karrier, szép feleség és kellemes élet felé… ami mind semmivé lesz, amikor egy bajba jutott lány segítségére siet. Jótette jutalmául a hétköznapi Fenti Londonból átkerül a baljós, sötét Lenti Londonba, az elveszett idők, elveszett helyek és elveszett emberek bizarr világába. Különös társaságba csöppen: Ajtó – a lány, akin segített – nemesi származású és szülei gyilkosát keresi; de Carabas márki kétes szívességeket behajtva éli még kétesebb életét; Vadász a világ legnagyobb szörnyeit hajszolja.
A csatornák és metróalagutak labirintusában velük kell boldogulnia Richardnak, hogy segíthessen másokon és így segíthessen magán is. Vajon megleli-e azt az életet, amelyet már jóval korábban elveszített, mint hitte? ...
Véleményem:
Első regényem a szerzőtől. A végén szomorúan olvastam, hogy a szerző nem tervez folytatást, deeee... mégis rákerestem az internet nagy világában és IGEN! Lesz még történet Lenti Londonból.
Számomra sok esetben eléggé kiszámítható volt a könyv, néhol viszont nagyon is fordult egyet velem és vele a világ. A szerző szépen vezeti az eseményszálat, pontosan annyit ad az olvasónak, amennyivel azt hiszi, boldog lehet, aztán rájön, hogy mégsem. A világa Vándorsólyom kisasszony gyerekeinek világához hasonlított leginkább. A szereplőket nagyon szerettem, még a két, szakmájában mester orrgyilkost is, talán ők hozták a legtöbb viccet és mulatságot számomra, hiszen a tipikusan maffia bácsik atipikusan jó humorú karakterével találkozhattam. Ugyanakkor nem örültem annak, hogy a többiek életére törnek unos-untalan.
A befejezés várható volt számomra és hiányt hagyott bennem, számos megválaszolatlan kérdés kalimpál a fejemben, dörömbölnek, válaszra várva, és ha már Richard megkapja őket én is követelem magamnak! Remélem, a következő könyv tovább kalauzol ebben az érdekes és egyáltalán nem kellemes világban.

Buzás Judit elolvasott egy új könyvet!
Buzás
Judit
2018-10-12 07:34:12
Időtolvaj
AZ IDŐ TERMÉSZETI KINCS, OKOSAN KELL BÁNNI VELE.

Mindenki több időt szeretne, és ezt a Korongvilágban csak a képzett szakemberek tudják biztosítani: a történelem tiszteletreméltó szerzetesei. Akik képesek az időt eltárolni; kiszivattyúzzák onnan, ahol csak kárba veszne, mondjuk a tenger fenekéről (mégis, mennyi időre van szüksége egy tőkehalnak?), és átpumpálják például a nagyvárosokba, amelyek lakói állandóan amiatt siránkoznak, hogy hová tűnt az a sok idő.

Míg mindig mindenki arról beszél, hogy ideje lenne lassítani egy kicsit, egy ifjú órásmester éppen valami elképzelhetetlent készül tenni: le akar állni. Jobban mondva az időt akarja megállítani, méghozzá úgy, hogy elkészíti a világ első valóban pontos óráját. Ami azt jelenti, hogy a történelem nagyra tartott szerzetesének, Lu Cének, és tanítványának, Ludd Lobsangnak fel kell gyorsítaniuk egy kicsit, hogy megállítsák az időm ...
Véleményem:
Ez a könyv Terry Pratchett Korongvilágában a Halál sorozatának a befejező darabja. Így aki most ismerkedik a Korongvilággal, annak biztos nem ezt adnám először a kezébe, aki viszont már olvasott pár könyvet belőle, annak meleg szívvel ajánlanám. Nekem az egyik kedvenc könyvem lett az írótól. A világ még mindig elképesztően kreatív, az események meglepőek és/viccesek, a szereplők pedig szerethetőek. És ebben a könyvben megismerkedtem a mostantól kedvenc Korongvilág szereplőmmel: Igorral.