Bubu
Maczkó
2017-11-17 16:50:29
Az ​élet esszenciája
„Természetkedvelő munkatársat keresünk. Magánytűrés kötelező, nagy láb előny.”
Egy ilyen álláshirdetést olvasva jobb, ha az ember menekül. Aurorának azonban nincs sok választása – kénytelen belevágni.
Munkaadója egy whisky lepárlót üzemeltető skót család. Munkahelye a szabad mező: se állatok, se növények, semmi valódi tennivaló. Munkaeszköze – és egyetlen hű társa – egy pár óriás méretű gumicsizma. Aurora dolga pedig, hogy a vidéket járja, és sejtelme sincs, miért fizetik. ...
Véleményem:
A regény érdekessége, hogy a különböző helyzetek abszurditásán nevetünk, és mondogatjuk, hogy a nagybetűs élet nem tudna ilyen forgatókönyvet írni... Közben pontosan tudjuk, hogy márpedig az élet olykor nagyon is morbid tud lenni. A fanyar, csípős humornak köszönhetően még a legmocskosabb családi szennyesen és a legnagyobb prosztóságon is szívből, könnyezve röhögünk.
Bővebben:
http://konyvkuczko.blog.hu/2017/11/17/rain_arlender_az_elet_esszenciaja

Farkas Csilla elolvasott egy új könyvet!
Farkas
Csilla
2017-11-17 11:45:38
Karácsonyi ének
Véleményem:
Ma is nagyon aktuális, egy önző világban csak a csoda segíthet. Elmagányosodás ellenszere, hogy figyelünk egymásra és ott segítünk, ahol tudunk. Ez a figyelem mi szívünket is felmelegíti. Csodálatos tanmese a hideg, fagyos szív átalakulására, a boldogság elérésére.

Szalai Adél elolvasott egy új könyvet!
Szalai
Adél
2017-11-17 10:51:50
Ez vagyok / Drew története/
Nincs szükségem kapcsolatra. Enyém a Hux, egy dekadens klub, ahol tetszésem szerint minden komisz vágyamat csillapíthatom. Elveszem a gyönyört, és adok is - korlátozások nélkül. Így, amikor Raya Rivers tér be hozzám, s egy rideg, érzelemmentes, mocskos férfit kér, nos... nálam jobban senki nem éli ki bűnös szenvedélyét.

Raya azonban más. Sebezhető. Valami mély bánatot hordoz, amely keresztülmegy az összes gondosan felépített falamon, és megmagyarázhatatlan módon gondoskodásra késztet. Most a gondoskodás irányít. A jég átadta helyét a tűzforró szükségnek.

Rayának azonban fogalma sincs a másik életemről - a való életemről. Egy elragadó kislány apja vagyok. A két világom egy szupernóva erejével készül összecsapni. Ha Raya egyszer megtudja az igazat, képes lesz elfogadni mindazt, aki vagyok?
...
Véleményem:
Hááát tucat könyv, a Szürke 50 után mindenki megpróbálkozik ezzel a kemény férfi vagyok nem lehetek szerelmes egyetlen nőbe se, lekötözöm, nem láthat, leláncolom, kifeszítem a lábát bilincs....stb témával, csak spékel hozzá még egy sztorit. Nincs ezzel semmi baj, csak már nem nagyon tudnak újat írni..... Itt most egy kislány jön a képbe, a pasi kislánya akit nem mer bevallani a nőnek, de egy nappal előtte még nagyon rideg és "Én irányítom a világot Baby" volt az élete.....bla bla. De! Minden férfi életében jöjjön el az a nő, akiért képes megváltozni, szeretni, és ki is mutatni.

Garai Dóra új könyvet vett fel!
Garai
Dóra
2017-11-17 01:11:23
A kincskereső hármasikrek: A tiltott város titka
Évezredekkel ezelőtt történt…
A Kínai Birodalom leghatalmasabb és leggazdagabb császára egész életében egy felbecsülhetetlen értékű kincs után kutatott.
A keresést csak röviddel a halála előtt koronázta siker.
Az uralkodónak mégsem adatott meg soha, hogy magáénak mondhassa a kincset.
Később a ládika eltűnt, titkát soha nem fedték fel.
Évszázadokkal később a kincskereső hármas ikrek a Kínai-tengerben fekvő szigetre utaznak. Az utalások szerint itt rejtőzik a nagy titok.
A tulajdonos csodálatos pagodákat építtetett a szigeten. A „kis császárságba” azonban idegeneknek tilos a belépés. Ennek ellenére a „Nagy Lopegával” és gyermekeivel Mr. Sono kivételt tesz.
A kincskeresés során az ikrek a palota alatt veszélyes meglepetésekre bukkannak… ...

Szántó-Jávor Adrienn új könyvet vett fel!
Szántó-Jávor
Adrienn
2017-11-16 12:53:56
Sosehol
A világ és ami alatta van
Richard Mayhew egy fiatal üzletember jó úton a fényes karrier, szép feleség és kellemes élet felé… ami mind semmivé lesz, amikor egy bajba jutott lány segítségére siet. Jótette jutalmául a hétköznapi Fenti Londonból átkerül a baljós, sötét Lenti Londonba, az elveszett idők, elveszett helyek és elveszett emberek bizarr világába. Különös társaságba csöppen: Ajtó – a lány, akin segített – nemesi származású és szülei gyilkosát keresi; de Carabas márki kétes szívességeket behajtva éli még kétesebb életét; Vadász a világ legnagyobb szörnyeit hajszolja.
A csatornák és metróalagutak labirintusában velük kell boldogulnia Richardnak, hogy segíthessen másokon és így segíthessen magán is. Vajon megleli-e azt az életet, amelyet már jóval korábban elveszített, mint hitte? ...