ADATLAP
Éva
A 22 millió példányban elkelt sikerkönyv, A Viskó szerzőjének új, minden eddiginél felforgatóbb regénye.John, a Begyűjtő különös helyen él; szigete a világok határán fekszik, egy dimenziók közti redőben.
Egy nap az óceán hatalmas konténert sodor a partra, melyben tizenkét holttest hever. A roncsok közt kutatva John egy fiatal lányra bukkan, aki csodával határos módon túlélte a tragédiát. A sziget Gyógyítói és Tudósai hamarosan felfedezik, hogy a lány genetikai adottságai nem mindennapiak: teste minden egyes sejtjében ott hordozza az egész emberiséget...
Lilly felépülése lázálmokkal és hallucinációkkal terhes, látomásai során Éva, Minden Élők Anyja látogat el hozzá, hogy felfedje előtte az elfeledett igazságot a teremtésről és a bűnbeesésről. Álom és ébrenlét, mitológia és valóság fonódik szorosan egymásba, Lilly pedig ráeszmél, hogy neki is óriási szerepe van az események alakulásában, a tét pedig nem más, mint Ádám és Éva leszármazottainak múltja és jövője.

Az Éva a mindenki által jól ismert teremtéstörténet példátlanul merész újraértelmezése, különleges munka, ami vélhetőleg egész generációkat fog inspirálni....
Nagy Nikoletta véleménye:
Young-t jó írónak tartom, már A Viskó című műve is nagyon megfogott. Kíváncsian vettem a kezembe a könyvet és nem csalódtam! Új megközelítéssel dolgozza fel a teremtéstörténetet. Lilith alakjáról nem sokszor hallunk, amikor a teremtéstörténetről van szó, mindig is úgy gondoltam, hogy érdemes kicsit utána olvasni, hogy ki is volt ő és milyen szerepe volt a kezdetekben. Végre egy könyv, ami róla is szól! Ajánlom!
Fekete Gabriella véleménye:
Szerintem ez a mű POCSÉK! Annyira erősen akar valami nagyot mondani az író, oly erőltetetlen próbálja eladni nekünk, hogy ez egy elgondolkodtató mű, hogy a vége egy katyvasz. Már az első oldal után fére akartam tenni a könyvet, de erőt vettem magamon és folytattam. Két síkon játszódik a mű. Van egy kedves idősődő férfi, ki rátalalál egy nagyon sérült lányra. Így lesz ő Megtaláló. Lilly pedig legalább egy évig öntudatlan álapotban, hallucinálja Éva anyánkat, ki megismerteti az első emberpár születésével, és sorsával. Mindez egy szörnyen kitalált, idősíkos, fantázia világban játszódik. brrr
5/1
Tünde véleménye:
Nagyon nehéz mű.Ha limonádét vagy könnyedebb hangvételt keresel -ne ezt vedd le a polcról! Mindenképp megérte végigküzdeni magam a művön, bár őszintén szólva a Viskó jobban tetszett. Érdekes volt ezt a szemléletet olvasni,teljesen átírja az eddigi standard teremtés tanításokat...és ennek ellenére a végére mégis valami csodás egység bontakozik ki,és minden értelmét nyeri.
Pollák Eszter véleménye:
Elgondolkodtató, kicsit nehezen értelmezhető regény. Az utolsó soroknál is nehezen tudtam eldönteni, hogy tulajdonképpen, reinkarnáció volt, vagy különböző dimenziók közti ugrások, vagy a halál utáni köztes lét, esetleg egy kómában lévő nő "álmainak" keveredése. El lehet dönteni. Egyszer-kétszer leesett az állam az írói okfejtésektől. :)
Tetszett a regény. Azoknak ajánlom, akik szeretnek néha elgondolkodni az ÉLETről. .