ADATLAP
A Dűne gyermekei
A jövőbelátó Paul Atreides, az Impérium császára eltűnt a történelem színpadáról, és most furcsábbnál furcsább erők marakszanak a birodalom feletti uralomért. Miközben a megszelídített sivatagbolygó, a Dűne fokozatosan zöld növényzetbe burkolózik, az egykor uralkodó Corrino-ház ismét hatalomra tör, és megpróbálja félreállítani II. Leto Atreidest, az aranyoroszlános trónus kiskorú várományosát.
A gyermek Leto csak egy döbbenetes metamorfózis révén kerülheti el véres végzetét. Átváltozása meghatározó hatással lesz az emberiség történelmére, elindítva a fajt az Arany Ösvényen, mely békét és biztonságot teremt a következő három és fél évezredre, hogy azután…
A Dűne és annak folytatásai – Frank Herbert klasszikussá vált redényciklusa – minden idők legsikeresebb science fiction remekének számítanak. A Dűne gyermekeivel e nagy ívű sorozat harmadik részét nyújtjuk át az Olvasónak....
Hegedüs András véleménye:
Paul Atreides elvonult a sivatagba vaksága miatt, de gyermekeit Letót és Ghanimát a nagyhatalmak ármánya fenyegeti. Mindketten előszülöttek, már az anyaméhben öntudatra ébredtek, és birtokában vannak összes ősük emlékeinek. Egyedülállóak és magányosak, csak egymással tudják megosztani gondolataikat.
A regény cselekménye rendkívül összetett, több szálon fut, egyre feszültebb, ahogy tart a végkifejlet felé: vajon sikerül a két gyermeknek ráterelnie az emberiséget az Arany Ösvényre? És, ha igen, hogyan?
Frank Herbert filozofikus sci-fi eposza folytatódik...
Gerencsér Anikó véleménye:
Kicsit nehézkesebb, kevésbé gördülékeny a cselekménye, mint az első két Dűne-kötetnek. Érdekes az alapfelvetés, hogy mi történik akkor, amikor valósággá válik, amire a bolygó népe évszázadok óta várt - tudnak-e vele mit kezdeni, vagy a megszokott rend felborulását eredményezi?