ADATLAP
A Szent Johanna gimi 2. - Együtt
Kilencedik második félévében az iskolai élet ezerrel pezseg: farsangi bál, Valentin-hét, Valentin-napi bál, tavaszköszöntő buli, osztálykirándulás és még sok minden más… Az osztályközösség eközben egyre jobban összekovácsolódik.

Reni érdeklődése Cortez iránt szerelemmé változik; vágyakozás, reménykedés, féltékenység, csalódás, aztán ismét reménykedés között őrlődik, mert a fiú viselkedése egyáltalán nem egyértelmű…

„Se varázslók, se boszorkányok, se vámpírok nem lakoznak e könyv lapjain, és mégis csupa varázslat, bűbáj és hátborzongatás, mert ha olvasni kezded, olyan érzésed támad, mintha tükörbe… varázstükörbe néznél!”
Böszörményi Gyula

...
Sike Judit véleménye:
Az első könyv után nem volt kérdés, hogy az egész sorozatot el fogom olvasni. A második kötet is két nap alatt sikerült. Letehetetlen, könnyed olvasmány, rengetegszer megnevettet. És kíváncsian várom, hogy alakul Reni és Cortez kapcsolata az utolsó könyv legvégére.
Markó Andi véleménye:
Az első rész után biztos voltam benne, hogy el fogom olvasni a másodikat is. Remek könyv a gimnazisták életéről egy középiskolás - tehát bennfentes - szemén keresztül. Van benne barátság, bimbózó szerelem, rivalizálás, verseny ... Minden, ami egy kamaszlány életében fontos szerepet játszik. Ajánlom minden tinédzsernek.
Pődör Patrícia véleménye:
Szent Johanna Gimi 2. Mikor minden jó mikor együtt csapat. Reni még mindig ódáig van Cortezért. Virággal és Arnoldal egyre szorosabb a kapcsolata. Míg a rajz órák még mindig nehezen mennek neki. a humor itt is felfedezhető úgy mint az elő részben.
véleménye:
A sorozat második kötete még mindig érdekes volt, de azért már kisebb lendülettel olvastam. Igen, tudom, nem az én korosztályomnak íródott, úgyhogy szavam sem lehet, ahhoz képest egész olvasható volt. Alapvetően még mindig meg tudom érteni a célzott korosztály rajongását a sorozat iránt. :)
Péter Ildikó véleménye:
Leiner Laura idén tölti be a harmincat, és mindössze huszonöt éves volt, amikor A Szent Johanna gimi 2. része megjelent. Valószínűleg mégsem az ő könyvét választottam volna a „harminc év alatti szerző” kategóriában, ha a sorozat első része nem kelti fel annyira az érdeklődésemet.
Ez a fokozott érdeklődés saját magam számára is megmagyarázhatatlan: a kamaszkorból rég kinőttem, a könyv sablonokra épül, a főszereplő karaktere minden, csak nem izgalmas. Mégis miért olvastam el két nap alatt?
Horváth Krisztina véleménye:
Engem is beszippantott a Szent Johanna Gimi láz. :D Lehet, hogy ciki, így már jócskán túl a tinikorszakon, de totál rákattantam. 1 hét alatt kiolvastam már 3-at belőle. Nem olvastam ezelőtt Leiner Laurától, de nagyon tetszik a stílusa. A nyelvezete se nem túl egyszerű, se nem túl sablonos, a színvonal a könyvben is sokat emlegetett Twilight fölött van jócskán. A főszereplő lúzersége mondjuk egy kicsit szerintem túl van játszva, ez néha egy kicsit idegesít. De amint végeztem, már kezdtem is olvasni a harmadikat, mert annyira érdekelt, hogy mi lesz a szereplőkkel. /Pláne, miután megtudtam, hogy a 3. könyv végén történik valami olyasmi, amire a sorozat kezdetétől várunk. :) /