ADATLAP
A három testőr Afrikában
...
Eőriné Zsoldos Ildikó véleménye:
3 katona törtènetèt mutatja be, akik a sivatag közelèben humoros kalandok közepette èlik èletüket, teljesìtenek egy feladatot. Mèg egy krokodilokkal körülvett szigetről is elmenekülnek. A fahàzuk nem korhadt deszkàibòl kèszìtett tutajon teszik ezt. Vajon tènyleg segìti őket az, aki annak vallja magàt? Az elejèn kissè zavaros volt a sok esemèny, a sok szereplő. Tetszettek a humoros, ötletes kèpek.
Molnár Henrietta véleménye:
Szeretem Rejtőt és szeretem a képregényeket, de így külön-külön. Könyv formájában többet is olvastam már tőle, tetszenek a szórakoztató történetei és egyéniségei. Itt leginkább az zavart, hogy csak kapkodnak a fejem, hol a szövegre, hol meg a rajzokra kellett figyelnem.
Bäumler Zsófia véleménye:
Bár a papírforma szerint imádnom kellene, rajongó nem leszek. Mondjuk az első mondaton úgy kábé egy hete röhögök és a történet is jópofa, annyira nem vágom tőle hanyatt, mint mondjuk a szüleim, akik idézgetik Rejtő poénjait.
Kolozsi Etelka véleménye:
Képregény, regény, film mindegy mit választ az ember. Rejtővel egyszerűen nem lehet melléfogni. Nagyon tetszik ez a páratlan kicsit fanyar humora. A szereplők is tökéletesen megalkotott figurák, kizárólag Rejtőnél fellelhető szuperhősök. Csak ajánlani tudom Rejtő összes művét :)
Sike Judit véleménye:
Sajnos a képregény nem az én stílusom. Már gyermekként sem nagyon voltam oda értük. Végül Rejtő egyik történetét választottam. Ez a kategória sosem lesz a kedvencem, de a könyvkihívás miatt nagy nehezen elolvastam.
Marton Gabriella véleménye:
Mi lehet jobb egy kepregenyben, mint Rejto Jeno hihetetlenul vicces es sziporkazo tortenete es Korcsmaros Pal fantasztikus rajzai? Anno gyerekkent alig vartam hetente, hogy a Fulesben az uj reszt olvashassam. Ha jol emlekszem ez is megjelent anno.... Korcsmaros Pal Rejto kepregenyei vegre ki lettek adva szinesben es konyvkent! Ennel jobb dolog konyv temaban mar reg tortent. Minden magyarnak alapmu kell, hogy legyen Rejto Jeno osszes muve!!! (Kulfoldieknek sem artana monjduk...)
Szokol Enikő véleménye:
Az első képregény volt, amit végig olvastam és nagyon tetszett. Nagyon szépek voltak a képek, így egy külön élmény volt így olvasni, a történet is izgalmas és fordulatos volt. Mindenkinek tudom ajánlani! :)
Székely Ildi véleménye:
A képregény nem az én műfajom. A rajzok nagyon jók, a sztori nagyon jó, Rejtőt nagyon kedvelem, de inkább maradok a könyveknél. Örülök, hogy ebben a kategóriában Rejtőt választottam, mert így az ő magával ragadó stílusa ellensúlyozta a képregény formát. Végül is jól szórakoztam :)
Bendes Zoltánné véleménye:
Rejtő vicces stílusa, a szereplők egyénisége miatt igazán szórakoztató olvasmány. A három főszereplő állandóan bajba keveredik, amiből - eszüknek és szerencséjüknek köszönhetően - mindig kimásznak. A rajzok találóak, jól kiegészíti egymást a rajz és a szöveg.
Schwarcz Kriszti véleménye:
Régen Rejtő több könyvét is olvastam, de képregény formában eddig sosem. Nekem a könyv forma jobban tetszik, de így is remek volt! Szeretem Rejtő humorát, bármilyen formában! Bár biztosan kevesen vannak, akik még nem olvasták, de ha vannak ilyenek, feltétlen olvassák el (akár képregény, akár könyv formában). Rejtő the best :)
Ludvig Zsuzsanna véleménye:
A történet szórakoztató, de ez a képregényforma nem jött be. Sokszor csak kapkodtam a fejem, és olyan érzésem volt, mintha egy-két oldal kimaradt volna. Ha Rejtő, akkor maradok a könyveknél.
Tóth Eszter véleménye:
Bár sokan mondták már, hogy Rejtőnek igazából a légiós könyvei a legjobbak én sokáig kitartottam amellett, hogy nálam csak a Szőke Ciklon jöhet számításba. Most sem mondom, hogy egyértelműen meggondoltam volna magam, de legalábbis rezeg a léc. Egy nap alatt, buszon ülve kiolvastam, szinte fel sem tűnt, hogy már 6 órája utazok. :)
Tóth Márta véleménye:
Ezt olvastam el Rejtő Jenőtől először. Apukám ajánlotta ő nagyon sok könyvét kiolvasta és meg is vannak itthon. Azt mondta mielőtt elkezdtem: Nem fogod tudni letenni!
Azt hittem csak viccel, de igaza lett.
Nagyon tetszett, főleg az mikor írja "Márta napján nem loptam, mert anyámat is így hívják"
Hát már itt kezdődött a nevetés sorozat, majd folytatódott a 7 parancsolattal, és a török levelei voltak számomra az abszolút poénok.
Nagyon tetszett, még 2 másik könyvet olvastam eddig Rejtőtől és azokról is ez a véleményem.
Poénosak és izgalmasak, nekem nagyon bejön! :)
Ozsváth Zsolt véleménye:
A A tizennégy karátos autó elolvasása után nem volt nehéz nekiveselkedni a képregénynek. Igaz ez nem az én műfajom, talán az újságok hátoldalán lévő Garfield képregények még szórakoztatnak és ennyi. Nem szeretem amikor a fantáziámnak bármilyen módon próbálnak határokat szabni. Így ez a képregény sem volt nagy kunszt. A történetbe nem csalódtam, Rejtő Jenő garancia. A rajzok szépek de nagyon sokszor igyekeztem kizárni azok megfigyelését, inkább a történetre koncentráltam. El fogom olvasni képek nélkül is :(
NAGY Sándorné Marika véleménye:
Rejtő Jenő könyveit ,stílusát nagyon szeretem ,sokszor megnevettet .
Képregényt már nagyon rég olvasgattam :)
Nem bántam meg ,hogy így vettem kezembe Csülök, Senki Alfonz és Tuskó Hopkins
légiós kalandjait.
Az eredeti Korcsmáros Pál rajzok még inkább viccessé teszik a regényt :)
Hegedűs Péter véleménye:
Régen olvastam Rejtő Jenő könyvet, így pont ideje volt ismét olvasnom tőle egy könyvet.
Nagyon tetszett a könyv, jókat lehet mosolyogni a szereplők karakterén, beszédén, gondolkodásán. Tetszett, hogy nem esek kétségbe sosem, és mindig kivágják magukat a legnagyobb galibából is. Ajánlom mindenkinek.
Sáfár Józsefné véleménye:
Jaj de jó volt. Képregényt még nem olvastam sosem, de Rejtőt már igen. Sokat nevettem, nagyon jók a rajzok. Lehet a könyvet is el kellene olvasnom ezután. Nagyon jó kikapcsolódás, és igazán hamar végeztem vele. A fiúk sokszor keverednek bajba, de mindig kivágják magukat és persze a végén a feladat teljesítve. Igaz közben sok ember és tárgy törik össze.
Hegyi Nikolett véleménye:
Aki nem ismeri Rejtőt, érdemes ezzel kezdenie. Könnyed humor, utalások más könyveire, jól felépített szerethető karakterek, ötletes történetvezetés eszméletlen vicces fogalmazás a legkacinfántosabb szófordulatokkal fűszerezve. A történet vége kerek, nincsenek ki nem használt és el nem varratlan szálak, végül mindenki derül. :)
Magyar Bettee véleménye:
Bár a képek nagyon jól sikerültek, mégis inkább maradok a könyv formátumnál... Nagyon sajnáltam, hogy Potrien balszerencse-sorozata így le lett rövidítve, valamint Csülök meggyőzése Yvonne szerelméről jószerivel kimaradt, tehát a könyv csattanója kevésbé érthető azoknak, akik nem olvasták a könyvet.
Bankó Sarolta véleménye:
Sokáig gondolkoztam, hogy mit fogok ebben a kategóriában választani. Végül erre az igazán vicces, szórakoztató képregényre esett a választásom, ez a döntés tökéletes volt. Jól szórakoztam, a képek igazán mesteriek. Köszönöm az élményt.
Gesztesi Viktoria véleménye:
Nem hiszem, hogy Rejtő Jenőt lehet még olyan szavakkal dicsérni, amit ne mondtak volna el róla mások. Ám akármilyen jól is ismerem az összes regényét, ez a képregény forma egészen új élmény volt. A rajzok nagyon ott vannak, kiválóan érzékeltetik Rejtő világát. Kár, hogy nincsenek ezer oldalas képregények. Akkor biztosan több ilyesmit olvasnék. Így viszont az ember már tizenöt perc alatt végez velük...
Ibrányi Márta véleménye:
A három testőr Afrikában már fiatal lánykoromban is az egyik kedvenc könyvem volt. Nem is igazán tudtam, hogy megjelent képregény formátumban. Persze most, hogy a kezembe akadt, elég volt egy nap, hogy végigolvassam. Így sem csalódtam benne. Rejtő Jenő könyve Korcsmáros Pál képregényében ismét kellemes perceket szerzett számomra. Csülök, Senki Alfonz és Tuskó Hopkins, a három mindenre elszánt csirkefogó őrült menekülési terveikkel igazi kikapcsolódást jelentett.
Csak ajánlani tudom mindenkinek!
Balazs Diana véleménye:
Nagyon tetszett, hogy Rejtő egyik történetét képregény formájában is olvashatom, bár nem igazán az én "műfajom" . Viszont a történet amúgy is tetszik, és a grafika is nagyon szép ezért esett erre a választásom ebben a kategóriában
Székely Ágnes véleménye:
Azért erre a könyvre esett a választásom, mert nem kimondottam kedvelem a Marvel- hősöket. Ez a könyv a képregény kategóriában maximálisan megállja a helyét. Rejtő vicces stílusa, a szereplők egyénisége miatt igazán szórakoztató olvasmány. A három főszereplő állandóan bajba keveredik,amiből - eszüknek és szerencséjüknek köszönhetően - mindig kimásznak. Nő létemre is letehetetlen olvasmány volt. Korcsmáros Pál rajzai is nagyon találóak, nagyon jól kiegészíti egymást a rajz és a szöveg. Az egy nap alatt kiolvasható kategóriába is bátran merem ajánlani.