ADATLAP
A herceg - Pokoli szerkezetek 2.
A Viktória-korabeli London mágiával átszőtt alvilágában Tessa Gray végre biztonságban érezheti magát az árnyvadászok körében. Ez a biztonság azonban múlandónak bizonyul: a Klávé szakadár tagjai terveket szőnek Charlotte leváltására az Intézet éléről. Ha Charlotte elveszti a pozícióját, Tessa az utcára kerül, és könnyű zsákmánya lesz a titokzatos Magiszternek, aki saját sötét céljai érdekében akarja felhasználni Tessa képességeit....
Judit Pletscher véleménye:
tt a második részben jó pár kérdésre választ kaptam, ami az első kötet felvetett bennem. Ennek nagyon örültem. A sztori érdekesen folytatódott, volt egy-két nem várt csavar is, így nehéz volt letenni a könyvet. A szereplőket továbbra is szeretem. A szerelmi háromszög nagyon jól van ábrázolva, szerencsére nem túl szenvedős a dolog. Bár Willnt jobban bírom abszolút értem Tessát miért választja Jemet. Külön szurkolok új kedvenc párosomnak Sophienak és Gideonnak. Na és persze Henry meg Charlotte is tök cukik voltak. Alig várom, hogy mi lesz a sztori vége, mert Mortman még biztos tartogat egy-két meglepetést.
Kemsei Zsófia véleménye:
Ahogy észrevettem Cassie is imádja kínozni az olvasóit az úgynevezett rettegett ellenséggel, a függővéggel.
Összességében egy nagyon jó könyvről van szó, apró, szinte észrevehetetlen hibákkal. Volt egy időszak az olvasása közben amikor letettem, nem azért mert unalmas volt, vagy bármi egyéb, csak valahogy már köt le az árnyvadász sztori.Mégis egy nagyon nagyon jó regényről van szó, az utolsó 150-200 oldalban letehetetlen. Az a sok izgalom, a szerelmi szálak mind nagyon szövevényesen ki lettek találva és megírva.
És voilà Willből aranyos fiú lett a végére, de így se sikerült megkedvelnem, Jem viszont egyre inkább belopja magát a szívembe.
Herkó Piroska véleménye:
Ez a könyv szabályosan rabulejtett. Will kalandjai mind érzelmi mind fizikai valójában lenyűgözött, letaglózott. A vége nem szokványos. Az események fordulatosak. Nem akarok semmit sem lelönni. Aki olvata az első részt, annak a folytatás is tetszeni fog.
Herkó Piroska véleménye:
Ez a könyv szabályosan rabulejtett. Will kalandjai mind érzelmi mind fizikai valójában lenyűgözött, letaglózott. A vége nem szokványos. Az események fordulatosak. Nem akarok semmit sem lelönni. Aki olvata az első részt, annak a folytatás is tetszeni fog.
Pogonowski Johanna véleménye:
Hamar faltam a sorokat. A történet kifejezetten gördülékeny volt a számomra. Élveztem.
Igaz volt egy része a történetnek, amikor nem mertem tovább olvasni. Két napig nem mertem tovább haladni, mert sejteni véltem, hogy mi következik, és nem akartam erről olvasni. Aztán persze nem egészen úgy alakult a cselekményszál, ahogy én gondoltam.
Alig várom a folytatást….
Huszti Bettina véleménye:
Nagyon tetszett a könyv, de kissé csalódott vagyok, ahogy alakulnak az események. De így jobb is, mert legalább nem a saját szájízem szerint alakul a történet.
Mindenesetre a szerelmi háromszögeket még mindig utálom, mert egyáltalán nem tudok velük azonosulni. Szerintem nincs olyan, hogy két férfit egyszerre ugyanúgy szeretni. Ráadásul ilyen rövid idő alatt. Nem hiszek az ilyen szerelmekben. És nem értem, miért választotta Tessa azt, akit választott. Nekem derült égből villámcsapás volt. Kedvelni kedvelte, volt egy kis több köztük, mint barátság, de a szerelmet, amiről beszél az írónő.... na, azt nem éreztem. Még a közelében sem járt Tessa, így nem is értem, miért őt választja. Nem is értettem, ez hogyan jött, hogy ő belé szerelmes. Ennyi erővel bele is dobhatott volna az írónő egy idegen szereplőt a történtbe, és ahogy megjelenik megkérhette volna Tessa kezét, ő pedig szerelem címszó alatt igent mondhatott volna. Na, ilyen volt nekem ez a nagy szerelem is.
Amúgy még mindig leköt és kedvelem ezt a történetet, de örülök, hogy már csak egy kötet maradt. Hiába fordulatos, pörgős a történet, emellett nagyon élvezhető és teljesen leköt, kezd sok lenni. Nem hiszem, hogy kibírnék még két vagy három kötetet ebből a történetből, és a Csontvároshoz sem hozta meg a kedvem.
Most jelenleg úgy érzem, ebből a világból ennyi elég nekem, ha befejezem a sorozatot. Szép volt, jó volt, de most úgy érzem, ennyi bőven elég lesz.
Galambos Réta véleménye:
Hát egyre csalódottabb vagyok ebben a sorozatban, sokkal többet vártam. Nagyon szerettem a Végzet ereklyéit, és olyab visszajelzéseket olvastam erről a sorozatról, hogy imádnom kéne, de nem tudom. Ez a fajta szerelmi háromszög nekem nem jön be. Egyik férfi főszereplőt sem érzem közel, sőt Tessát sem, sokkal jobban bírtam a Végzet ereklyéiben meg a Simonos sztoriban. Túl sok a szenvedés, és az izgalmas cselekmény. Be kell valljam, egyszer el is aludtam olvasás közben, és ez nekem fáj a legjobban.
Csepei Angéla véleménye:
Imádom ezt a sorozatot, a második rész pedig talán jobban tetszett, mint az első. A reménytelen szerelmi szál valahogy mindig feldobja a kedvem. Aki szereti a végzet ereklyéi sorozatot, az mindenképp olvassa el az előzményeket is, mert rengetek újdonságot és háttér-információt tudunk meg, közben pedig remekül szórakozunk.
Tóth Patrícia véleménye:
Nem volt a könyvnek olyan része, amit kevésbé kedveltem volna, egyszerűen mesteri módon lett megírva. Nem szeretem a szerelmi háromszögeket, mert nem igazán tudom megérteni. Ebben az esetben azonban kivételt kell tennem, ugyanis teljesen sikerült átéreznem Tessa helyzetét, s csak örülök, hogy nem nekem kell döntenem helyette. Az események pedig olyan egymásutánban követik egymást, hogy igazán nincs is lehetőség ezen rágódni. A történet számos újabb meglepetést tartogatott és talán több rejtéllyel zárult ez a rész, mint az előző. Alig várom, hogy olvashassam az utolsó részt!
Bándi Noémi véleménye:
Az első rész még úgy ahogy tetszett. Ahogy a kezembe vettem ezt a könyvet, és már benne jártam Tessa kisasszonyka fejében, majdnem a kandallóba hajítottam. Főszereplő így még sosem bosszantott fel. Elviekben példát kellene mutatnia az olvasónak, de én azt mondom, hogy SENKI ne vegyen példát róla.
Az egész történetet csak ez az egy kis aprócska gond árnyékolta be, amúgy az események pörögtek, izgalmas volt. De akkor is felháborító volt Tessa...
Egérke Adri véleménye:
Első látásra a borítója fogott meg és csupán csak ezért akartam elolvasni de ahogy egyre többet olvastam belőle szinte a részévé váltam. Tetszett a könyvben, hogy csupán csak 2 hét történéseit írja le, mégis annyi minden történik abban a két hétben, hogy sokszor elfelejtem, hogy az tényleg 2 hét eseménye
Szalai Szabina véleménye:
Kicsit lassabban haladtam az olvasással, mint terveztem, de ez nem vont le semmit a könyv értékéből. Kellően fordulatos, tele új és izgalmas szereplőkkel, helyszínekkel. Nagyon várom ennek a hármasnak a befejező részét.
Zalánfi Bernadett véleménye:
Nem volt az Evernight óta olyan könyv, amibe ennyire beleéltem volna magam és ennyire vártam volna, hogy mi történik majd a lapjain. Imádtam minden sorát és sajnálom, hogy nincs több része bár akkor nem lehetett volna a trilógia kategóriába berakni ! :)
Bakonyi Zsófia véleménye:
Pont mint Az angyal ez a könyv is elvarázsolt és egy élmény volt olvasni. Nagyon tetszett benne a Sophie (a szolgálólány) és Gideon (az árnyvadász) részek. Azokat külön élmény volt olvasni, bár csak kevés volt benne, de remélem A hercegnőben több velük kapcsolatos rész is lesz. És esetleg át is változtathatnák Sophiet árnyvadásszá. Szerintem nem sokan tiltakoznának ellene. Az is tetszett a könyvben, hogy csupán csak 2 hét történéseit írja le, mégis annyi minden történik abban a két hétben, hogy sokszor elfelejtem, hogy az "csak" két hét volt. Mindenkinek tudom ajánlani senki nem bánja majd meg, már csak azért sem, mert sok érdekes dolgot is meg lehet benne találni. Külön tetszenek még a fejezetek előtt lévő versek, amiket az írónő direkt próbált a korból kiszedni és eléggé ritkák is. Én legalább is nem igen találkoztam még a többségével.
Csimbók Anna véleménye:
Beleszerettem a szereplőibe a történetbe egyszerűen nagyszerű! Minden elismerésem az írónőnek és mindenkinek ajánlom,hogy olvassa el. Nem tudok mit mondani, csak annyit h imádom, megmosolyogtat megríkat. Tökéletes!