ADATLAP
A jégbe fagyott sárkány kolostora I-II
Leslie L. Lawrence megbízást kap, hogy kutasson fel egy eltűnt lányt a Himalájában. Mielőtt elindulna, álmában felbukkan előtte Lilly Pretty, a világhírű manöken, és megvádolja a rendőrségen, hogy ellopta legújabb tervezésű bikinijét; Lady Hampshire is feltűnik, ő azzal a váddal illeti, hogy megölte kedvenc lovának a csikaját; McKinley professzor pedig egy barlangba zárja, és agyagtáblákkal temeti be.
Hősünk a rossz jelek ellenére is elindul megkeresni az elveszett lányt, s keresés közben rá kell döbbennie: régi ellenfele, a GONOSZ várja, hogy végérvényesen leszámolhasson vele. ...
Nagy Kornélia véleménye:
Nagyon szeretem Leslie L. Lawrence könyveit. Majdnem mindet olvastam is. Mindig jó az alaptörténet, izgalmas a háttérben meghúzódó ok, és ezekből a könyvekből sokat megtudtam a keleti kultúráról, vallásról, még a földrajzi viszonyokról is. Mivel az információk izgalmas történetbe ágyazódnak, észrevétlenül gazdagítják az embert. Ezt a kötetet, nem az érdeklődés, inkább az időhiány miatt kellett időről-időre félretennem. Így többször is nekifutottam, mire sikerült nyugodt körülmények között befejeznem.