ADATLAP
A lány az égből
*** BELLWETHER-DÍJAS REGÉNY ***

Egyedül Rachel, egy dán édesanya és egy fekete édesapa gyermeke éli túl azt a családi tragédiát, amely egy végzetes reggelen következett be chicagói házuk tetején.
A kislány új gyámot kap, az afroamerikai nagyanyjával egy többnyire feketék lakta közösségbe kerül, ahol világosbarna bőre, kék szeme és szépsége miatt folyamatosan a figyelem középpontjába kerül. Ez a figyelem végigkíséri, ahogy cseperedik és próbálja feldolgozni a gyászát, miközben lassan megérti, hogy az anyja titka és tragédiája milyen kapcsolatban áll saját bizonytalan identitásával.

A fiatal félvér lány megrázó és szívbemarkoló története a társadalom rassz- és osztályfelfogását veszi célba, és a Washington Post a megjelenés évében az év regényének választotta a társadalmi igazságossággal kapcsolatos témákkal foglalkozó legjobb irodalmi kéziratért járó Bellwether-díjas írást....
Katics Orsolya véleménye:
Nem teljesen adta vissza azt, amit vártam tőle a fülszöveg alapján. Bár nem szoktam ilyet tenni, a felénél bizony majdnem abbahagytam. Szerintem túl sok szemszögből íródott, és azt érzem, néhány fontosabb rész nem lett benne kifejtve, míg más, kevésbé fontosak igen. Ennek ellenére egyszer olvasható könyv.