ADATLAP
A nénikém nem talpig úrinő!
ertie Wooster orvosi rendeletre falura, Maiden Eggesfordba vonul vissza, hogy megízlelje annak bukolikus gyönyöreit. Ám az idillt kíméletlenül tönkrezúzza Dahila néni, aki azt kívánja tőle, hogy „buheráljon meg” egy versenylovat. Bertie láthatárán további „pacák” is feltünedeznek, így Plank őrnagy, az Afrika-utazó, Vanessa Cook, a büszke szépség és „férfiátgyúró”, valamint Orlo Porter, akinek szemlátomást semmi egyéb dolga nincs, mint arra össszpontosítani, hogy elválassza Bertie fejét a törzsétől. „A legtökéletesebb mesebonyolító, könnyfakasztóan mulatságos” Susan Hill...
Hajdu Adrienn véleménye:
Kedves könyv, famntasztikus angol úri humorral. Kissé kiszámítható a cselekmény, de a nyelvezet és a karakterek magával ragadóak. Épp akkor olvastam, mikor a Kincsem filmet is kihozták, milyen érdekes, hogy a versenyló-macska kapcsolat mindkettőben megjelent.
Fekete Gabriella véleménye:
Nagyon szeretem Wodehouse történeteit, tökéletes angol humorával, az aglegény gentlemanok elmaradhatatlan kormonyikjaikkal, s kalamajkába kerülő hölgyeikkel. Ez a könyv is tökéletes mintapéldánya. Betie Wooster egy visszatérő figurája az írónak, tökéletes megtastesíti az angol világfit, aki nem akar nősülni, csak élvezni az életet. (bár nekem úgy tűnik inkább csak léhán átaludni azt) Főhősünk teljesen elveszett lenne a komornyikja Jevees nélkül. Minden problémára talál valami megoldást, s olykor kisegíti a gazdáját a rosszul idézett szólásoknál is. :) A kedvenc jelenteim ebben a könyvben a macska körül forogtak. Nem akarok semmit sem előre elárulni, így csak annyit mondok: olvassa el mindenki, aki egy jót akar nevetni.

Értékelés 5/5
Matók Szilvia véleménye:
Gyerekkoromban az összes Wodehouse könyvet elolvastam. Legalábbi azt hiszem, hiszen miért hagytam volna ki, akár egyet is? Szerencsére erre a könyvre nem emlékeztem egyáltalán, de ugyanúgy élveztem, mint rég. Különösen Jeeves figuráját kedvelem.