ADATLAP
A szirén
A szerelem, amelyért érdemes kockáztatni.

Kahlen már beletörődött, hogy magányosan tölti szolgálata hátralévő idejét… Ám ekkor találkozik Akinlivel. A jóképű, melegszívű és kedves Akinli megtestesíti mindazt, amiről Kahlen egész életében álmodozott. Bár nem beszélhet vele, mégis hamar kialakul köztük egy kapcsolat, amit egyikük sem tagadhat… És Kahlen nem is akarja megtagadni.
Az Óceán minden törvényét megszegte, amikor beleszeretett egy emberbe, és örökre el kell hagynia a fiút, ha az Óceán tudomást szerez az érzéseiről. De Kahlen elszánta magát, hogy miután egy életen át betartotta a szabályokat, most az egyszer a szívét fogja követni....
Simon-Jójárt Krisztina véleménye:
A Párválasztó-sorozat belopta magát a szívembe, így nagy reményekkel kezdtem neki ennek a könyvnek is. Igazából egy tipikus szerelmi történetre számítottam. Ezzel szemben azonban egy szomorú bepillantást kaptam Kahlen életéből. Szirénként egy gyötrelmes, de egyben izgalmas életre lett ítélve. A hangjával elbereket kell ölnie, hogy “táplálja” az Óceánt, és ezzel megmentsen másokat. Ez viszont lelkileg őt öli meg. Amikor azonban találkozik Akinlivel, ő először boldogságot és szerelmet hoz az életébe. De az Óceán kizárólagos szeretetet vár el. Szomorú volt látni Kahlen küzdelmét, ahogy próbálja elnyomni az érzéseit. Viszont ez a küzdelem tette érdekessé a történetet. Kiera szépen megmutatta, hogy bárki képes a szeretetre, és érdemes is rá.
Szirénekről szóló történetet már sokan hallhattak, és itt egy kicsit más megvilágításba is kerültek. Mégis hiányoltam egy részletesebb beszámolót, vagy történetet róluk.
A borító most is, mint a Párválasztónál nagyon szép.