ADATLAP
Amit biztosan tudok
A filmkritikus Gene Siskel megkérdezte Oprah Winfrey-t "Mi az, amit biztosan tud?" Ez a kérdés arra készítette Oprah-t, hogy számot vessen életével, és az O, The Oprah Magazine-ban elindította "Amit biztosan tudok" című rovatát. ...
Bacskó Barbara véleménye:
Bevallom, többször elolvastam már ezt a könyvet, annyira csodálatos, felemelő és inspiráló. Oprah megosztja velünk az életét, történetein keresztül magunkra ismerhetünk - sírhatunk, nevethetünk. Élhetünk. Receptre írnám fel mindazoknak, akik szomorúak, vidámak, fáradtak, boldogak - egyszóval: Mindenkinek.
Benkő Ella véleménye:
A könyvtáros ajánlotta, kötelezőként. Nagyon örülök, hogy elolvastam, és törekedni fogok arra, hogy legyen egy saját példányom is, hogy bármikor levehessem a polcról. Csak ajánlani tudom!
Varga Judit véleménye:
"Nem bánt ő csak megkóstol. Remélhetőleg egy napon annyira belédmar, hogy megérted ki is vagy valójában- olyan valaki aki megérdemli a boldogságot. " - Minden könyvből "magammal viszek" egy mondatot, ebből ezt. Oprah valóban csodálatos!!! Tudtam ki ő de csak nagyvonalakban. Oravecz Nóra blogján olvastam először úgy az Oprah jelenségről, hogy szerettem volna jobban megismerni. Szerencsére állandóan belefutottam ebbe a könyvbe, jelnek tekintettem, hogy olvassam el és nem is kellett csalódnom. Köszönöm Oprah!
I Luca véleménye:
Oprah fogalom az Egyesült Államokban. Az ő talkshow-jában résztvenni szinte kötelező ha ismert valaki. Ha ott nem szerepeltél még, akkor nem vagy elég számottevő:-) Vagyona kapcsán is mostanra az egyik legbefolyásosabb nővé vált. Mélyről jön, története inspiráló lehet sokak számára. Nekem az "amerikai álom" egyik megtestesítője. Szegénységből jön, sok munkával és kitartással (és nem kevesebb szerencsével) érte el mindazt, amije mostanra van. Hál' istennek jól sáfárkodik hírnevével és befolyásával, sokaknak tud érdemben is segíteni.
Novák Panka véleménye:
Oprahról eddig nem sokat tudtam, de abszolút pozitív csalódás. Nem volt róla soha rossz véleményem, csak olyan semleges volt. Ha valakinek motivációra, inspirációra van szüksége, akkor ez a könyv egy áldás lesz neki. Én is úgy tekintek rá, hiszen két nap alatt megváltoztatta a gondolkodásomat és a világszemléletemet. Csodálom Opraht, a kitartását, sikereit, erejét. Rendkívül erős nő.
Majzik Ági véleménye:
Oprah Winfreyről eddig csak nagyvonalakban tudtam, hogy kicsoda és, hogy mivel foglalkozik. A könyvére véletlen bukkantam az internetet, miközben kutakodtam valami újdonság után. Egyből megtetszett az egyszerűnek mondható borítója, és a tudat, hogy ezt kiírta. Miután elolvastam az ismertetőjét, rohantam a boltba megvenni, annyira érdekelt, miről írhat. Mikor kinyitottam, rögtön tudtam, hogy imádni fogom. Tetszett, hogy nagyobb blokkokba vannak osztva a történetek, és hogy minden nagyobb rész, egy idézettel kezdődik. Majd, mikor rájöttem, hogy nem összefüggő történetekről van szó még jobban belopta magát a szívembe. Jó volt, hogy bármikor letehettem és elővehettem. Motivált, ellazított és betekintés nyert a saját élettapasztalataiba. Volt, aki megkérdezte tőlem, hogy felfogom e amiről olvasok, mert hogy ezt biztos csak azok érthetik, akik mögött már van sok-sok év, meg tapasztalat. A válaszom pedig erre csak annyi, hogy: lehet nem éltem meg még sok mindent, lehet nincs mögöttem ötszáz csalódás, átverés, bukás, de igenis fel tudom fogni, hogy miről ír. Értelmezem, és lehet, ha egyszer hasonló helyzetbe kerülök, még hasznos is lehet számomra az, amit olvastam. Az pedig, hogy ha valaki tényleg annyira fiatal, hogy nem érti, abban biztos vagyok, hogy annyi elfog jutni hozzá, hogy van egy nő a világban, aki híres, sikeres és tudja értékelni mind azt, amit kapott, és pozitívan áll mindenhez. Mindenkinek csak ajánlani tudom, mert az biztos, hogy egy örök kedvenc lesz az én polcomon :)
Buczkó Judit véleménye:
Régebb óta el akartam már olvasni a könyvet, és nagyon örülök hogy megvettem mert nagyon megérte. Nagyon nagy hatással volt rám a könyv, sokat lehet meríteni belőle. Életbölcsességekkel teli, lélekemelő, igazán inspiráló könyv.
Rétháti Adrienn véleménye:
Nem hallottam korábban a szerzőnő nevét, viszont a kiadót tekintve sejtettem, hogy valami léleképítő olvasmányról lesz szó. Amikor kiválasztottam a könyvet, a címe nagyon megfogott. Amit biztosan tudok... Azonnal fel is tettem magamnak a kérdést, hogy a mai világban mi az, ami biztos, ami kiszámítható, amit előre lehet tudni. Aztán elkezdtem olvasni. Mondanom sem kell, hogy egy-két óra alatt végeztem vele. Olvasás közben jegyzeteket is készítettem magamnak, s elhatároztam, hogy én magam is készítek egy ilyen összegzést a könyvben benne foglalt szempontok alapján. Hogy mit jelent nekem ez az életbölcsesség-gyűjtemény? Mindent. Azt, hogy a polcomon a helye. Sőt, az elkövetkezendőkben nagyon sok családtag és barát is meg fogja kapni tőlem ajándékba. :)
Nagy Éva véleménye:
Könyvtárból kölcsönöztem a könyvet, de miután elolvastam, már tudtam, hogy be kell szereznem. Bármikor, bárhol, ha az ember felüt egy oldalt, rengeteg pozitív energiával és mély bölcsességgel lát el arról, amit biztosan tud az élhető életről. Nagyon jó.
Balázs Dóra véleménye:
Igazán inspiráló könyv, ha valakinek rossz napja van elég elolvasni belőle pár oldalt, és máris jobb kedve lesz tőle. Feltölti az embert, és mivel rövid kis történetek, írások vannak benne, ezért bárhol elő lehet venni, ha csak 5 percünk van olvasni a nap folyamán.
Kárpáti Dóra véleménye:
Fantasztikus Oprah Winfrey-t. Sajnálom, hogy nálunk nem lehetett látni az
Oprah Winfrey Show-t, vagy a magazinját olvasni.
A könyv érdekessége, ahogy az élet mindennapi bölcsességeit, összekapcsolja
az életével.
Bemutatást nyerünk az élete nehézségeiről, vidámságairól és örömeiről.
A sok siker és a gazdaság nem tette őt beképzelté vagy fellengzősé.
Olyan ember, nő, mint bármelyikünk.
így életeink alakulásában is sok a közös.
Inspiráló könyv, mindenkinek csak ajánlani tudom.
Remélem még lesz szerencsém több Oprah Winfrey könyvet olvasni.
Boros Andrea véleménye:
Csodálatos érzéseket hozott elő belőlem a könyv, ahogy egyre több és több oldalt hagytam magam mögött. Voltam szép, okos, igaz szívű, erős, és legfőképpen felszabadult.