ADATLAP
Anna és Peti – Kistestvér érkezik
A szépen illusztrált mesekönyvben tizenhárom bájos, valós mesét olvashatnak a gyerekek. Olyan meséket, amik velük is megtörténhetnek. Például: kistestvérük születik, állatkertbe mennek, hóembert építenek, vagy a család ünnepli a karácsonyt....
Kamocsa Eszter véleménye:
Babysitterkedés közben olvastam ezt a könyvet a lurkóknak lefekvés előtt, akik imádták. Rengetegszer hallották már ezeket a történetet, szinte már kívülről fújták, anélkül, hogy tudnának olvasni, mégsem tudták megunni. Nekem is nagyon tetszettek a történetek után található családi fényképek, amik még személyesebbé tették a történeteket.
Nagy Dorina véleménye:
Tény, hogy nem azért olvastam ki, mert annyira szeretem, sőt azt sem tudom megmondani, hogy pont ebben melyik történetek vannak:) A lényeg, hogy a gyerekeknek nagyon tetszett, néha túlságosan is, mert időnként azért szívesen olvasnék föl mást is, mint Bartos Erikát.
Szerintem jó mesekönyv
László Noémi véleménye:
Keresztlányom egyik kedvence. Bár én sem panaszkodhatok. A mindennapi történetek engem is elvarázsolnak és gyerekké tesznek. Bár olvasásuk után kicsit nehéz újra kizökkenni abból a tökéletes világból, amit leír. Összességében nagyon jó.
Gombár-Erkli Katalin véleménye:
Egyszerű, rövid történetek, amiket a gyerekek könnyen felfognak, feldolgoznak, hiszen róluk szól. A nyelvezete és a az egész illusztráció gyermekközpontú, színes és könnyed, egyszerű és vidám alakokkal. Újra és újra olvasni kell, megunhatatlan, a kicsik kívülről tudják a meséket, követelik a folytatást. Gondolkoznak , töprengenek rajta, összehasonlítják magukkal az egyes szereplőket. Bölcsődei kisgyermeknevelőként szívesen ajánlom a kisgyermekes szülőknek.
Vánik Anita véleménye:
Nagyon sokáig nem olvastam gyermekkönyveket. Aztán megszületett a két keresztgyerkőcöm, és azóta ezek a könyvek a minden napi meséket jelentik számukra.
És persze számomra is, hisz ha náluk járok, csak hozzák a könyvet és a Keri olvas nekik, Öröm nézni, ahogy szinte kívülről tudják a meséket. :) Ezek a történetek egyszerűek,mindennapi történeteket írnak le.
Nagy Orsolya véleménye:
Kisfiam kedvence, és már a 4. könyv a sorozatból, amit olvasok neki minden este. Magával ragadó vidám kis történetek, egyszerű nyelvezettel, mindennappi történetekkel. Óvónőként is csodálattal adózom a varázslat előtt, amivel az írónő elbűvöli a gyerekeket.
Gyuricza Györgyné véleménye:
Örülök, hogy a kihívásba szerepelnek mesekönyvek is, így legalább a gyermekeim is tudnak egy kis hasznot húzni a jelentkezésemből. Igaz, hogy mindig olvasok egy kicsit Nekik lefekvés előtt, de most többet is kicsikarhatnak belőlem esténként. Az Anna, Peti és Gergő könyvek nem ismeretlenek a számomra, mivel több kötete is megtalálható a könyvespolcunkon. Én nem igazán vagyok kibékülve a történetekkel, mert túlságosan minden jó és szép. Túlságosan idillinek tartom az életüket. Anyuka és apuka mindig boldog. Mindig mennek kirándulni. Anyuka mindig kreatív és mindig van ideje a gyerekekre, ha a világ a feje tetején áll is. Soha nem "durran" el az agya, bármi történjék is. Bár nem nekem kell, hogy tetszenek a benne lévő történetek, hanem a csemetéimnek.
Mondjuk a kistestvér érkezik című részből merítettem ötleteket, mikor a második gyermekemmel voltam várandós ,és bekerültem a kórházba, hosszabb időre. A nagylányom mikor jött látogatóba, mindig talált az én zsebembe is kis meglepetést. Mikor pedig szerencsésen megszületett a kistesó és hazatértünk, akkor mellette is volt egy kis csomagocska. A nagylányom elbűvölten hallgatja a történeteket, a kicsi kétévesem pedig nézegeti a képeket. Nagyon tetszenek Neki a fényképek benne.
Bera Edit véleménye:
A kislányom nagy kedvence, minden este kötelező esti mese. Fejből tudja már az összes történetet, és egyből kijavít ha rosszul olvasom. Nagyon jól feldolgozza a kisgyermekekkel történő eseményeket. A hisztit a betegséget, az új testvér érkezését. Viccesek és rövidek a történetek, így megunhatatlan a gyerekek számára.
Balazs Diana véleménye:
Kislányomnak vettem meg kíváncsiságból az első részt, azóta csak gyarapodik a gyűjtemény. Tetszik, hogy érthetőek és rövidek a mesék, pont annyi, amennyit egy 3-4-5 éves még megért, és leköti. Még engem is érdekelnek a történetek, mert mindennapi eseményeket mutat be.