ADATLAP
Az Arab lánya - 2. rész
Anna bint Gamal al-Szudairi a tizennyolcadik születésnapját ünnepli. Mindennapjait a szaúdi királyi család védelmében éli luxusban, titkok és tabuk között. De egyszer minden titokra fény derül, minden kérdésre válasz érkezik, és mindenki tisztába jön vele, hol is a helye a világban. Hiába a szigorú nevelés, a vér nem válik vízzé, és erre Anna is rájön.

Vajon mi lesz erősebb és meghatározóbb a fiatal lány életében? A meglévő kötődése a hazájához és családjához, vagy az éledező vonzalma egy idegen világhoz, távoli rokonaihoz? Kaphat-e esélyt, hogy megtudja, ki is ő valójában? Megismerheti a gyökereit?...
Kohajda Katalin véleménye:
A sorozat ezen kötete is nagyon tetszett. Végül Anna megtalálja a boldogságot és úgy, ahogy nem számítottam rá. Bemutatja Gamal végtelen szeretetét a lánya iránt, még akkor is érződik a szeretete, amikor bünteti. Ebben látszik a kulturális különbség is. Szóval nagyon érdekes volt ismét belemerülni ebbe a világba.
Kovács-Valastyán Judit véleménye:
Anyukám azonnal beleszeretett ebbe a könyvsorozatba, úgyhogy végre nem kell sokat gondolkodnom mit vehetnék neki ajándékba. Ez a könyvecske a születésnapján lepte meg, hiszen már nagyon várta, hogy mi fog történni Gamal és Csilla lányával. Persze nem álltam meg, én is elolvastam az összes könyvet és tényleg ez a kötet tetszett a legjobban. Anna teljesen új szemszögből mutatta meg az apját, szinte szerethető volt a maga agresszív módján. Szinte.Mit ne mondjak, nekem ez az erőszakos férfitípus nem szimpatikus sem a könyvekben, sem az életben. Az, hogy nőket üt meg, kifejezetten undorít.
Anna szerelmének története megmosolyogtatott, csak remélem, hogy tényleg boldog házassága lesz és a férje nem egy agresszív állat. Karácsony előtt jelenik meg a következő kötet, szóval a karácsonyi ajándék: pipa.