ADATLAP
Az arab fia
Khalid al-Szudairi húgával együtt végérvényesen felnőtté válik, új élete küszöbén áll. Nehezen szakad el a biztonságot nyújtó családjától, de azt is érzi, ha bizonyítani akar, akkor valóra kell váltania álmait. Olyan terveket, amelyekhez valószínűleg apjának is lesz pár keresetlen szava...

Közeli családtagjai folyamatos nyomás alatt tarják, hiszen már mindenki az unokatestvérével megkötendő menyegzőre készül. Esélye sincs kihátrálni, hiszen elkövette a legnagyobb bűnt, amit nővel szemben elkövethet. Vagy házasodik, vagy halálba küldi a lányt.

Vajon miként lesz képes összeegyeztetni a vágyait, álmait a saját családja és hazája korlátaival? Sikerül Annát, az oly féltve őrzött testvért elengednie? Mi vár rá az elzárt világon kívül?

És a legfontosabb: Mi van, ha csak úgy elsuhan az ember szeme előtt a szerelem maga? Utána fordul, hogy megszerezze, vagy behunyva szemeit, lemondva a felemelő érzésről, kitart a tervei mellett?

Borsa Brown egyedi, szókimondó, ugyanakkor érzelmes és szenvedélyes, erotikában bővelkedő írásai hamar az olvasók kedvenceivé váltak. Az Arab-sorozat utolsó, befejező kötete, melyben a sokak által megszeretett Szudairi család elbúcsúzik, ismét bővelkedik érzelmi magasságokban és mélységekben....
László Klaudia véleménye:
Ez a kötet egész egyszerűen tökéletes volt, csakúgy mint az előző részek.
Vélhetően sokan nem fognak tudni azonosulni Khalid karakterével vagy legalább megérteni őt.
Bonyolult egy karakter. :) De szerintem semmivel sem lehet jobban utálni, mint Gamalt. Valljuk be, Ő is nagy utat tett meg és sok csapás érte élete során, nem volt mit tenni, átformálták őt. Éppen ezért Khalidnak is hagyni kellett türelemmel a szárnyai bontogatását. A végére nagyon sokat fejlődött a jelleme és nem maradt olyan hercegi módon arrogáns ;)
Gamal története szívszorító volt, Anna története érzelmes és békes. De Khalid sem marad le, ugyanis az övé humoros és szenvedélyes. Hányszor fakadtam hangosan hahotára…:)
Akárhogy is. Imádtam és sajnálom, hogy vége. Ez a Szudairi család nem könnyű eset, öntörvényűek, makacsok de ha szeretnek valakit, akkor teljes szívvel teszik. És annál is nagyobb vállszélességgel támogatják a másikat. Ez az utolsó oldalaknál bizonyítást is nyer. Irigylésre méltó, összetartó család.
Kohajda Katalin véleménye:
A könyv nagyon jól mutatja az arab világ férfijainak gondolkodásmódját. Viszont nagyon tetszett, hogy egy nő szereleme őket is meg tudja változtatni. Láthatjuk, hogy egy nő miatt a barátokból is ellenségek születhetnek, valamint megmutatja, hogy az arab világ társadalmi elvárásai hogyan befolyásolják a nők és férfiak viselkedését, gondolkodását.