ADATLAP
Az arab lánya 1. rész

Gamal, a szaúdi királyi család tagja, megkapja élete legnagyobb feladatát: fel kell nevelnie magyar szerelmétől született gyermekét, Annát – nem is akárhol: saját hazájában, Szaúd-Arábiában. A család nem nézi jó szemmel a házasságon kívüli kislány érkezését. De ha ez nem lenne elég, a sors még egy megoldhatatlannak tűnő kihívást küld Gamalnak.

Vajon képes egy apa egyenlőséget tenni gyermekei között, amikor azt a vallási tradíciók szerint nem is volna szabad? Lehet boldog egy ilyen zord világban egy ártatlan kislány, akinek már születésekor megpecsételődik a sorsa? Mire képes az apai szív? Mire képes egy mostoha?

A hatalmas sikert aratott Az Arab és Az Arab szeretője című írásokban megismertük egy szívbemarkoló szerelem történetét.

BORSA BROWN legújabb regényében, Az Arab lánya első kötetében a korábbi részek folytatásaként a gyermek Anna élete bontakozik ki, miközben édesapja, Gamal lelke is új életre kel.

A szerzőnő különleges, szókimondó, ugyanakkor érzelmes és szenvedélyes, erotikában bővelkedő írásai az olvasók kedvenceivé váltak. Az írónő a már megszokott stílusban folytatja a történetet, mely ismét érzelmi magasságokba és mélységekbe juttat bennünket....
László Klaudia véleménye:
Nagyon megható volt olvasnom, hogy bizony az élet nem áll meg minden megy tovább. Ez hűen tükrözi azt a veszteséget, amit mindenki átélt már legalább egyszer és szörnyülködve kell megtapasztalnia, hogy attól, hogy mi elvesztettünk valakit, nem fognak megállni az események és minden ott folytatódik, ahol abbamaradt. Mivel ez már úgymond Anna története teljesen abban a tudatban voltam, hogy a csöppség tolmácsolásában olvashatom az eseményeket, de legnagyobb meglepetésemre még mindig Gamal gondolatai, gyásza, érzései kerülnek a felszínre, így azok, akik eddig nem kedvelték, azoknak most biztos megváltozik az álláspontjuk, vagy kicsit közelebb kerül hozzájuk.
Ildikó Szabó véleménye:
Az első két kötet után vártam, hogy mi lesz a folytatás. Nem mondom, hogy nem tetszett, de Gamal Emesével való kapcsolata nem igazán "tetszik", nem egészen reális. Gamal lelki vívódása viszont tetszik, úgy, ahogy a felelősség tudata és az arab kultúra további bemutatása is.
Kohajda Katalin véleménye:
Karácsonyra kaptam a sorozatot, az első kötet olvasása után úgy döntöttem, hogy a második időlegesen kimarad, mert az nem viszi előrébb a történetet és kíváncsi voltam a folytatásra. Ahogy az első kötet, ez is nagyon tetszett. A lelki vívódások, amiket Gamal átél, miközben próbál mindenkinek és saját magának is megfelelni sok esetben meghatóak voltak, úgy, hogy többször meg is könnyeztem. A könyv végére felelősségteljes apává válik, és hiába tudja, hogy a boldogság nem feltétlenül a felesége mellett van, mégsem dobja félre és inkább saját magát helyezi háttérbe a felesége és gyerekei érdekeit szem előtt tartva.