ADATLAP
Az arab lánya 1. rész

Gamal, a szaúdi királyi család tagja, megkapja élete legnagyobb feladatát: fel kell nevelnie magyar szerelmétől született gyermekét, Annát – nem is akárhol: saját hazájában, Szaúd-Arábiában. A család nem nézi jó szemmel a házasságon kívüli kislány érkezését. De ha ez nem lenne elég, a sors még egy megoldhatatlannak tűnő kihívást küld Gamalnak.

Vajon képes egy apa egyenlőséget tenni gyermekei között, amikor azt a vallási tradíciók szerint nem is volna szabad? Lehet boldog egy ilyen zord világban egy ártatlan kislány, akinek már születésekor megpecsételődik a sorsa? Mire képes az apai szív? Mire képes egy mostoha?

A hatalmas sikert aratott Az Arab és Az Arab szeretője című írásokban megismertük egy szívbemarkoló szerelem történetét.

BORSA BROWN legújabb regényében, Az Arab lánya első kötetében a korábbi részek folytatásaként a gyermek Anna élete bontakozik ki, miközben édesapja, Gamal lelke is új életre kel.

A szerzőnő különleges, szókimondó, ugyanakkor érzelmes és szenvedélyes, erotikában bővelkedő írásai az olvasók kedvenceivé váltak. Az írónő a már megszokott stílusban folytatja a történetet, mely ismét érzelmi magasságokba és mélységekbe juttat bennünket....
Ildikó Szabó véleménye:
Az első két kötet után vártam, hogy mi lesz a folytatás. Nem mondom, hogy nem tetszett, de Gamal Emesével való kapcsolata nem igazán "tetszik", nem egészen reális. Gamal lelki vívódása viszont tetszik, úgy, ahogy a felelősség tudata és az arab kultúra további bemutatása is.
Kohajda Katalin véleménye:
Karácsonyra kaptam a sorozatot, az első kötet olvasása után úgy döntöttem, hogy a második időlegesen kimarad, mert az nem viszi előrébb a történetet és kíváncsi voltam a folytatásra. Ahogy az első kötet, ez is nagyon tetszett. A lelki vívódások, amiket Gamal átél, miközben próbál mindenkinek és saját magának is megfelelni sok esetben meghatóak voltak, úgy, hogy többször meg is könnyeztem. A könyv végére felelősségteljes apává válik, és hiába tudja, hogy a boldogság nem feltétlenül a felesége mellett van, mégsem dobja félre és inkább saját magát helyezi háttérbe a felesége és gyerekei érdekeit szem előtt tartva.