ADATLAP
Az igazi suttogó
Nicholas Evans híres regényének és nagy sikerrel játszott filmváltozatának, A suttogó-nak a hőse valóban létezik: ő Monty Roberts, a világhírű tréner, aki ebben a könyvében életéről és munkájáról vall. Tizenhárom éves korában heteket töltött egyedül a nevadai fennsíkon, hogy megfigyelje a vadon élő musztángokat. Amit ekkor tanult meg kommunikációs módszereikről, örökre megváltoztatta az életét.
Az igazi suttogó arról szól, milyen mélységesen szereti Monty Roberts a lovakat, és milyen tökéletesen érti őket. Forradalmian új, humánus munkamódszere meggyőző bizonyítéka annak, hogy ember és természet, ember és állat között erőszakmentes együttműködés és párbeszéd lehetséges....
Margitfalvy Zsófi véleménye:
Aki a lovakat szereti, rossz ember ne lehet? Avagy a könyvből kiderül mégis. Sok száz éven keresztül az ember társát, aki nélkül megállt volna az élet galád módon kizsákmányolták, megfélemlítve szelídítették meg. Adott egy igazi western környezet és egy finom lelkű kisfiú, aki zsigereiben tiltakozik az erőszak ellen, ő Monty Roberts. Hihetetlen megfigyelései és saját nyelv kialakításával ma már több tízezer lovat szelídített meg ostor, pálca és verés nélkül. Erőszakmentes módszerét kiválóan alkalmazza az emberek közti kommunikációban is. 80on túl is aktív, lenyűgöző életét osztja meg ebben a könyvében.
Onika-Szvath Szilvia véleménye:
Világ életemben elemi vonzódást éreztem a lovak iránt, egész kicsi koromtól kezdve. Monty Roberts példakép számomra, minden könyvét elolvastam. Nemrég volt szerencsém élőben találkozni vele, igazán nagy hatással volt rám. Az életfilozófiája számomra is minta, igyekszem megfogadni a tanácsait. A könyve nem csak a lovakkal, hanem az emberekkel való bánásmóddal is foglalkozik, példaértékű számomra.
Fekete Gabriella véleménye:
Nagyon szeretem a lovakat, s mint ló szerető embernek úgy gondoltam ez egy kötelező mű. Szerintem minden lovas ember hallott már Monty Robertsről s az általa kialakított ló kiképzésről, de ebben a könyvben nem csak a módszerről, hanem magáról az emberről is megtudhatunk többet. Nagyon élvezetes olvasmány is, könnyed stílus, s igazán fordulatos, izgalmas életút. Bárcsak egyszer életben találkozhatnék vele...

Értékelés 5/5
Szauer Emese véleménye:
Régebben is olvastam már ezt a könyvet és mint lószerető ember különösen tetszik. Monty Roberts egy igazán különleges ember. Mindenkinek ajánlom ezt a könyvet :)
Tetszik, ahogy a lovakról gondolkodik, ahogy a lovakkal érez, ahogy szereti őket, ahogy dolgozik velük.
Ezt a módszert hazánkban is használják. Pataky Kata tart kurzusokat (Monty Robertsnél tanult) :) :) I <3 Horses
I-Tar Szabina véleménye:
Nagyon tetszett ez a könyv. Minden lókedvelőnek, vagy csak simán állatbarátnak szívből ajánlom. Az író nagyon olvasmányosan mutatja be életét és munkáját. Az egyedülálló módszerének kifejlődése, kifejlesztése az egész életén átívelően jelenik meg a szemünk előtt. Olykor vicces, olykor nagyon megható és végig nagyon szerethető a története...
Gerstner Blanka véleménye:
Csodálatos élettörténet, fantasztikus személyiség! Melegen tudom ajánlani mindenkinek, és ez alatt nem csak a lovas embereket értem, hanem tényleg mindenkit, hiszen végig izgalmas, megható, vicces könyv. Mindazonáltal a lovakhoz kicsit értő embereknek még plusz mondanivalóval is szolgálhat. Komolyan le vagyok nyűgözve (bár úgy álltam neki a könyvnek, hogy már előtte hallottam Monty Robertsről és munkásságáról). Nagyon szívesen megismerném ezt a hihetetlen embert, aki egy kicsivel jobbá teszi a világot! Köszönöm az élményt! :)
Kovács Kriszti véleménye:
Monty Robert egy élő legenda. nekem betekinteni az életébe egy hihetetlenül izgalmas és tanulságos utazás volt. Jómagam nagy lószerető vagyok, ezért "első kézből" megismerni az igazi suttogó módszerét nagy hatással volt rám. Ennek az embernek az élete mindig is a lovak körül forgott, és te szent isten! Olyan izgalmas életet élt, amit még egy jó forgatókönyv vagy regényíró is csak nehezen szülhetne saját kútfőből. És hála ennek a kötetnek az egész világ megismerheti ennek a nagyszerű embernek a munkáját.