ADATLAP
Crescendo
Nora tudhatta volna, hogy az élete messze nem tökéletes. Bár a barátja, Folt egyben a szó szoros értelmében vett őrangyala is (aki a rangja ellenére minden, csak nem angyali), a dolgai mégsem állnak jól. Először is ott a nyári iskola, és mint egy rémálomban, régi ellensége, Marcie Millar lesz a laborpartnere. Aztán meg Folt is mintha minden ok nélkül egyre távolabb kerülne tőle. Mindennek a tetejébe Norát lidércálmaiban és különös látomásaiban újra és újra kísérti apja meggyilkolása.

Ahogy Nora elveti józan esze tanácsait, és egyre mélyebbre ás apja halálának rejtélyében, felmerül benne a kérdés, hogy Nephil vérvonalának is köze van-e a dologhoz – azonban ez csak még sötétebb árnyékot vet a kapcsolatára (vagy inkább annak hiányára) Folttal. Vajon Folt többet tud, mint amit elárul? Miért tűnik mindig úgy, hogy meg szeretné akadályozni Norát a válaszok kiderítésében? És ha Folt valóban az őrangyala, miért van Nora élete mindig veszélyben?
...
Kiss Boglárka véleménye:
A végén meglepődtem őszintén. Szeretem az ilyen típusú könyveket, jópofa volt. Mondjuk az, hogy Nora végig eltaszítja Foltot, és meg se hajlandó hallgatni kicsit idegesítő.
Egyébként tetszett, nem is gondoltam volna, hogy ő lesz a rosszfiú, aki (nincs spoiler). Scott ahogy bekerült a képbe, nem tudtam, mit keres ő ott, nem állt össze a kép. A végén viszont már kezdtem megörülni, mindaddig amíg befejezetlen nem maradt a könyv, és megismerkedtünk a Fekete Kézzel. Már várom is a folytatást!
Liliom Rebeka véleménye:
Talán a sorozatból ez a könyv az, ami a legkevésbé tetszik. Az eleje nagyon nyálas, utána pedig Folt is ellenségessé és barátságtalanná válik, pedig okkal. A Marcie-val való "kapcsolata" pedig mindennek a teteje. Ahogy Rixon mondta, ők hasonlók, egymáshoz illenek. Ebben a részben látszott, hogy Folt milyen is valójában, nem pedig olyan, amilyennek mutatják a rosszfiú beleszeret egy lányba és eldob érte mindent szereplőket. Szerintem ez nem kellett volna ebbe az egészbe. Jó rendben, el tudnak egymástól távolodni, de Folt tényleg csak szórakozásból kereste Marcie társaságát, nem azért, hogy Norát megvédje. Ez a fő motívum nagyon zavart az egészben, de a történet izgalmas volt, talán még váratlanabb, mint az első könyv.
Endrei Dorottya véleménye:
Meg kell mondjam nem erre emlékeztem. Jó a könyv semmivel sem volt rosszabb, mint elsőre. De például az első fejezet nyáptengerére egyáltalán nem emlékeztem. És Scott elsőre biztos nem ragadt meg bennem ennyire, mint ezuttal. Ez is azt mutatja, hogy a jó könyveket érdemes többször elolvasni. Mondjuk úgy a közepéig tényleg elég vontatott, meg kell várni, hogy beinduljanak a dolgok, de miután ez megtörtént, már megállíthatatlan a lavina. Talán annyi pluszt adhatott volna az írónő, hogy az arkangyalokról egy tejesebb képet kapunk: szerintem kicsit világosítani kéne az egész mivoltukon. De amúgy én személy szerint ezt a könyvet is imádom ebből a sorozatból.
Huszti Bettina véleménye:
Jó idő eltelt az előző kötet óta, de mégis könnyedén visszarázódtam. Valahogy nem lepett meg, hogy újabb szépfiú tűnik fel a könyvben, aki valahogy belekapcsolódik Nora világába, és még a lány is érdekli. Tipikus. Meg sem lepődtem, hogy ebben a kötetben volt a nagy szakítás. Tipikus. Meg se lepődtem, hogy Vee új pasija megint a főgonosz. Tipikus. Ettől függetlenül lekötött és végig élveztem a történetet. De most könnyebben ki tudtam számítani, ki kicsoda. :)
Bánk Mária véleménye:
Második rész. Semmilyen logikus jellemfejlődés nincsen, a karakterek élettelenek, érzelmeket egyedül a barátnő. Vee karakterébe volt képes vinni az írónő. Az is meglehetősen sablonos. Nem szerethetőek a karakterek, mert egyszerűen nem kerülnek közel az emberhez. Még van két rész, remélem azoknál javul ez a minősíthetetlen minőség.
Osztroluczki Anett véleménye:
Kicsit sajnos csalódnom kellett ebben a kötetben. Nekem az előző részt nem tudta felülmúlni. Tetszett de például Folt személyiségét ebben a kötetben egyáltalán nem értettem. Mondjuk a vége itt is vitte a prímet. Sok kérdőjelet hagyott bennem. Várom a következő kötetet.
Horváth Zsófi véleménye:
Imádtam! A sorozat összes kötetét olvastam, a borítójuk (borító alapján választottam) szerintem csodás! A könyv cselekménye is nagyon jó, attól hogy több részből áll, nem válik vontatottá. Nagyon izgalmas volt, le se tudtam tenni, mindig tudni akartam, hogy és akkor most mi fog történni. Sok nem várt fordulat tette még izgalmasabbá!
Nyerges Flóra véleménye:
Egyszerűen imádtam ezt a könyvet. Le se tudtam tenni egy nap alatt elolvastam. Nagyon jó maga a történet a szereplők mind egy külön egyéniségek. A nyomozások során érdekes dolgok derülnek ki. Csak ajánlani tudom.