ADATLAP
Futu.re
A Metró-regények világhírű szerzője, a Metró-univerzum megálmodója új sci-fijében újból lenyűgöző és félelmetes fantáziavilágot teremtett meg.

Egy olyan jövőben járunk, ahol századokkal korábban felfedezték a halhatatlanság szérumát. Amerikában csak a leggazdagabbak juthatnak hozzá, Oroszországban csak a politikai elit, Európában viszont alanyi jogon jár a halhatatlanság mindenkinek. Az iszonyatosan túlnépesedett Európában az emberek gigantikus tornyokban élnek, és a halhatatlanságért cserébe le kell mondaniuk arról, hogy gyerekük legyen. A törvény ellen titokban vétkezőket a rendszer elit kommandója keresi - melynek a regény főhőse is a tagja. Ő azonban egy nagy szerelem hatására szembefordul a törvénnyel és a hatalommal, és ezzel fergeteges thriller veszi kezdetét......
Ambrus Alexandra véleménye:
Annyiszor elgondolkoztam rajta, hogy félreteszem és majd legközelebb elolvasom, de kölcsönkönyv volt, így sietnem kellett. Mire elolvastam rájöttem, ez egy egészen reális jövőkép lehet. Kettős érzéseim voltak olvasás közben, részben mert elgondolkodtató viszont annyi fölösleges rész van benne, hogy szerintem bő 20 oldalt le lehetne belőle faragni.
Kádár József véleménye:
Nagyon jó sci-fi, amely egy olyan jövőbe kalauzol minket, ahol felfedezték a halhatatlanság titkát. Ugyanakkor a halhatatlanságnak ára van: hogy a Föld túlnépesedését megakadályozzák, az embereknek le kell mondaniuk a gyermeknemzésről. De ha erről lemondunk, emberek maradunk-e egyáltalán? Ez a dilemma gyötri a főhőst, Jant, aki azokat a halhatatlanokat üldözi, akik titokban gyermeket nemzettek.
Semegi Ágnes véleménye:
Súlyos könyv, és nem csak azért, mert 600 sűrűn teleírt oldal. A harmada körül kezdtem el azon gondolkodni, milyen érdekes, és egyben, ironikus: az ember isten játszim, és amikor csak az ürességet hozza el magának, az Istenen kéri számon. Ahogy én látom, pontosan ez történt ebben a könyvben: az emberiség megoldotta a halhatatlanság "problémáját", és hirtelen nem maradt más cél, mint hogy céltalanul éljen, egyre kisebb és kisebb helyen. És hiába keresné, már nincs megváltás...
Fullasztóan megírt, súlyos darab, komolyan elgondolkodtató. Nem mindenben értek vele egyet, de nagyon örülök, hogy elolvastam.
Horváth Zsófi véleménye:
A borítója (nem ezzel a borítóval van meg nekem, gondolom egy másik kiadást kaptam) sokkal jobban tetszett, mint maga a könyv. A történet jó volt, izgalmas, sokszor nyomasztó, de sokszor nagyon bonyolult mondatokkal találkoztam. Általában elalvás előtt olvasok, és olyankor nagyon nehezen tudtam felfogni a dolgokat, gyakran le kellett tennem. A végére beindult a cselekmény, és így összességében tetszett a könyv, de nem esti olvasásra ajánlom :)
Kohut Ildikó véleménye:
Az első gondolatom az volt ez a könyv borzasztó és nem tudom végigolvasni. Aztán érdekelni kezdett a főszereplő sorsa és igyekeztem elvonatkoztatni a szörnyű tettek leírásától. Érdekes és izgalmas olvasmány volt, melybe tulajdonképpen a mai kor igazságai is beleszövődtek.
Jenei István véleménye:
Nagyon jó, mély könyv ajánlom mindenkinek.