ADATLAP
Galaxis útikalauz stopposoknak (1.rész)
"Földlakók figyelem! Amint azt nyilván önök is tudják, a Galaxis külső területeinek fejlesztését célzó tervek megkövetelik, hogy hiperűr-bekötőutat építsünk az önök Naprendszerén keresztül. Sajnálatos módon az önök bolygója egyike azoknak, melyek szanálásra kerülnek. A folyamat két földi percnél valamivel kevesebbet vesz igénybe. Köszönöm figyelmüket!" Ha előállna ez a módfelett kellemetlen helyzet, hogy valamely bolygót - jóllehet kozmikus érdekből - lebontanak alólunk, még kapóra jöhet a Galaxis Útikalauz stopposoknak című kézikönyv. Segít eligazodni. Főleg ha betartjuk a mottóját. Így hangzik: NE ESS PÁNIKBA!...
Hajdu Adrienn véleménye:
Régóta terveztem elolvasni, mert sokan dicsérték. Nagyon frappáns párhuzamok és megnevezések merülnek fel a történetben, nem feltétlenül kiszámítható csavarokkal. Van benne "kocka" humor, de könnyen olvasható.
Zimmermann Zita véleménye:
Nagyon szeretem ezt a fajta humort, amit a Galaxis útikalauz képvisel, a burkolt társadalomkritikákkal együtt. Douglas Adams egy nagy valószínűséggel teljesen valószínűtlen világot alkotott meg, ahol a legfontosabb dolog, hogy mindig legyen nálad törölköző. A könyvnek egyetlen negatívát tudom megemlíteni: nagyon rövid volt!
Podhorszky-Nagy Orsolya véleménye:
Bevallom kicsit féltem ettől a könyvtől, de kellemesen csalódtam. Aki szereti a csupasz pisztoly filmek humorát, annak biztosan tetszeni fog. Bár mindennek megvan a maga valószerűtlensége. :)
Bogár László véleménye:
Kifejezetten humoros könyv. Az általános humorát a könyvnek az okozza, hogy lehetetlen illetve nem is lehetetlen, hanem olyan dolgok vannak benne, melyeknek az ötszáz millió az egyhez a valószínűsége, hogy nem köpöm ki az italt, ha meghallom, hogy mit hordanak össze benne.
Aki szereti jól összerakott humoros sztorikat, annak feltétlenül ajánlom. Én pedig izgatottam vetem bele magam a következő kötetekbe.