ADATLAP
Galveston
Roy Cady, a texasi végrehajtó egy nap megtudja, hogy tüdőrákja van. Miután a főnöke megpróbálja megöletni, kénytelen elmenekülni a helyszínről Rockyval, a tizennyolc éves lánnyal, akit kemény családi háttere prostitúcióba kényszerített. Együtt indulnak útnak, hogy minél távolabb kerüljenek a veszélytől, és miközben bejárják a mocsárvidékekkel és züllött alakokkal teli louisianai–texasi régiót, meg kell tanulniuk, mihez kezdhetnek egymással.

Nic Pizzolatto New Orleansban született, és Louisianában, a Mexikói-öböl partján nevelkedett. Rövidebb írásait számos amerikai folyóirat közölte, majd a Between Here and the Yellow Sea című novelláskötetében is megjelentek. A True Detective (A törvény nevében) című világhírű HBO-sorozat szülőatyja. Indianában él feleségével és lányával. A Galveston az első regénye....
Klemencsics Adam véleménye:
Nagyon tetszett, hogy nem egy tipikus, mindenki boldog könyv. Nem sablon bűnüldözős story, de mégis izgalmas, és érzelmes.
Soha nem olvastam még ez előtt semmit Nic Pizzolatto-tól de a True Detective sorozatot mindenkinek ajánlom. Ez alapján választottam a könyvet, és nem okozott csalódást.
10/8
M. Ágnes véleménye:
Láttam néhány részt a True Detective-ből, és ez keltette fel a figyelmem e könyv iránt.
Jó kis regény, bár féltem, hogy a végére egyfajta szentimentális happyendbe torkollik a történet, de (anélkül, hogy lelőném a poént :) ), nem okozott csalódást.