ADATLAP
Hibridóma
Lynn Peirce negyedéves medika a dél-karolinai Mason-Dixon Orvosi Egyetemen. Egészen addig úgy érzi, hogy sínen van az élete, amíg egyébiránt egészséges barátján kisebb térdműtétet nem hajtanak végre az egyetem oktatókórházában. Carl nem ébred fel az altatásból, és az MR-vizsgálat az agyhalál beálltát igazolja.
Lynnt végtelenül elkeseríti a fiú állapota, és válaszokat kíván kapni a kérdéseire. Meggyőződése, hogy több van e mögött a történet mögött, mint amennyit a kórház vezetői elismerni hajlandók. Valamennyi Mason-Dixon-beli forrását - beleértve kezdetben vonakodó évfolyamtársa, Michael Pender segítségét - igénybe véve, elszántan bizonyítékot akar találni rá, hogy orvosi mulasztás történt.
Ám aminek a nyomára jutnak, az még a műhibánál is zavarba ejtőbb. A Middleton Healthcare tulajdonában lévő kórházakban - és közéjük tartozik a Mason-Dixon Orvosi Központ is - ijesztően magas százalékban fordulnak elő altatási komplikációk, a páciensek súlyos, gyakran gyógyíthatatlan betegségeket kapnak el a rutinbeavatkozások során.
Amikor halálos fenyegetést kapnak, Lynn és Michael már biztos lehet benne, hogy valami sokkal nagyobb dologról van szó, mint amit eleinte feltételeztek. Hamarosan már versenyt kénytelenek futni az idővel, hogy mindenre magyarázatot leljenek, mielőtt a Middleton Healthcare és társcége, a multinacionális gyógyszeróriás sötét erői egyszer s mindenkorra véget vetnének erőfeszítéseiknek.
...
Somogyi Andrea véleménye:
Izgalmas krimi, bár jobban szeretem azokat a könyveket, ahol az utolsó oldalig lerágom a körmömet. Ebben túl hamar kiderült az összeesküvés, bár ettől függetlenül még nem lett unalmas. Számomra ijesztő belegondolni, hogy valóban itt tarthat az orvostudomány.
Somogyiné Kovács Márta véleménye:
Ahogy lenni szokott,nagyon izgalmas,nagyon mozgalmas krimi.Amin sokat gondolkodtam,hogy a technika fejlődésével,egy egyszerű ember nem tud semmit arról,mikor mit csinálnak vele.Sajnos azt is most tanuljuk,hogy az orvosoknak sem lehet mindent elhinni,minden kezelést elfogadni fenntartás nélkül.