ADATLAP
Megmentőm, Maybe
Jane egyszerre veszíti el a férjét és imádott kutyáját, ráadásul ugyanabban a végzetes betegségben, de bármilyen gyalázatos is (mondaná az anyósa), a kutyáját sokkal jobban gyászolja.

Miután végigszenvedi a temetési szertartásokat (egyiket amiatt, mert kényelmetlen a magas sarkú cipő, a másikat amiatt, mert a kisállattemetőből hazafelé a beagle már nem fog ott ülni mellette az anyósülésen), és elcseni férje hamvainak egy részét, hogy majd a tengerbe szórja őket egy hawaii szigeten, elhatározza, hogy visszaköltözik szülővárosába, San Diegóba, ahol várja őt az óceán és a legjobb barátai.

Azonban a sors úgy hozza, hogy ideiglenesen nagybátyja isten háta mögötti panziójában kell dolgoznia, amit tiszta szívből utál (kivéve a sütést). És bár szilárdan elhatározza, hogy nem kell több kutya, a sors ismét helyette dönt, és egy különleges kóbor kutyát, Maybet sodorja az útjába. ...
Bernáth Judit véleménye:
Egy könyv amiről először azt gondoltam, hogy kár volt megvenni, mert szomorúan kezdődik és sok benne a szomorú rész, de ennek ellenére rendkívül olvasmányos, lebilincselő a történet, melybe a kutyus sok vidám története feledteti a szomorú részeket.
Fejes Linda véleménye:
A szomorú téma ellenére - egy férj és egy kutya halála rövid időn belül - már az elejétől szinte végignevettem a könyvet, nagyon kedves és bár kissé "mese habbal" történet, azért reményt ad, nehány történet pedig egyenesen hahotára kényszerít. A főszereplő csetlés-botlásai nagyon emberivé teszik a sztorit, csakúgy mint az a nehány fordulat, ami akkor történik, amikor úgy érezzük, ennél rosszabb már nem jöhet. Végül persze minden rendeződik, a várakozásoknak megfelelően. Nagyon jó kis olvasmány otthon ülős estékre!