ADATLAP
Piszkos Fred, a kapitány
......
Zsolt Mesterházi véleménye:
Utoljára gyerekoromban olvastam képregényeket. Hát most sem lettem a rajongója, de Rejtő Jenő még képregényesítve is élvezhető. Sikerült átmenteni a figurák karakterét, és Rejtő sajátságos humorát.
Azt hiszem ennél nem is kell több.
És sikerült felidézni a gyerekkori emlékeket is.
Feraji Anikó véleménye:
Sajnos nem ezt hanem az újra megjelentetett és átdolgozott változatot olvastam. Azt kell mondanom az eredeti képregény jobb volt. Azt egyenesen imádtam. Ezt sem volt rossz elolvasni, de a kiegészítések, a plusz rajzok nekem nem jöttek be annyira. Nagyon sajnálom, hogy a régi füzetek már nincsenek meg. Persze kárpótol az eredeti könyv. A képregény amúgy sem az én műfajom. Bármelyik Rejtő könyvet nagyon ajánlom!
P. Nilla véleménye:
Hm... elég furcsa volt olvasni. Nem igazán az én világom. Bár apukám nagyon oda van, én még semmit nem olvastam Rejtőtől, de most nem is igazán bánom. A képregény műfaja azt hiszem csak a mangák esetében nyerte el a tetszésem. De, mindent ki kell próbálni. :D
Varga Ildikó véleménye:
Érdekes egy történet volt, nem igazán tetszett. Fülig Jimmy egy nagyképű és beképzelt alak, aki nagyon vicces embernek tartja magát. Egy léhűtő életművész, aki képes megmérgezni egy hajó utasait ópiummal csak hogy ne derüljön fény arra, hogy ő egy csaló. Még szerencse, hogy csak az első részét olvastam, nem venném kézbe a folytatást...
Gintli Júlia véleménye:
"-Uram! A késemért jöttem!
-Hol hagyta?
-Valami matrózban!"
Az irodalomtörténet alighanem legütősebb kezdőmondaival indul a "Piszkos Fred, a kapitány".
Rejtőt olvasni mindig remek szórakozás! Ezúttal is. A képregény szinte teljesen visszaadja a könyv élményét, alig egy-két változtatás akad az adaptációban. Korcsmáros Pál rajzai egyszerűen zseniálisak!!
Amit kissé sajnáltam: a képregény-műfaj miatt Fülig Jimmy naplója helyett sima történetmesélést kapunk, így nem élvezhetjük Jimmy sajátos stílusát és főképp sajátos helyesírását... Bár a történet végén kapunk egy kis ízelítőt belőle.
Mindenkinek ajánlom, aki egy derűs félórára vágyik!