ADATLAP
Téboly
Sophie csinos, szép, fiatal és mindene megvan: szerető férj, remek állás, tágas lakás egy párizsi luxusbérházban. Ám egyre több nyugtalanító dolog történik vele: elhagyja a holmijait, melyek aztán a leglehetetlenebb helyekről kerülnek elő, mindent elfelejt és összezavar, úgy érzi, kezd megőrülni. A baljós események sűrűsödnek körülötte, az élete darabjaira hullik. Van-e valami köze az anyósa és a balesetben nyomorékká vált férje halálához? És ő követte el azokat a gyilkosságokat, amelyeknél minden ellene vall, de különös módon semmilyen emlékképe nincs róluk? Kétségbeesetten menekül városról városra a ránehezedő árnyak és a rendőrség elől, és egy új házasság révén akar új személyazonosságot szerezni magának. De valóban jó megoldást választott? Mit tud voltaképpen arról a férfiről, akivel összeköti az életét?
Az ördögi cselekményszövésű pszichothriller Hitchcock és Brian de Palma rémálomszerű filmjeit idézi. Letehetetlen....
Ambrus Alexandra véleménye:
Az első részben megismerkedünk Sophie-val meg az életével, és hogy az épp hogy omlik össze. Már az első résztől éreztem, hogy mi lesz a vége… Éreztem? Azt csak hittem az utolsó oldalig, ahol is egy olyan pofont kap az egyszeri olvasó, hogy csak na! 300 oldal lehetetlen, izgalmas, pörgős őrület, 1-2 olyan részlettel, amiknél a szőr felállt a hátamon.
gabi b véleménye:
Az első felyezet után lehetett sejteni, hogy itt semmi sem az aminek látszik, a végén viszont jött egy fordulópont ami aztán jól meglepett. Óriási lelkierő kellett Sophie-nak hogy ennyi megpróbáltatást ép ésszel kibírjon. Csak ajánlani tudom
Nagy Angelika véleménye:
Hát a téboly, az megvolt. Először ezt hitted, aztán már azt hitted és remekre sikeredett a lezárás is. Nem volt erőltetett, simán hihető volt, nem volt túlcsavart. Egészen remek elkézelés volt egy kis tébolyhoz. És a végén, ami nagyon megdöbbentett, az nem a befejezés, hanem ami nyomot hagyott maga után a szereplőkben az egész történés. Ha ennél konkrétabban írnám az már spoiler lenne, úgyhogy csak annyit, érdemes elolvasni.
Ferenczik Adrienne véleménye:
Lendületes történet, könnyen olvasható regény, és ami számomra fontos, hogy fordulatos. Az elején elhittem, hogy az és úgy történt, ahogyan látszott - direkt nem írom le a történetet, nem lövöm le a poént -, meglepett a fordulat (bár tudtam, hogy lesz benne egy-két csavar, mert aki ajánlotta a könyvet, ennyit elárult róla), és valójában a regény közepétől kezdett érdekelni a sztori. Tetszett a könyv.
Gondár Erika véleménye:
Amikor elkezdtem olvasni egy darabig nem akart összeállni a kép. Nem raktam a majd egyszer elolvasom könyvek közé, és milyen jól tettem! Oldalról oldalra izgalmasabb lett. Igazából néha már úgy éreztem, nem is akarom tovább olvasni, ha nem akarok paranoiás lenni. Fantasztikusan el tudta ültetni az író a tébolyt. Lélektani hadviselés a másik ellen.
Tóthné DrBiró Vivien véleménye:
Tetszett a könyv. De bevallom mikor nekikezdtem, nem tudtam meddig jutok vele. De azért csak olvastam és olvastam, aztán bummm! jött a nagy fordulat, és utána már le se tudtam tenni. Minden amit a könyv első felében olvastam értelmet nyert.
Sophie egy nagyon erős, értelmes nő. Nem igazán tudtam volna a helyében így megoldani a dolgokat, én biztos megőrültem volna. Nem erre a végkifejletre számítottam, de érthető is bizonyos szinten, hogy miért döntött úgy Sophie ahogy döntött.
Aki egy fordulatos thrillelt akar olvasni, annak ajánlom.
Máthé Tímea véleménye:
Az elején sokat gondolkodtam, hogy biztos folytatni akarom-e ezt a könyvet, de végül nem hagytam abba és úgy érzem, ez jó döntés volt. Végig izgalmas volt és alig tudtam letenni, bár nekem a vége kicsit túl gyors volt. Azért nagyon tetszett a könyv!
Németh Nóra véleménye:
Amikor elkezdtem olvasni és túl voltam 10 oldalon félretettem, nem voltam biztos benne, hogy egy őrült gyilkos nő ámokfutására kíváncsi vagyok-e. Majd pár nap után újra elővettem és adtam neki még egy esélyt. Nagyon hamar magával ragadott, izgalmas és egy percre sem hagyja megnyugodni az olvasót, végig érezhető a feszültség.Tetszett a szerkezete is, hogy négy részre van osztva és minden részben egy újabb fordulat következik. Nagyon hamar kiolvastam.