ADATLAP
Tolvajbecsület
„A becsület olyasmi, amit utólag már nem tudsz visszaszerezni, és ha elveszíted, az egy életre megbélyegezhet.”

Winie végre megszerezte a Mesterkulcsot, ám az apja úgy döntött, senki sem használhatja a szerkezetet addig, amíg ki nem derítette, hogyan működik. A probléma csupán az, hogy Winie-nek bizony sürgősen szüksége lenne rá. Az alku, amit Williammel kötött, most már sokkal inkább becsületbeli kérdés, mint pusztán üzlet, nem mellesleg a Conrey fiú is egyre türelmetlenebb.
Közben a Langton család egy második világháborús tank elrablását tervezgeti, ráadásképpen pedig felbukkan valaki Winie múltjából, akit jobb szeretne inkább elfelejteni.
A lány végül apja engedélye nélkül használja a Mesterkulcsot, hogy megszerezhesse Will édesanyjának gyűrűjét egy szigorúan őrzött páncélteremből, azonban hiba csúszik a gépezetbe, és Winie ezúttal talán tényleg nem fogja megúszni olyan könnyen, mint remélte....
Horinka Zsuzsanna véleménye:
A történet ott folytatódik, ahol az előző kötet abbamaradt. Megismerhetjük Winie múltját, és ahogy az lenni szokott, a múlt kísérteni kezdi, jó nagy kalamajkába keverve bele főhősünket. Az írónő még nincs 30 éves, de jó fantáziával és humorral van megáldva.
Galambos Réta véleménye:
Ez a kötet még talán jobban is tetszett, mint az első rész. A történet közben lévő apai és anyai tanítások különösen tetszettek, lett köztük pár kedvencem. Sajnáltam a végét, bár számítottam valami hasonlóra, de ez nem vett el semmit az értékéből. A stílusa ugyanolyan gördülékeny, a szereplők még mindig szimpatikusak, kivéve Tony, de hát ő a rosszfiú :) Kíváncsi vagyok a folytatásra.