ADATLAP
Vidéki menedék
Az idős és betegeskedő Amy néni nem bírja már a farmon a sok munkát, ezért nyugdíjasotthonba költözik. Mivel gyereke nincs, levelet ír távoli rokonainak, hogy az örökli meg a birtokot, aki egy év alatt felvirágoztatja.

A huszonhét éves Fran épp rossz passzban van, nemrég szakított a barátjával, így kapva kap az alkalmon. Talán az új környezetben egyenesbe hozhatja az életét. Leköltözik a csod aszép cotswoldsi vidékre, ahol számos problémával szembesül. Egyrészt nem ért a gazdálkodáshoz, másrészt hogyan vezethetne tehenészetet olyasvalaki, aki fél a tehenektől?

Nehéz helyzetében barátnője, Issi segít rajta, és az igen tehetős, ráadásul jóképű szomszéd, aki agglegényként remek partinak számít. A kérdés csak az, vajon Fran szívére pályázik, vagy csupán a farmot akarja megszerezni......
Buzás Judit véleménye:
Kedves könyv, inkább "feelgood"-nak mondanám mint romantikusnak, mert a szerelmi szál nincs annyira kibontva. A kellemes angol falucskába érkező csetlő-botló fiatal lány toposzát jól használja, de semmi újat nem ad hozzá. Az egyedüli ami nekem kicsit csalódás volt, hogy a könyv eleji köszönetnyilvánításban hosszan hálálkodik sajtkészítőknek, hogy mennyit tanult tőlük a sajtokról, de ebből a tudásból nekünk szinte semmit nem nem ad át, egy fél érdekességgel sem tudunk meg többet a sajtokról mint amivel egy átlagember is tisztában van.