ADATLAP
Karácsonyéj a Péntek kikötőben
Három magányos ember....akik megtapasztalják, hogy karácsonykor a kívánságok valóra válhatnak......
Keresztes Zsuzsa véleménye:
Nekem tetszett. Pont egy ilyen történet kellett most.


I Luca véleménye:
Jesszus! Nagyon mellényúltam. A történet cuki, olyan mint egy igazi karácsonyi szirupos filmecske, de ennél nem több. Minden "kötelező show-elemet" tartalmaz - angyalhajú kislányt aki elveszíti a szüleit, hatalmas szívű nagybácsikat, sebzett szívű nőt és még kutyát is...:-) Garantáltan gondolkodás-mentes két óra, de irodalmi értéke nem sok.
Szabó Polyák Magdolna véleménye:
Nagyon tetszett a könyv.Azèrt kezdtem el olvasni, mert mèg olyan ünnepi hangulatom van, így gondoltam egy karácsonyi könyv jó időtöltès lenne. De lassan rájöttem ez nem a karácsonyról szól. Nagyon tetszett, mikor Mark azt mondta, hogy mindenki abban hisz amiben csak akar. Ès ez tènyleg így van, ha hiszünk sokkal boldogabbak vagyunk. Ismerős a köny,ha jól emlèkszem règen láttam a filmet is,de újból megnèzem. Igaz egy könyv sokkal jobb egy filmnèl. Az elejèn, amikor Holly elkezdett beszèlni, èn is sirtam a boldogságtól, mint a könyv szereplői, sajnálatos, hogy gyerekeknek ilyenen kell vègig menni, de jó, ha van, aki vigyázz rájuk ès felneveli őket. Nagyon szèpen leírja az írónő, hogyan lesz egy törött család, egy szomorú özvegy nő ès egy beteg kutyus boldog ès ez egy karácsonyi csoda. A vègèn többet vártam, kicsit összelett csapva,de a lènyeg átjött.
Antal Margit véleménye:
Már vártam ezt a könyvet, így karácsony közeledtével. Teljesen nem kaptam meg azt a meghitt karácsony érzést, amit elvártam, talán azért is, mert csak az utolsó fejezet játszódik konkrétan karácsonykor. Viszont szerepel benne minden, ami amerikai és/vagy romantikus : halloween-i pulykasütés, poharas kávé, amire üzletágat is épít az egyik főszereplő, tündéres mesés játékboltos stb. Szóval könnyed, kiszámítható, romantikára hajazó kis történet ez ,némi érzelemmorzsát is elszórva a sorok között. Nekem igazán a kislány, Holly és Reinfield kutyus bájos kapcsolata tűnt eredetinek. A vége, ahol igazából ki kellett volna bontakoznia a karácsonyi hangulatnak- amit hosszan megalapozott az írónő- nagyon össze lett csapva, mintha nem is lenne... Végül is rávettem magam és a " Karácsony Holly-val" c. filmet is megnéztem, ami állítólag e regény alapján készült. Inkább csalódás volt mint élmény . A film nyomokban tartalmaz könyvet is.- összegezve.
Oláh Rita véleménye:
Aranyos kis történet. Azt hiszem ezután rá fogok szokni, hogy karácsony előtt az ünnepre készülődve karácsonyi könyvet olvassak. Csak kár hogy a könyv hátulján levő ismertetőből kiderül a vége is.
Krolopp Judit véleménye:
Kedves, romantikus történet, különösebb irodalmi érték nélkül. A szereplők hibátlanok, a történet mesébe illő. Aki szereti az ilyet, annak biztos tetszik, nekem nem annyira. Aránylag jól van megírva, legalább az írói stílus nem zavaró. A kislány szánalmasan egyszerű és kidolgozatlan figura, igazából csak kellék.
Pencz Bernadett véleménye:
Eredetileg a karácsonyi hangulat miatt kezdtem bele, aztán közben olyan ismerősnek tűnt a történet és akkor jutott eszembe egy film, amit nagyon régen látttam : Karácsony Holly-val.
A könyves történet sokkal jobb és nagyon jó volt olvasni.
De azt hiszem újra megnézem a filmet, ha rátalálok.
Horinka Zsuzsanna véleménye:
A könyv az elolvasandó listám legalján volt. Szándékosan került oda, mert nyáron nem nagyon volt kedvem karácsonyi történetet olvasni. Bár a könyv a címével ellentétben, nem igazán karácsonykor játszódik, konkrétan az utolsó fejezet szól karácsonyról. ezt leszámítva egy tündéri történet, szeretetről, szerelemről, és egy kicsi lányról, aki elvesztette az anyukáját, és karácsonyra egy új anyukát kért.
Liliom Rebeka véleménye:
Nagyon aranyos könyv volt, viszont túúl rövid. A végén azt akartam, hogy mindenképp folytatódjon még jó pár oldalon keresztül. Nagyon nagyon tetszett minden oldala, minden mondata, és biztos, hogy nem utoljára olvastam. A varázslat, ami körüllengi a könyvet magával ragadó. Az összes karakter nagyon szimpatikus és jól felépített, a kis Holly egyszerűen imádnivaló. Az írónőtől először olvastam, és csak pozitívat tudok róla mondani. :)
Antal Regina véleménye:
Aranyos történet, igazi karácsonyos hangulat, mégsem túl csöpögős és hál istennek nincsen tele borzalmas mennyiségű karácsonyi díszítéssel és cukormázzal. Van viszont felrobbant pulyka és tündér aki a varázslatos játékboltban lakik, és egy darabig szótlan kislány, és két jóképű pasi, meg egy cserfes és segítőkész göndör vöröshajú játékboltos hölgy.

A könyv után megnéztem a filmet is (Karácsony Holly-val). Nos én nem így képzeltem el a főszereplőket.
1. A könyvben jellegzetesen kiemelték Maggie vörös, göndör haját...
2. A férfi kicsit idősebb és karakteresebb arcvonású, kicsit hidegebb...
3. Maggie-t nem az oltárnál hagyták ott, hanem fiatal özvegy... ez a változtatás zavart leginkább, hiszen egy özvegy mégiscsak más lelkiállapotú, mint egy hopponmaradt menyasszony.

Szóval egy szónak is száz a vége... a könyv sokkal, de sokkal jobb volt.
Keszera Kinga véleménye:
Olvastam a könyvet és láttam is filmet, mindkettő nagyon tetszett, bár a könyv egy icike-picikét jobban elnyerte a tetszésemet. Örülök, hogy ez egy könnyed kikapcsolódás volt, gyorsan lehet vele haladni édes, könnyű és magával ragadó. Szinte felüdülést jelentett az olvasása, de valahogy az-az érzésem, hogy ha épp az ünnepekkor olvastam volna, akkor még ennél is jobban élveztem volna.
Minden egyes szereplőt megismerünk, folyamatosan pörög az életük, hol humorosan, hol meg komolyan és tanulságosan, de egyszer sem áll meg egy percre sem.
Azt hiszem az összes szereplő közül Holly volt a kedvencem, tündéri kislány, nem is lehet nem szeretni olyan ennivaló, igazán megérdemelte, hogy teljesüljön a kívánsága.
Élveztem minden egyes másodpercet, amit az olvasásával tölthettem, igazán csak ajánlani tudom mindenkinek, egyetlenegy negatívum nélkül.
Németvarga Istvánné véleménye:
Könnyed nyári olvasmány, minden benne volt, aminek egy romantikus történetben benne kell lenni. Édes kislány, helyes kutya, jó pasik, okos nők! Szerencsére az intrika hiányzott belőle, így nem kellett izgulni a végkifejlet miatt. Azt gondoltam, a film után nem fogom szeretni, de szívesen végig olvastam.
Balogh Vanda véleménye:
Végre… végre! Végre valami nyugis kis történet! Jó lenne, ha azt írhatnám, hogy végre egy könyv, ahol senki sem hal meg…
Egy olyan olvasmányt akartam, ami teljesen békés, haláltól, és negatívumtól mentes, ugyanis elég jól kiválogatom az olyan könyveket, amiben kihasználnak embereket, meg ilyenek. Így az első mondattól majdnem eldobtam az agyam (ismét nem olvastam a könyv leírását), de továbbolvastam, és… mennyire édes! Mennyire furcsa, hogy egy gyerek hogy megváltoztathat dolgokat :) Teli volt szimpatikus karakterekkel, csak kár, hogy ennyire rövid volt. Mondjuk ennek is van előnye: az ember egy nap alatt elolvashat egy ilyen történetet, és általa nyugodtabbá válhat. Kikapcsolt, rendesen… Tetszett.
Endrei Dorottya véleménye:
Imádnivaló egy könyv! Nagyon tetszik az a szeretet ami Holly és nagybátyjai közt alakul ki, és az a mindent elsöprő szerelem, ami Maggie-t és Markot leveszi a lábáról. Csak azt sajnálom, hogy nagyon rövid volt. Amikor a legjobban belejön az ember, hirtelen vége lesz, és csak az az ismerős érzés marad az emberben, hogy legszívesebben folytatná. Azt viszont furcsálltam, hogy igazából karácsony csak az utolsó fejezetben jön elő, de ahogy pörögnek az események, úgy igazából nem is zavaró ez a tény.
Sági-Guth Orsolya véleménye:
Egyszerűen imádtam így tavasszal is!!!
(Nem is tudtam, hogy a Karácsony Hollyval című filmnek van könyv változata, mert akkor már sokkal korábban elolvastam volna! )
Annyira romantikus, bájos, emberi érzéseket bemutató...es ami a legfontosabb volt számomra, hogy a SZERETET ismét bebizonyította erejét!
Mindenkinek csak ajánlani tudom a könyvet!
Seffer Andrea véleménye:
Nagyon tetszett...megható emberi érzésekről ír....és a cselekmény amely kibontakozik a könyvben igazán megható. Szép romantikus szerelem bontakozik ki, olyan...amelyre mindenki vágyik. Kellemes a hangulata és nagyon olvasmányos. Mindenkinek ajánlom aki egy könnyed és kellemes történetet szeretne olvasni. Több könyvet olvastam már az író nőtől és mindegyik nagyon tetszett.