$data['20']['last_name']='Eszter'; $data['20']['profile_img_url']='http://graph.facebook.com/860062220681527/picture'; ?>
ADATLAP
Halálparancs
Mielőtt megalakult a VESZETT, mielőtt létrejött a Tisztás, mielőtt Thomas belépett az Útvesztőbe, napkitörések sora érte a Földet, és szörnyű ragállyal fertőzte meg az emberiséget. A bolygó lakóinak nagy része odaveszett. Aki megbetegedett, annak lassanként elborult az elméje, és előbb-utóbb tomboló véglénnyé vált.

Mark és Trina a túlélők kis csoportjához tartozik. Miután elmenekültek a New Yorkra lesújtó szökőár elől, nap mint nap az életben maradásért küzdenek, az élelmükért, a nyugalmukért. A természet lassan mintha már az újjáéledés jeleit mutatná a napkitörések után, amikor egy napon különös légi jármű - egy Berg - jelenik meg településük fölött. A Bergről a Kitörés vírusával fertőzött lövedékekkel kezdik lőni a csoportot.

A túlélőknek ismét menekülniük kell. Fertőzöttek és immúnisok egyaránt veszélyben vannak. Leheséges, hogy a titokzatos ellenség célja az egész emberiség kiirtása? Vajon ki akarja a pusztulásukat? Létezik kiút ebből a borzalomból?...
Silye Tibor véleménye:
Olvastam a sorozatot, de igazán csak a második kötetet szerettem. Az első és a harmadik számomra elment, viszont ez az előzménykötet nagyon megfogott. Élveztem az író stílusát, és szinte azonnal megkedveltem a szereplőket. Főleg Markot kedveltem, és különösen tetszett a jelen – múlt idősík is. Sok mindent megtudhattunk a Kitöréssel kapcsolatban, és több mindenre is magyarázatot kaphattunk. Bár kezdettől fogva tudhattuk, hogy ez nem egy happy end lesz, mégis így volt jó, ahogy volt. :) Csak ajánlani tudom.

http://discussion.blog.hu/2017/09/17/nyeremenykonyvem_margojara

Gyuricza Györgyné véleménye:
Nekem jobban tetszett ez a kötet, mint az Útvesztő. A legjobb részek számomra a Mark "rémálmai" voltak. Jó lett volna még ezekből a részekből többet is olvasni. Nem igazán erre a végére számítottam,de legalább megismertük a két fiatal főhősünk, főleg a lény, életét az útvesztő előttről. Izgalmas könyv.
Gergely Edina véleménye:
Nagyon tetszett, jó volt megismerni a teljes történetet, pontosan tudni, hogy miért is kellett létrehozni az Útvesztőt. Szerethetőek voltak a fő karakterek, izgalmas volt az egész könyv.
Lesz még 1-2 rész e között és az Útvesztő között?
Petes Valentina véleménye:
A könyv, nem volt olyan jó, mint az előző művek. A főszereplő -úgy éreztem- egy gyenge Thomas utánzat. A cselekménye nem összeszedett, a jelenetek elhamarkodottak, értelmetlen események követik egymást logikátlan sorrendben. Mindezek ellenére megtudhatjuk, hogy milyen volt a világ a kitörések idején, ami elég izgalmas lehet a rajongók számára.
Günther Zsuzsanna véleménye:
A könyv már egy ideje a polcomon állt és várta, hogy végre sorra kerüljön :). Tegnap este befejeztem a történetet és azt kell mondjam, hogy egyáltalán nem csalódtam! Azt gondoltam, hogy hiányolni fogom Thomast és a Tisztársakat, mert nagyon megkedveltem őket az Útvesztő trilógiában. De az új főszereplőket is hamar megszerettem és csak faltam és faltam az oldalakat, hogy megtudjam, mi történik velük. A cselekmény nagyon pörgős volt, nem volt olyan rész, amit untam volna vagy ne tetszett volna. Emelem kalapom az író előtt! :)
véleménye:
Atya de atya de atya úr isten! Ez nagyon jó könyv volt!! Az első 3 rész is nagyon tetszett, de itt most Dashner olyat alkotott, hogy az csuda. Nem gondoltam hogy lehet űberelni az előző részeket, de sikerült.
Igaz voltak részek, amitől kb a gyomrom felfurdult, de a végét az olyan szinten végigizgultam, hogy sikerül e odaérni a falkapuhoz DeeDee-vel a buggyantak előtt vagy sem..
Egyszerűen ajánom mindenkinek ezt a könyvet!
Hencsei Kitti véleménye:
Az egész úgy kezdődött hogy nekiálltam az útvesztőnek. Magával ragadott és azóta az egyik legjobb trilógiának tartom. Utoljára a halálparancsot olvastam. Mint a többit ezt is nagyon imádtam. Szerintem egy nagyon elgondolkodtató történet ami után az ember magába tud szállni és végiggondolja, hogy miért hálás ebben az életben. Voltak benne elég rémisztő jelenetek is de ettől volt olyan izgalmas. Szerintem a szereplők is remekül ki vannak találva a sztori így kerek ahogy van. Egyszóval le a kalappal az író előtt aki egy igazán kiemelkedőt alkotott!
Homlok Renáta véleménye:
Vártam ezt a könyvet annak ellenére, hogy tudtam, hogy kedvenc szereplőim nem lesznek benne. Az új főhősöket elég hamar megkedveltem, de igyekeztem azért nem nagyon ragaszkodni hozzájuk. Mivel nem szerepelnek az alap trilógiában, ezért sorsuk sajnos egyértelmű. Nagyon tetszettek a visszaemlékezős részek. Igaz, hogy ezek Mark rémálmai, de így lesz kerek egész. Mondjuk nem bántam volna, ha Dashner megírja ezt egy külön könyvben. Bár, akkor lehet, hogy jobban ragaszkodnánk a szereplőkhöz, nehezebb lenne feldolgozni halálukat.
A két férfi Alec és Mark volt a kedvencem. Mondjuk, ha fő-főszereplőket kellene megnevezni, akkor ők lennének azok. A két lány nem töltött be lényeges szerepet. Alec a belevaló, bátor, leleményes, előrelátó katona. Nélküle már nem lennének életben a többiek. Mark pedig hatalmas fejődésen megy keresztül mellette. A könyvben amúgy rengeteg verekedős, életre-halálra szóló harc van. A végén már majdnem egy kicsit sok volt. Vagy talán egy kicsit sok is volt, de ennek ellenére egy nagyon jól megírt apokaliptikus rémálom.
A talált kislányról, Deedee-ről a végén, nem meglepő módon kiderül, hogy Teresa. Ezt azért eléggé sejteni lehetett. Nem kedveltem meg a leányt, de ebben a könyvben nem is volt szinte semmilyen szerepe.
Nagyon várom a folytatást, végre, legalábbis remélem, hogy kiderül, hogy, miért is (jó persze a miértet elvileg tudjuk, de remélem, hogy kicsit kifejtik) és hogy, hogyan is készül az Útvesztő.