ADATLAP
A budapesti kém
1943 decemberében Budapesten még egyetlen lövés sem dördült el, és Kállay Miklós kormánya mindent megtesz azért, hogy ez így is maradjon. Az immáron a Reutersnek dolgozó Gordon Zsigmond vonakodva mond igent Ujszászy István, az Államvédelmi Központ vezetőjének és Karády Katalin szeretőjének arra a kérésére, hogy alkalmi futárként segítse Kállay törekvéseit, ám amikor a küldeményt Velencében kézbesíti, összekötőjét megölik, és kis híján vele is végez a merénylő. Fél Európát beutazván Gordon hazatér, és barátjához, Gellért Vladimir felügyelőhöz fordul tanácsért, mert most már biztos abban, hogy kém rejtőzik a legmagasabb kormánykörök környezetében. A gyanúsítottak sora nem hosszú, ám azt még Ujszászy sem érti, kinek dolgozhat a kém, hiszen a Vár szinte hemzseg a német spionoktól, a szövetségesekkel pedig folyamatosan tárgyalnak a különbékéről. Megindul hát a hajsza a kém után, aki belesétál Ujszászy csapdájába, ám azt sem ő, sem Gordon nem gondolta volna még legvadabb álmában sem ,… ...
Kamarás Gyöngyi véleménye:
Szeretem a krimit, szeretem a kémtörténeteket, és szeretem a második világháború idejében játszódó regényeket és filmeket, így ezt el kellett olvasni. A regény jól indul, mely felkeltette kíváncsiságom, ezért igyekeztem még út közben a legkisebb időt is kihasználni az olvasásra. Sajnos a közepe felé kicsit úgy éreztem, hogy hiányzik a logika, valószínűleg figyelmetlen voltam a sok megszakítás miatt, de a regény végére nem maradt hiányérzetem a sztorival kapcsolatban.
Kikapcsolódásnak remek volt, örülök, hogy rátaláltam.
Matók Szilvia véleménye:
A Menon Clubhoz képest egy felüdülés volt, ami szintén ebben a témakörben (II. világháború, kémek, krimi stb.) mozgott. Itt nem voltak elnagyoltak a karakterek, nem ágazott szerte megjegyezhetetlenül a cselekmény...Amit különösképpen élveztem: hogy otthonoson mozgott Budapesten, Velencében, Londonban - s azokat a városokat olyan jól leírta, hogy szinte odaképzeltem magam. Kíváncsian várom a folytatást és az előzményeket.