ADATLAP
Hosszú menetelés
"Ezek tényleg állatok. De mitől vagy olyan kurvára biztos benne, hogy ettől mi emberek leszünk
Amerikát totális diktatúra uralja, a renitens polgárokat különítmény hurcolja el. A tizenéves fiúk számára egyetlen kiugrási lehetőség kínálkozik: a minden évben megrendezett Hosszú Menetelés, amelyet országszerte százezrek figyelnek, és a tévé is közvetít. Száz fiú indul útnak a megadott útvonalon, amelyet gyalogszerrel, legalább négy mérföld per órás átlagsebességgel kell teljesíteni. Csak egy győztes lehet, a lemaradókat ott helyben katonák végzik ki.
Stephen King korai, álnéven írt gyöngyszeme az Éhezők viadalá-hoz hasonló, kegyetlen, kétségbeesett világot mutat be.
...
Cseh Regina Evelin véleménye:
Még nem olvastam sok SK regényt, így nem tudom összehasonlìtani más művével. Én elég hamar a végére értem, könnyen olvasható. Jól ábrázolja hogy miként változhat meg a gondolkodásmódunk, a személyiségünk a körülmények hatására. Terszett benne ahogy folyamatosan keresik a választ, hogy miért is csinálják ezt az egészet. Ahogy mi is folyamatosan próbálunk értelmet adni tetteinknek, azonban nem mindig sikerül ésszerű választ adnunk.
Kovács Szilárd véleménye:
Be kell vallanom többet vártam ettől a könyvtől. Lehet King öregszik, de a Mr. Mercedes nemrégen jelent meg s az igazi King írás volt. Ebben utópisztikus kihívás előtt állnak a srácok, szerintem senki nem bír x napot gyalogolni pihenés nélkül.. Még akkor sem ha agyonlövéssel fenyegetik.. Ennek ellenére izgultam azon, hogy ki lesz a győztes.. igaz a végén lesz egy kis bizonytalanság.. Legalábbis nem lefutott a dolog ..