ADATLAP
Oroszlánkórus
A zene is velem van, és segít élni
Az Oroszlánkórus a bátorság könyve. Történeteita ritmus élteti, az elbeszélések szereplői zenével győzik le a félelmet és a gyászt, megtanulnak erőt venni a szerelem és a sóvárgás fájdalmán. Minden mondatban ott lüktet a zene, szól a dzsessz, a latin ballada, a kőkemény hevimetál vagy a bécsi újévi koncert keringője, dübörög a manele és akoreai csajpop, kihangosodik a szívverés vagy a futó lábak dobogása. A lendületes történetekben a zene esélyt ad az ellenállásra, segít abban, hogy vállaljuk a sorsunkat, gyerekek legyünk a felnőttek között, vagy otthont keressünk egy idegen országban.

A könyv különlegessége, hogy a szerzőnek három regény után most jelenik meg először novelláskötete - ráadásul a szövegek egy része a könyv megjelenésével egy időben hangoskönyvként is meghallgatható....
Sáfár Józsefné véleménye:
Ez már a harmadik könyvem az írótól. Mindig magával ragad, nem tudnám megfogalmazni mi az ami miatt ennyire jó. Vannak vidámabb és szomorúbb történetek, mindegyiknek van valami tanulsága.
Németh Luca véleménye:
Az első olvasmányélményem Dragomántól, novelláskötet, amelynek darabjai közül valamelyik jobban tetszett, valamelyik kevésbé. A hang hallatása, az üvöltés összekötő motívum a darabok között, a hangulat nem nélkülözi a fanyar lemondást, és némi szürrealizmust sem.
Fekete Nóra véleménye:
Nem ismertem az írót, de előkelő helyre teszem a rangsorban. Szédületesen megírt történetek a szó legszorosabb értelmében. Egy-egy mondat hossza felér a lélegzet nélküli beszéd érzésével. Rohanó tempó, mély történetekkel. Egyszerűen jó!
I Luca véleménye:
Gyors egymásutánban két könyv is! Hát igen, ez az én műfajom! S bár nem kifejezetten karácsonyi a könyv, van benne karácsonyi történet is, ezért került ide.
Továbbra is érvényes az előző értékelésem, miszerint egyetlen felesleges szó sincs benne, élvezet minden betű, a bőröm alá bújik és konkrétan érzem az egészet...Imádtam!
Zsolt Mesterházi véleménye:
Nincs is ilyen listám, de ha már van ilyen kategória valamit ide is kellett választanom.
Ha lenne, akkor ez a könyv biztos nem az alján lenne.
A novellákban is Dragomán György regényeiből ismert világot és élethelyzeteket ismerhetünk meg. Megrendítő és szívszorító történetek. Néhány olodalban is egy teljes élet jelenik meg.
Gerencsér Anikó véleménye:
Nem az összes novella játszódik karácsonykor, csak a Mennyből az angyal című. Néhány novella nagyon tetszett, főleg azok, amik felidézik a Dragomán-regények hangulatát; míg mások, a sötét, depresszívebb hangulatúak kevésbé.
Gál Noémi véleménye:
Már nagyon vártam Dragomán György újabb könyvét, és ahogy magával ragadott regényeinek hangulata, úgy vesztem bele novelláinak sodrába is. Különösen a Rosszaságok és a Füles fotel történetei tetszettek, de szíven ütött a Karcsika Üvegszíve is.