ADATLAP
Fehér éjszaka
Vajon akkor kezdődött ez a történet, amikor rájöttem, hogy csak a negyedik legjobb focista vagyok az osztályban? – teszi fel magának a kérdést Jon, aki szerény drogüzletét feladva kénytelen elszegődni a Halászhoz, az oslói drogbáróhoz. Sikeres is behajtóként, hiszen elegendő, ha csak kiejti az alvilág nagy hatalmú urának nevét, és az adósok azonnal fizetnek. Egy napon azonban a Halász olyasvalamit kér, amit Jon már nem teljesít, sőt átveri és meglopja megbízóját. A megtorlás elől egészen egy isten háta mögötti kis lappföldi faluig menekül, ahol nyáron nem nyugszik le a nap. Egy elhagyatott vadászkunyhóban húzza meg magát, ahol a kínzó emlékek, a magány és a fehér éjszakák lassan az őrületbe kergetik. És a Halász emberei közelednek. A bujdosó jól tudja: ha nem akarja, hogy elkapják, olyan kiszámíthatatlannak kell lennie, hogy maga se tudja, mi lesz a következő lépése....
Etyus véleménye:
Jo Nesbo kedvenc íróim közé tartozik, nincs olyan könyv amit ne olvastam volna tőle. A Harry Hole sorozat maga a csoda. Azonban a Halászról szóló könyvek már sokkal gyengébbek sajnos.
Mindegyiknek bizakodva kezdtem hozzá, de sajnos egyik sem tudta megközelíteni a Harry Hole könyveket.
A leírás szerint egy sokkal izgalmasabb és mozgalmasabb történetre számítottam. A fő karakterek szimpatikusak voltak, de ettől sajnos nem lett eseménydúsabb a történet.
Schmehl Julia véleménye:
Szeretem Jo Nesbo könyveit, de valahogy a Halászos sorozat kötetei nem annyira értek el nálam átütő sikert.
Szép a tájak leírása, de valahogy a romantikus szál már túl sok számomra.
Sike Judit véleménye:
Nálam a Harry Hole sorozat még mindig kedvenc, a többi könyve teljesen más világba kalauzol el. Bemutatja a kis falu életét, titkokra is fény derül, de az elejétől fogva kiszámítható. Ennek ellenére tetszett, nem tűnt vontatottnak, könnyen olvasható. Inkább romantikus regény szerű kisebb-nagyobb bonyodalmakkal, kriminek annyira nem nevezném.
Korcsek Beatrix véleménye:
Sajnos nem ér fel a Harry Hole sorozathoz, valójában kriminek sem nevezhető. Kicsit vontatott, lassú. Nagyon akartam nem szeretni, de valamiért mégis megfogott. Lehet, hogy épp ez a visszafogottság, ahogy nyugodtan bontakozik ki a történet.
Farsang Attiláné véleménye:
Egy újabb könyv amelyet Jo Nesbo írt. A szokásos csavarok mellett bemutatja Finnmark megye mindennapjait, az ott élők hiedelmeit, vallásosságát, félelmeit, szokásaikat. A történelem során sokat szenvedtek, de a közösség mindent túlélt az összetartozással. A főhősnek annak ellenére segítenek, hogy kívülálló és nem mindig érti a viselkedésüket.
Geréby Zsuzsanna véleménye:
Egy délután kiolvasta. Nem a szokásos stílus a szerzőtől, de a megszokott fordulatok és titkok itt vannak. A mesék világát idézi, mert a főhős a jót akarja és bármi is történt vele eddig, mégis tudja, hogy merre menjen tovább, ráadásul egy társsal az oldalán.Ott a szivárvány a könyv végén.
Csöndes Erika véleménye:
Egy könyvét olvastam eddig Nesbo-től ezen kívül, úgyhogy nem igazán tudtam, hogy mire számítsak, milyen az író stílusa. Egy kicsit "Kinges"nek éreztem, főleg az elejét. Izgalmas volt, hogy mi lesz a végkifejlet, a vége egy picit szerintem egyszerűre sikerült, és az én ízlésemnek túl Happy end. Nem az a körömrágós-jajdeizgalmas krimi, hanem inkább egy délutánra kikapcsolódós.
A borítót viszont imádom!