ADATLAP
Szeretni bolondulásig
A srác magas volt, legalább száznyolcvan centi, szőkésbarna haja a szemébe lógott. Pólóján az a felirat állt: Nietzsche a haverom.
Íme, Matt. Julie Seagle kedveli őt. Nagyon is. De ott van még Finn. Akibe Julie teljesen belezúgott.
Bonyolult? Kínos? De még mennyire.

Julie nemrég költözött Bostonba, hogy megkezdje egyetemi tanulmányait: mégis
honnan tudhatta volna, hogy édesanyja régi jó barátnőjének családjánál fog kikötni? Csak ideiglenesen akart megszállni náluk. Arról szó sem volt, hogy fontossá válik a Watkins család számára, vagy hogy beleszeret az egyik fivérbe. Pláne nem abba, amelyikkel még egyszer sem találkozott személyesen. De hát számít ez? Finn megérti őt, jobban, mint valaha bárki. Ők ketten egy hullámhosszon vannak.
De a szerelem – és annak mindenféle csavaros, bonyolult változata – mindig tartogat meglepetéseket. És soha senki nem ússza meg sértetlenül....
Csepei Angéla véleménye:
Hihetetlenül szókimondó és érzelmes történet. Egyszerre sírtam és nevettem a végén. Bár a könyv főként egy egyetemista lány érzelmi világára, egy kamasz lány kivirágzására épült, a szerelem, csalódás stb. érzések is megjelennek benne, amik egy rubin pöttyös könyvből nem hiányozhatnak. Nem biztos, hogy újra olvasom, de eladni biztosan nem fogom a példányomat!
Pál-Sziebert Enikő véleménye:
Fiatalos történet beilleszkedésről, traumáról, traumák felnemdolgozásáról, szerelemről, őszintétlen őszinteségről.
Kissé ambivalens érzéseim vannak. Alapvetően kedveltem a könyvet: bájos is, fiatalos is, kissé megrázó is. Nem egy szokványos láv sztori, pedig a címe alapján arra számítottam. Ugyanakkor már az elejétől sejteni lehetett, hogy mi is az a háttérben megbúvó turpisság, amit az írónő a végégig rejtegetni próbált...azt hiszem, még emésztem.
Klokk Vanessza véleménye:
Ez a könyv valahogy olyan jókor jó helyen volt, talán ha más pillanatomban olvasom nem bírtam volna ennyire. Sajnos saját magammal ****em ki a legjobban, mert tudtam előre a plottwistet, hiszen a szorgos interneten terjedő spoilerek elvették tőlem az olvasás élményt.
Mindenesetre a szereplők emberiek voltak, a történet nagyon jól kitalált és a poénok benne nem erőltetettek. Szerencsére tovább olvasva a második részt Celeste került előtérbe, aki kivívta nálam, hogy érdekeljen mi lesz vele. Matt pedig úgy igazán élő emberré formálódhatna, eskü segítenék minden gondját megoldani.
Török Lívia véleménye:
Számomra, mint olvasónak, nem esett le olyan gyorsan a csattanó. Talán ha megélnék egy ilyet, ki tudja… Nem vágyom rá.
A könyv maga baromi jó volt, nagyon lekötött. Matt és Celester nagyon jól megformált karakterek. A kislány tetszik a legjobban. Nagyon jól kidolgozott a jellemfejlődése. Ami a Finn plakát eltűnésével van szinkronban.
Matt a legnagyobb áldozata a helyzetnek. De nagyon jól viselte és kezelte a helyzetet. Bár én nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy hogyan nézhetne ki a valóságban. Mert nagyon kocka, de elvileg meg nagyon jó pasi. Nehezen tudom ezt a kettőt összerakni, de ez így volt érdekes.
Finn, hmm, hogy írjak róla úgy, hogy ne lőjem le a poént? Mint fiktív karakter, nekem úgy nem mindig szimpatikus. Én magma is világjáró vagyok, évi 12 hónapból tízet a világ különböző országaiban töltök huzamosabban és évente csak egyszer megyek haza, így tapasztalatból mondhatom, hogy az nem opció, hogy nem beszélünk telefonon vagy skype-on a családdal. Illetve hogy minden haza utat lemondunk. A családhoz való viszonya számomra visszataszító.
Egyébiránt mindenkinek ajánlom a könyvet. Van benne szomorú jelenet, vicces jelenet és jó kikapcsolódást nyújt. A csavar a végén nagyon jó. Nagyon tetszik.
Onika-Szvath Szilvia véleménye:
Leginkább azért tetszett, mert nem egy tucat könyv. Úgy indult, de végül egy egészen különleges sztori keveredett ki belőle, és ennek örültem. Persze vannak benne furcsaságok, hiszen mégiscsak nem egészen százas dolgot művelnek, de azért nem rossz. Különösen jó, hogy a következő részben Matt szemszögéből is megismerhetjük a történetet.
Szász Brigitta véleménye:
Nagyon jó könyv! Letehetetlen. Az elmúlt éjszakát alvás helyett olvasással töltöttem, mert annyira érdekelt, hogy mi lesz a nagy rejtély végkifejlete. Az elejétől fogva volt egy nagy sejtésemet, hogy valójában ki ír Julie-nak "Finn, az Isten" nevében. Teljesen logikusnak tűnt, hisz csak azért, mert a bátyó utazgat, még nem ad okot arra, hogy elkészítse valaki a kartonpapír mását. De mégis sokszor elbizonytalanodtam. Hisz Finn annyira valóságosnak tűnt...hogy lehetne mégis olyan valaki, akivel együtt él, és teljesen másképp viselkedik vele szemtől szemben. Ettől vált igazán izgalmassá a történet, és alig várom a következő éjszakát, hogy azt is végigolvassam a 2. kötettel a kezemben!
Balogh Krisztina véleménye:
Ez a könyv nagyon megfogott. Változatos. Tele fordulatokkal. Nem hétköznapi. Magával ragad. Lenyűgöző. Mégis kiszámítható,de még akkor is jó. Voltak benne jelenetek amikor nagyon nevettem viszont volt amikor eléggé elszomorított,de hát ilyen egy jó könyv. ;)
White Caffe véleménye:
Megfogott. Minden egyes szava megfogott. Nem az a klasszikus romatnikus könyv. Egyedi a story, a szereplők minden. Vártam már a megjelenését mert az író nőről csak jokat olvastam és mikor végre a kezembe vehettem annyira felszabadító érzés volt.
Kohl Dóra véleménye:
Az ember egy tipikus romantikus történetet várna de ez nem az. Mivel elolvastam a második résznek a fülszövegét is tudtam valamit a végkifejletből, de erre nem számítottam. A Watkins családnak olyan titkai voltak amit egy kívülálló nem tud megérteni, ahogy azt sem miért csinálják ezt vagy azt. Összességében nagyon tetszett és már bele is fogtam a következő kötetbe.
Osvald Alexandra véleménye:
Nem gondoltam volna amikor belekezdtem,hogy ilyen megdöbbentő sztori lesz. Egyáltalán nem hétköznapi történet. Fotó Finn-ről sejtettem,hogy itt nincs rendben valami,de arra nem gondoltam ami kiderül a végén. Akinek van egy kis ideje,olvassa el!
Shining Eyes véleménye:
Első megérzésem az volt hogy ez valami rózsaszín rágógumi lesz. Majd elgondolkodtam, hogy talán kék? De a végén határozottan eltűnt a rágót imitáló asszociáció. Botrányos, meghökkentő, elgondolkodtató regény. Frappáns szereplőkkel, furcsa cselekményekkel. Ha valami nem hétköznapira vágysz akkor ezt a könyvet neked írta az írónő. Megsúgom, van egy második kötet is.
Kiss Anett véleménye:
Tényleg egy olyan könyv , amit egy nap alatt el lehet olvasni , ha az időd engedi.
Sajnos már úgy kezdtem hozzá a könyvhöz , h tudtam mi a csattanó. Ennek ellenére is nagyon élveztem. Vagyis inkább kiváncsi voltam, hogy vezeti le " dolgot" az írónő ( meg kell jegyeznem elég hamar voltak utalások , így nem lett volna nehéz kitalálni... már az elején) Romantikus regény , de nem az csöpögös, mázos típus. Ez tetszik benne. És végül is nem is romantika főszáll. Hanem az hogyan kell / hogyan nem kell feldolgozni egy tragikus eseményt. áááá annyira nem tudom , összeszedni a gondolatomat. Lényeg nekem nagyon tetszet s számomra olyan könyv , amit jó volt egyszer elolvasni. egy -két év múlva is szívesen elolvasnám.
Sándor Zsuzsanna véleménye:
Mit is lehetne mondani?? Egyáltalán nem gondoltam arra hogy ilyen problémája van a Watkins családnak!! Érdekes könyv volt, valós problémával szembesített.
A szerelem persze kihagyhatatlan volt belőle. Nekem is kéne egy Matty!! Egy ilyen elképesztő srác. Annak ellenére hogy az egész könyvön végig ment a hazugsága.
Gelencsér-Fata Bernadett véleménye:
Hmmm.....sok minden kavargott bennem mikor olvastam, a vége felé kezdett leesni, hogy valami gond van, és szerintem Finn ....tudjuk mi történt vele. De persze segítséggel jöttem rá, mert megkaptam a könyv második részét is, így egyértelművé vált számomra, hogy valami nem stimm a dologban. már először amikor beköltözött, és fotó finn ott volt, volt egy ilyen megérzésem, hogy valami nagy titok lappang, de be is igazolódott, viszont, nem ragadtam le ennél a ténynél, hanem élveztem végig a könyvet. nagyon tetszett. lehet másnak nem ez a véleménye róla, de szerettem végig, és valamilyen szinten, ekkora gyerekként az, hogy így dolgozta fel Celeste, nem meglepő. Tragédiák, magaslatok és mélységek is jellemezték számomra ezt a könyvet, nem holmi szerelmi történet szerintem, sok tanulsága van. mindamellett a hirtelen végkifejlet számomra hiányos volt, főleg,h ogy előtte száz oldalakon vonultatja fel az eseményt, a vége meg 10.....tehát nekem ebben hiányom volt, ezt jobban kicsomagoltam volna. nem csak ennyivel. De hát, végtére is tetszett, ma nekiállok a második résznek, ennek örömére :D :D :D
Dukkon Eszter véleménye:
Mivel az oldal nem tökéletes, nekem meg elveszett az olvasott könyveim közül még egyszer véleményt kellene írnom róla (pedig csak zárójelben jegyzem meg a véleményem alul az első ennél a könynél)
Így most közel két hónap után még mindig azt mondom, hogy érdemes volt végigolvasni, bár néhol lehetett volna jobb a történetvezetés, meg túl nyilvánvaló volt helyenként, hogy mi fog történni, de mindenesetre várom a következő 2 részét is (a másik szemszögekből :))
(Ill merem remélni, hogy ez a vélemény nem veszik el megint a süllyesztőbe a könyvekkel együtt a profilomból :D )
Ráhel Kiss véleménye:
Egy egyszerű fiatal felnőtteknek szóló könyv, ami egy rejtélyes család életébe enged bepillantani. Számomra néhol kissé csöpögős volt és túlságosan romantikus, de ez nem jelenti azt, hogy másnak nem tetszhet. Érdekes az alaptörténet, de nekem egy egyszer olvasható könyv.
Kis Zsófia véleménye:
Egy igazi romantikus történetet vártam, de a végén nem tudtam megszeretni annyira a könyvet. A történet tetszett volna, de Julie karaktere nekem annyira ellentmondásos volt, egyáltalán nem bírtam, emiatt az érzelmeket sem tudtam átérezni igazán.
Tóthné DrBiró Vivien véleménye:
Nekem ez a könyv valahogy nem jött be. Pedig olyan sok jó értékelést olvastam róla. Nem is haladtam vele olyan gyorsan, mindig valami elterelte a figyelmemet.A történet nem volt rossz, de nekem valahogy nem jöttek át az érzelmek.
Az írásmóddal volt szerintem bajom. jobban szeretem az egyes szám első személyben íródó könyveket.
Már az elején sejtettem mi lesz a vége. A szereplők nem igazán tudták megszerettetni magukat velem.
De lehet csak azért nem nyerte el a tetszésemet, mert egy könnyed romantikus, vicces olvasmányra számítottam, lehet egy más lelki állapotban más hatással lett volna rám a könyv. :)
Mus Szilvia véleménye:
Kikapcsolódásnak jó!
Dukkon Eszter véleménye:
A szeretni bolondulásig a cím alapján egy kis limonádé regénynek tűnik. Azonban az írónő olyan problémákat vonultat fel, amiket nem lehet könnyednek nevezni. Nagyon tetszett Julinak a Finn-el és Matt-el való kapcsolatának a különbözősége, főleg, hogy mindkettőt Matt alakította. Julie nagyon hamar lett nélkülözhetetlen szereplő a család életben, főleg, hogy végre volt egy ember, aki megértette Celestet. Arra, hogy mi lesz a vége számítottam már, volt az elején egy olyan pont, amikor egy pillanat alatt leesett, de ez nem rontott az olvasási élményen, vártam, hogy vajon tényleg úgy lesz-e és ez milyen formában derül ki. Várom már, hogy megjelenjenek azok a részek is, amelyek más szereplők szemszögéből íródtak.