ADATLAP
Füli nyuszi a Szigetközben

Füli nyuszi, Jankával, Malujkával, a körte formájú kis manóval, Ebóccal, a bátor tacskóval a Szigetközbe indulnak.

Hogyan akadályozzák meg a szigetközi boszorkák ármánykodását, miként mentik meg a Szigetközt az árvíztől a varázsszó megfejtésével, kiderül a meséből.

Útjuk során megismerik Dunasziget, Bezenye, Rajka, Feketeerdő, Dunakiliti, Püski, Kisbodak, Dunaremete, Darnózseli, Lipót, Hédervár, Ásványráró, Mecsér, Kimle, Máriakálnok és Halászi nevezetességeit.

A mesét ajánlom jó szívvel minden meseszerető kisgyereknek és szüleiknek, akik meg akarják ismerni a Szigetköz csodálatos világát, mesés történeteit....
Pollák Eszter véleménye:
Úgy is fogalmazhatnánk, ez a könyv egy szigetközi túraútvonal meseszerű leírása, ajánlása gyerekeknek. Sok érdekességet elárul a szerző a szigetközi falvakról, pl. Dunaszigetről, Halásziról. Az én szülővárosom Mosonmagyaróvár. Itt él Füli nyuszi, aki barátaival egy izgalmas nyomozásba kezd, hogy megtalálják a varázsszót, aminek segítségével óriási természeti katasztrófát akadályozhatnak meg.
Érdekes, kedves kis mese a barátságról, összefogásról, és természetesen Magyarország természeti értékeinek szeretetéről.