ADATLAP
Angyalok és Démonok
Lélegzetelállító, valós idejű kaland… Izgalmas, sodró lendületű - és szokatlanul intelligens." San Francisco Chronicle • Egy ősrégi, titkos testvériség •Egy pusztító erejű, új fegyver• És egy elképesztő célpontRobert Langdont, a Harvard világhírű szimbólumkutatóját egy svájci tudományos intézetbe hívják, hogy segítsen megfejteni egy rejtélyes jelet, amelyet egy meggyilkolt fizikus mellkasába égettek. Langdon elképesztő felfedezésre jut: egy több száz éves földalatti szervezet - az Illuminátusok - bosszúhadjáratra készül a katolikus egyház ellen. Langdon mindenáron meg akarja menteni a Vatikánt a hatalmas erejű időzített bombától; a gyönyörű és titokzatos tudóssal, Vittoria Vetrával szövetségben Rómába megy. Hétpecsétes titkokon, veszélyes katakombákon, elhagyatott székesegyházakon és a földkerekség legrejtettebb barlangján át, őrült hajszát indítanak együtt a rég elfeledett Illuminátusok búvóhelye után....
Borcsa Ferenc véleménye:
A filmet megpróbáltam megnézni, kétszer is belealudtam, így a könyv olvasása előtt voltak k étségeim. Végül nekiláttam és rájöttem, hogy a film és a könyv nem is hasonlítható össze. Remek a könyv és egy újabb bizonyíték, hogy olvass inkább, mint filmet nézz.
Németh Luca véleménye:
Félve kezdtem bele, pont a népszerűsége miatt, de végül kellemes szórakozást biztosított. Az események folyása nem volt kifejezetten fordulatos – mármint igen, de már jó negyven oldallal előtte várta az ember azt a bizonyos lépést. Talán csak Mortati gyanakvása és a legvégső 'ki kinek a kije' ért felkészületlenül. Érdekes volt ez a majdnembukás – győzelem – megalkuvás ív, az első kettőre számítottam csak, és a győzelem után nem értettem, hogy hogyan lehetséges, hogy még annyi oldal hátra van.
Bankó Sarolta véleménye:
Többször láttam a könyvből készült filmet, az egyik kedvenc filmem, kedvenc színészem Tom Hanks kitűnően hozza Robert Langdon karakterét. Érdeked volt az olvasás közben felfedezni a különbségeket a filmhez képest, de egyik sem vesztett értékéből számomra. Nagyszerű történet, csak ajánlani tudom.
Kapitány Zita véleménye:
Ahogy a Da Vinci-kódnál, itt is a filmet láttam hamarabb, bár ennek az emléke jobban megkopott. Sajnos így is néha untam, eléggé kiszámítható és szájba rágós volt. A végét már nagyon vártam, annyira elhúzták az egészet...és ez a 4 perc alatt annyi minden történik mint fél óra alatt...hááát...nem volt elég hihető.
Katona Annamária véleménye:
Az egyik könyv, amire azt mondom, hogy letehetetlen. Megszűnik az idő az olvasása közben. Könyvtárból kölcsönöztem ki. Érdekelt a téma. Az izgalmas cselekmény mellett, ami valós helyszíneken történik, ismeretterjesztőnek is lehet nevezni, ahogyan bemutatja a szobrokat, műalkotásokat. Ezekre, bevallom, rá is kerestem a neten, hogy jobban el tudjam képzelni. Úgy van megírva, hogy teljesen kirajzolódtak lelki szemeim előtt a helyszínek, az emberek, a történet. Legjobban az tetszett, amikor lementek Szent Péter sírjához. Nem sokat aludtam :) Egyszer el kell menni ide!
Bakos Vivien véleménye:
Egyszerűen imádtam. Fantasztikus történet. Nagyon kreatív és csavaros. Imádom az írót. Több könyvét is olvastam és eddig mindegyikért oda vagyok. A történet tele van izgalmas és ijesztő elemekkel. Az ember belekezd, és mire észbe kap, csak annyit vesz észre, hogy már majdnem végzett és közben egy egész nap is eltelt. Letehetetlen. Az egész versenyfutás az idővel érdekes és gyors tempójú volt. Brown stílusa egyedi és frissítő. Tetszett továbbá a könyv történelmi része is. Nem is mondanék róla többet, mert félek, hogy a végén olyasmit árulok el, amivel elronthatom az olvasás élményét. Ha egy pörgős cselekményű meglepetésekkel teli krimit keresel, bátran ajánlom ezt a könyvet.
Rozsi Gáborné Zachar Zsófia Virág véleménye:
Nem gondoltam, hogy ez a könyv, a film többszöri megnézése után, tud még számomra meglepetést okozni. Mekkorát tévedtem! A könyv cselekményszövése egy ponttól teljesen más volt, így azt kell mondjam, ismét kellemesen csalódtam.
Palotas-Dascal Edina véleménye:
Mint az álltalam eddig olvasot Dan Brown könyvek ez is nagyon tetszet nekem,eddig még az iro nekem nem okozott csalodést,minden könyve egy jo kis krimi,amelyik minden felyezetben okoz egy meglepetést és még a végén sem engedhetem el magam várva nyugodtan a végkifelyletet.
Nagyon csábitoan irja le Romat ás nekem is kedvem termet egy kis Romai vakáciora :)
Szivből ajánlom ezt a könyvet mindenkinek,nagyon kellemes levezetés egy fáraszto nap után!

Szabó Rebeka véleménye:
Letehetetlen, de tényleg. Végletekig izgalmas és tele van csavarral. Mikor úgy döntöttem, elolvasom a regényt, elolvastam az itteni kritikákat és az egyikben sajnos lelőtték, ki lesz a főgonosz. Viszont érdekes volt ennek tudatában olvasni, mivel tényleg kétféle módon lehet értelmezni a leírtakat - és ez mind az írót, mind a fordító is dicséri. Most, hogy végeztem a könyvvel, kedvem lenne repülőre ülni és Rómába utazni, bejárni a regény helyszíneit. A karakterek jól kitaláltak, felépítettek, mindenkinek meg lehet érteni a motivációját, viszont jó lett volna, ha többet tudunk meg Leonardo professzorról. Összegezve nekem nagyon tetszett ez a vallás-tudomány dolog. Persze egy rakat helyen bele lehet kötni, de ez egy fikció, nem kell véresen komolyan venni. Nekem nagyon tetszett.
Kocsis Enikő véleménye:
Te jó ég, hogy ez nekem mennyire tetszett!! Csak azt bánnom, hogy csak most kerítettem sort rá, pár hónapja voltam Rómában, de izgi lett volna tudatosan bejárni a helyszíneket!
Már az elején magával ragadott a stílusával, nem hittem volna, hogy az utolsó 100 oldalon ezt még fokozhatná, de aztán Bumm! és csak lestem, hogy még mi minden fog kiderülni! A témakör feszegetését is nagyon érdekesnek találtam, szerintem remekül megfogta a lényegét az egész vallás-tudomány vitának.
Egy szó, mint száz: fantasztikus!
Radovits Roxána véleménye:
Nagyon szeretem Dan Brown könyveit, többet olvastam is már régebben, de sajnos a memóriám nem az igazi, így most újraolvasva ismét átélhettem minden egyes izgalmat.
Az ember, amikor Brown könyvet olvas, kicsit mindig elhiszi az író által megihletett összeesküvés-elméleteket és feszült izgalommal és figyelemmel falja a sorokat, miközben az események előrehaladtával egyre több izgalmas szál jelenik meg és egyre több érdekes fordulat döbbenti le az olvasót. Mikor az olvasó azt hiszi, hogy kitalálta, mi a megoldás, mindig jön egy újabb csavar, ami teljesen megváltoztatja a dolgokat. Egy fantasztikus író fantasztikus könyve, ajánlom mindenkinek!
Tóth Patrícia véleménye:
Oda és vissza vagyok Dan Brown könyveiét, mert miközben az ember olvassa az egyik könyvét nem csak egy történetet olvas, hanem tanul is közben.
Izgalmas, jól megírt könyv. Persze, ha valaki bele akarna kötni, akkor megtehetné, de ez engem egyáltalán nem érdekel!
Ha jól emlékszem, akkor a keresztények nem igazán repestek a könyv történetért, pedig semmi olyan információ nincs benne, amit egyébként egy kis utánajárással nem lelhető fel. Na de ez most lényegtelen is, mert vallási részről nem fogok nyilatkozni :)
Langdon prof karaktere szerintem abszolút jól felépített, hisz a legtöbb embernek egy profról nem a divatérzék jut eszébe és ezt az író jól felhasználta.
Molnárné Szabó Zsuzsanna Babi véleménye:
Szuper könyv! Akárcsak az összes többi Dan Brown könyv. Izgalmas, eseménydús, a könyv minden egyes lapján történik valami. Már több alkalommal láttam a könyvből készült filmet is, szerintem megunhatatlan. Nagyon kíváncsi lennék azonban arra, hogy az a sok- sok rejtélyes kincs, amiket a Vatikán őriz, valóban igaz- e, valóban léteznek-e ezek az írásos emlékek.
Kovács Tímea véleménye:
Számomra megunhatatlan ez a történet. Annak ellenére-vagy talán éppen amiatt-hogy már pontosan tudom,ki a gyilkos,mi fog történni,izgalommal olvasom (vagy nézem a filmet) tovább. A karaktereket szerintem amúgy is csak a többedik olvasás után lehet igazán jól megismerni és megérteni.
Balázs Dóra véleménye:
Ebben a Dan Brown könyvben sem csalódtam, nagyon izgalmas volt. Jók benne a csavarok, azt hittem rájöttem ki a gonosz, és aztán az utolsó oldalakon minden megfordult. Egyszer végig szeretném járni Rómát, úgy, hogy figyelem ezeket a szobrokat és szimbólumokat. Olyan valóságosnak ír le mindent, mintha tényleg lennének ilyen összefüggések. Azért is szeretem a könyveit, mert sok új és valós információt is tartalmaznak a történelemről. Végig azt hittem, hogy a CERN vezetője a felbujtó, és nagyon meglepődtem amikor kiderült, hogy a jóságosnak tűnő camerlengo az.
Halász Melinda véleménye:
Lerakhatatlan.
Nagyon nehezen találtam ellentétpáros könyvet, mert egyik sem vonzott be cím, téma és borító alapján. Nagy nehezen rászántam magam erre, mert otthon megtaláltam :) Megláttam, hogy nagyon hosszú, ezért ismét ellenszenvesen álltam hozzá, de végül csak elkezdtem.
Folyamatosan vitt a könyv, a sztori is és az írás is annyira jó, hogy nem kellett sok idő, ahhoz, hogy felfaljam :)
Onika-Szvath Szilvia véleménye:
Hihetetlenül izgalmas volt ez a könyv! Rég olvastam ilyen jól felépített sztorit. Az utolsó oldalig fogva tartott, alig bírtam letenni. Érdekes volt betekintést nyerni a pápaválaasztás színfalai mögé, a történelmi utalások is nagyon tetszettek. azt hiszem a filmet is meg fogom nézni.
Györfi Éva véleménye:
Ez a legjobb könyve eddig Dan Brown-nak. Imádtam, szerettem, megütköztem egy-két dolgon, és izgultam rajta. A Vatikán és az egyház bemutatása bámulatos, egyedi. Természetesen a kalandok sem maradhattak ki belőle. Egyszerűen szuper
Csizmadia Tímea véleménye:
Nekem jobban tetszett a Da Vinci kód, abban számomra érdekesebb információk voltak, így érdekesebbnek is találtam könyvet, könnyebben olvastam mint ezt, viszont azt hittem már az első pillanatban tudom ki a "rossz fiú" de mégsem, így az utolsó 100 oldalt egy ültő helyemben befaltam. Az alaptézis viszont nagyon elgondolkodtató, hogy a vallás és a tudomány néha mennyire ellenkező nézeteket vall.
Balla Sarolta Beatrix véleménye:
Amikor megjelent ez a könyv és olyan nagyon felkapott lett, magam is elkezdtem olvasni, de valahogy nem ragadott meg. Most a kihívás keretein belül úgy döntöttem újra megpróbálom. Nem csak a kategória szerint ellentétes ez a könyv. Legalább is számomra. Egyfelől nagyon tetszett, mert egy élvezetes és fordulatos kriminek tartom, másfelől viszont néha a falhoz vágtam volna, mert akkora hülyeségek szerepeltek benne. De összességében örülök, hogy elolvastam, és annak is, hogy most, pár évvel később tettem, mert teljesen másképp láttam, mint akkor 18 évesen.
Tóth Eszter véleménye:
Nagy élmény volt, különösen, hogy jártam már Rómában és minden helyszín ismerős volt. Az egyetlen hátránya, hogy a könyv elolvasása után egyfolytában az újabb olasz uramat tervezem. :-)
Szalóky Diána véleménye:
Nagyon jó történet volt, bár felépítésre eléggé hasonlított a Da Vinci-kódhoz. Mindig épp csak egy kicsivel korábban jöttem rá, hogy mi lesz a következő történés, de az utolsó fordulatra, amit Kohler rögzített a kamerájával, nem számítottam.
Érdekes, ahogy a tudományt és a vallást közelíti egymáshoz, és nagyon tetszett a mondat benne, hogy mindannyian Istent keressük, csak más-más úton. Nem hiszem, hogy csak egy igaz út lenne, és rossz úton járnak, akik vakok arra, hogy ezt meglássák. Még ha a céljaik szerintük nemesek és jók is, a cselekedeteiknek mindig az ártatlanok fizetik meg az árát - ahogy azt a történelem már többször bebizonyította.
Hornokné Madarász Zsuzsanna véleménye:
Dan Brown-tól nem olvastam még könyvet, a Da-Vinci kód-ot filmen láttam, az nagyon tetszett, ezért gondoltam elolvasom ezt a könyvet. Nem csalódtam, nagyon tetszett, hasonló séma alapján fut, mint a Da-Vinci kód. Eseménydús, izgalmas, fordulatokban gazdag könyv.
Deák Viola Helena véleménye:
Állok a Szent Péter téren a tömeg közepén a hátizsákommal. Engem nem is az vonzott oda, hogy most megválasztják a pápát, sokkal inkább a körülöttem lévő rengeteg kincs. Az egész állam egy hatalmas múzeum és szeretném minden egyes apró négyzetméterét felfedezni.

Az Angyalok és démonok segítségével elutazhattam a Vatikánba és elképzelhettem ezt a kis kirándulást. A sok kincs között egy sor izgalmas rejtély is nyilvánosságra került.

Nem vagyok vallásos, szóval engem nem botránkoztatott meg semmi, amit Mr. Langdon felfedezett. Inkább felkeltette a kíváncsiságom és imádnám, ha láthatnám azokat az alagutakat, a titkokat. Mindig is úgy véltem, hogy a történelemben tök sok minden át van cenzúrázva.

Talán nem annyira, mint a Da Vinci kód, de tetszett. Izgalmas volt, kíváncsivá tett.
Kecsmár Kitti véleménye:
A Da Vinci-kód után alig vártam, hogy belevághassak ebbe a könyvbe. Nem csalódtam, nagyjából ugyanolyan színvonalat kaptam. Itt a női főszereplő számomra kevésbé volt szimpatikus és a végéhez közeledve egy kicsit sok volt a belső monológ. Összességében egy jó könyv, egyáltalán nem bánom, hogy elolvastam.
Németh Enikő véleménye:
Hihetetlenül izgalmas, érdekfeszítő történet, nem véletlenül van Dan Brownnak akkora sikere, amekkora. A történet gyors, pörgős, és ami számomra talán mindennél fontosabb volt ebben a szituációban, hogy hihető is volt, annak ellenére, hogy egy jó része fikción alapult. De olyan magyarázatot kaptunk rá, hogy egy pillanatig sem kételkedtem abban, hogy mindaz, amit olvastam, akár meg is történhetett volna napjainkban. Jól kidolgozottak voltak a karakterek, legjobban talán a camerlango személyisége, hite és története volt az, ami megfogott, még a végső leleplezés után is - ami számomra egyértelművé tette azokat a furcsa érzéseket, amiket néha a könyv olvasása közben éreztem, de mégis elsöpörtem, mert minden jel teljesen másra utalt. Engem is sikerült az írónak ilyen téren becsapnia.
Talán negatívumként lehet megemlíteni, hogy néhány csavar eléggé nyilvánvaló volt, talán egy-kettő volt olyan, amin igazán meglepődtem. Valamint mivel én a Da Vinci-kódot előbb olvastam, mint az Angyalok és démonokat, éreztem elég azonos sémákat, amivel az író dolgozott, ami néhány esetben kicsit idegesítő volt.
De ezek nem voltak akkora negatívumok, hogy ne tudtam volna élvezni a könyvet, csak úgy átszáguldottam a lapokon és az a mögöttes tartalom, amit ezzel az író elénk tár, még egy darabig biztos a fejemben fog motoszkálni.
simon boglárka véleménye:
Izgalmas könyv volt, bár elég lassan haladtam vele. Nagyon érdekes volt ahogy egyre több dolog derült ki, de sose gondoltam volna hogy a camerlango ilyet tenne, viszont a rokoni kapcsolat kiszámítható volt. De az Istenért! Mi volt a tonhalakkal?
Szekeres Sándor véleménye:
Ha a Da-Vinci kód előtt olvasom, talán jobban tetszett volna. Így csak arra tudtam figyelni, hogy ugyanaz a séma az alapja. Csak kevésbé kiforrott. Tud vajon a szerző máshogy írni? Én biztos nem olvasom el még egy könyvét.
Hegedűs Péter véleménye:
Ismét egy ragyogó és aprólékos Dan Brown könyv. Annak ellenére, hogy a filmet hamarabb láttam mint ahogy a könyvet olvastam, igyekeztem úgy olvasni a könyvet, hogy ne a filmbéli jelenetek ugorjanak be. Sokkal alaposabb mint a film. Ajánlani tudom mindenkinek.
Nemszilaj Judit véleménye:
Dan Browntól ez a második könyvem és úgy érzem nem is az utolsó. Nagyon izgalmas, fordulatos esemény sorozatot írt meg. Azt gondoltam, hogy a négy bíborost kivégzik. (Itt egy kicsit sok volt nekem a "gyilkolászás", de el lehetett viselni.) Gratula a billogok megrajzolójának, tényleg hitelesnek tűnnek. Arra is következtetni lehetett, hogy a hasszaszin elrabolja Viktoriát. Nagyon tetszett a csavar a CERN igazgatója és a camerlengo között, ezért érdemes volt elolvasni. A címe tényleg érdekes kérdést vett fel. Ki az angyal és ki a démon? A tudomány tényleg a vallással áll szembe? A sátánt kellene megidézni, hogy újra a vallás felé forduljanak az emberek? És a pápa titka, amiért meg kellett halnia, csak mert nem hallgatják meg egymást az emberek, csak az indulat vezérel sokakat.
Nagyon jó könyv volt, még biztos el fogom olvasni valamikor.