ADATLAP
Harry Potter és a bölcsek köve
A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolában töltött első tanév kemény erőpróba a diákok számára. Harry Potternek nem csupán a vizsgákon kell megfelelnie, de egy életre-halálra szóló küzdelemnek is részese lesz. A tizenegy éves varázslójelölt története meghódította az egész világot....
Vass Antónia véleménye:
Gyerekkorom meghatározó regénye, ami nem csak az olvasást szerettette meg a generációnkkal, hanem egy olyan világba kalauzolt, ahonnan haza sem szerettünk volna térni. Bár már jó pár év eltelt az első megjelenése óta, azóta sem veszített a varázsából.
Kajtor Gerda véleménye:
Nagy rajongója vagyok mind a könyvsorozatnak, mind pedig a filmeknek. Nem tudok betelni velük, és minden alkalom jó alkalom, hogy elolvassam megint őket. Szeretem a fantasy-ket, főleg, ha valós helyszíneken, vagy valós szereplőkkel játszódnak. Sokkal közelebb hoznak engem a történethez. Londonban élve pedig külön viccesek a King's Cross-i jelenetek.
Szabó Krisztina Vivien véleménye:
A Harry Potter filmek gyermekkorom meghatározó alkotásai voltak, így megfogadtam, hogy amint lesz időm, könyvben is elolvasom ezeket a történeteket. A bölcsek köve egy olyan könyv, mely segítségével megismerkedhetünk ezzel a varázslatos világgal, illetve annak fontosabb szereplőivel, melyek az egész sorozatot végigkísérik. Nagyon tetszett ez a könyv, hiszen az írónő egy olyan világot ragadott meg, mellyel felnőtt és gyermek egyaránt azonosulni tud.