ADATLAP
Szütyiő
Kiss Ádám
Nem azért írtam könyvet, mert kijöttem a villából, és nem azért, mert most bevallok valamit, esetleg mindent. Nem vagyok író, költő, még csak Havas Henrik sem. Csupán egy humorista, akit rengetegen kerestek meg azzal, hogy látták/hallották a műsort, isteni volt, de szeretnének valami kézzel fogható kissádámot otthonra. Úgy gondoltam, ez a Szütyiő lesz az, amit a kezedben, esetleg válladon tartasz. Jobb, mint egy hűtőmágnes. Ebbe a szütyőbe dobáltam írásaimat, elmélkedéseimet, kalandjaimat, véleményemet, fantáziálásaimat, magamat, hogy Te, kedves olvasó, néző, fiú vagy lány, férfi vagy nő és a többiek kapj, kapjatok egy kiss darabot belőlem. Ami szintén én vagyok. Csak nem színpadon, hanem papíron, Nektek, otthonra. A könyv továbbá azért is született, hogy drága jó Anyukám ezentúl tudjon nekem mit venni karácsonyra, névnapomra! Akik nem tudnak olvasni, még mindig föltehetik a hűtőre!...
Pál-Sziebert Enikő véleménye:
Nagy Dávid! Inkább mesélj szóban, az mindenkinek jobb :)
Nem mondom, hogy nem mozdultak meg egyszer sem az arcizmaim mosolyt erőltetve a képemre, de azért a számon nem estem ki. Sebaj, esténként egy kis fáradtolajleeresztésre éppen megtette.
Bankó Sarolta véleménye:
Kiss Ádám az egyik legjobb stand up-os jelenleg, vicces, nagyon jó hangsúllyal képes előadni a történeteit. A könyv is visszaadja azt a vicces egyént akit ismerünk. Vicces, könnyed, mindennapi történetek mindennapokról mindenkinek. Hamar a végére lehet érni.
Horváth Barbara véleménye:
Másfél két órás busz útra ideális, hamar el lehet olvasni, nem egy terjedelmes mű. De nem is ez a célja... Nagyon szeretem Kiss Ádámot, mióta a tv-ben elkezdték adni követem. Tavaly volt szerencsém élőben is látni, hallani. Más humoristákat is szeretek, de ő kiemelkedik. Ennek oka szerintem az előadásmódja. Egyszerűen zseniális, ahogy elmeséli a történeteit. A könyv olvasása közben néhol szinte hallottam, hogyan is mesélné ezt el élőben. Mosolyogtam, mosolyogtam, de hangosan nemigen kacagtam fel. Azért ez az a műfaj, ami valóban jobb tv-ben, élőben. De nem bántam meg, hogy elolvastam, tetszett, jók a képek benne...és még poénok is akadnak benne :)
Szerletics Róbert véleménye:
Nem volt rossz, bár néhol inkább fárasztónak tűntek a poénok, ám előfordult néhány csattanós történet is. Viszont ezeket a sztorikat jobb lett volna inkább stand-up előadásban látni, olvasva sajnos sok minden elveszett a színpadi élményből.
Inkább csak megmosolyogtatott az egész, ritkább volt a nevettető előadás (legalábbis könyvben).
Molnár Henrietta véleménye:
Nem fog a kedvenc könyveim közé tartozni. Nekem nem jött át, bár voltak olyan történetek, amelyek megmosolyogtattak. Színpadon bizonyára nagy sikert aratott volna, papíron olvasva nem igazán tetszett, hiányzott a kisádámos előadásmód.
Juhász Ildikó véleménye:
Többnyire standupos történetek vannak be, de azért sikerült bele tűzdelni egy-két humoros képet is. Nekem hiányzott az előadásmód, a mimika, a hangsúlyozás, ilyen szempontból nem találtam annyira viccesnek. A Rázós legénybúcsún nevettem a legtöbbet, sőt még a körülöttem levőknek is felolvastam. A többin inkább csak elmosolyodtam, és voltak poénok, amiket leírva erőltetettnek éreztem. Azért nem volt rossz, de Kiss Ádámot jobb szeretem élőben, mint papíron.
Kulcsàr Szilvia véleménye:
Könnyed kis történetek egy csokorban. Sok olyan sztori volt benne, amiket ha élő szóban hallottam volna Ádám szájából, valószínűleg sokkal viccesebbnek találtam volna, de így sem volt rossz. Voltak kifejezetten szórakoztató sorok, de a könnyem sajnos nem csordult ki a nevetéstől egyszer sem. Egy nap alatt simán el lehet olvasni és jobb, mintha a tv-t bámulná helyette az ember. Számomra egyszer olvasandó könyv marad, de azért ajánlom olvasásra mindenkinek.
Kalapács Emőke véleménye:
Érdekes "kiss" szösszenetek, bár nem mindegyik jött át, de összeségében tetszett a könyv. Lehetséges, hogy az ő előadásában másként adja át a lényeget, már kapcsolódik hozzá a gesztikulálás, de így sem volt annyira vészes. Legjobban az e-mail Hollandiából rész tetszett, de jó volt a legénybúcsús is.
Szabó Rebeka véleménye:
Elborult szösszenetek gyűjteménye egy - jó értelemben - elborult embertől. Kiss Ádámot a TV-ből ismertem, majd megkaptam ezt a könyvet. Hol megmosolyogtatott, hol annyira dőltem a röhögéstől, hogy furán néztek rám az emberek. :) Egy könnyed kikapcsolódásnak tökéletesen megfelel, és ha rossz kedve van az embernek pár sztori és máris fülig ér a szája. Külön élmény, ha valaki Kiss Ádám hangján olvassa. :D
Mihók Kinga véleménye:
Akkor olvastam először a könyvet,mikor megjelent,időszerű volt újraolvasni.Kiss Ádám az egyik kedvencem,hatalmas sztorijai vannak,ráadásul szinte hallom,ahogy meséli a könyvben található történeteket.A kedvencem a legénybúcsús sztori.Szerintem mindenkinek érdemes legalább egyszer elolvasni,a hangos röhögés garantált.
Dudás Balázs véleménye:
Még olvastam volna tovább... túl gyorsan a végére értem, szóval nekem tetszett. Megnevettetett! Szórakoztató, vidám történetekkel van tele, jók a szójátékok is benne :) Azt hiszem még egyszer el fogom olvasni!(vagy többször)
Sz Sándor véleménye:
Az író rövid történeteket ír le. A történetek között vannak érdekes, helyenként viccesek is. Nem fog a kedvenc könyveim közé tartozni, ennek ellenére megérte elolvasni. Egy nap alatt kiolvasható, ezért mindenki számára kellemes kikapcsolódást jelent az esti tv nézés helyett. 10/5
Ecseri Mariann véleménye:
Még régen egy Ulpiusos vásárlás alkalmával kaptam ajándékkönyvnek, a kihívás miatt olvastam el. Nem volt rossz, de nem ez lesz a kedvenc könyvem. A történetek viccesek, de nekem csak egy egyszerolvasós könyv marad.
K Zsuzsi véleménye:
Egyszer elkezdtem régebben, de pont nem sokkal előtte voltam Kiss Ádám előadáson, bár nem tudom, hogy ezzel függött-e össze, de valami miatt olyan elcsépeltnek tűntek a poénok. Aztán most, kb. fél-1 évvel később is elkezdtem, most meg egész jót szórakoztam rajta, tök gyorsan elolvastam, villamosra és elalvás előttre is teljesen jó volt. Nem tudom, min múlt, hogy mikor tetszett, mikor nem, de most azt mondom, ha egy kis kikapcsolódásra vágyik az ember, akkor ez teljesen jó választás. :) (Ha pedig szereti valaki Kiss Ádámot hallgatni, de már rég hallotta, akkor pláne jól esik egy kis felelevenítés. :) (Ezzel a felelevenítéssel most lehetne valami szóviccet csinálni, már csak a helyzet kedvéért is, de semmi nagyon frappáns nem jut most eszembe, úgyhogy majd legközelebb. :D ) )
Sinka Zsuzsi véleménye:
Kiss Ádámot nagyon szeretem, és hiába hallottam, hogy ez egy erőltetett dolog, nem igazán hittem el. És persze nem is csalódtam. Nagyon szerettem, nem bírtam letenni és együltő helyemben ki is olvastam. A humor fergeteges, a műfaji sajátosságok miatt persze egy nagyon könnyed, könnyen fogyasztható írás lett.
Lukács Izabella véleménye:
Mivel nem nezek tv-t, ezert nem sok musorat lattam, tehat nem ismerem a dumajat annyira, ugyhogy tetszett a konyv. Valakitol kolcson kaptam, de meg nem vasarolnam az biztos. Egyszer jo volt elolvasni es szorakoztatott is. Egy szusszra kiolvastam az egeszet.
Lukács Izabella véleménye:
Mivel nem nezek tv-t, ezert nem sok musorat lattam, tehat nem ismerem a dumajat annyira, ugyhogy tetszett a konyv. Valakitol kolcson kaptam, de meg nem vasarolnam az biztos. Egyszer jo volt elolvasni es szorakoztatott is. Egy szusszra kiolvastam az egeszet.
Buczkó Judit véleménye:
Összeségében egy kicsit többet vártam a könyvtől, mert alapvetően bírom a showder-klubos szereplését Kiss Ádámnak de így olvasva nem annyira jött át, nem volt olyan szórakoztató. Nem volt rossz azért, de sokkal jobb a showder-klubban.
Szauer Emese véleménye:
Hááát...először egy morzsa lagzin akadt a kezembe a könyv és mivel szeretek olvasni beleolvastam. Nem tetszett :(
Azután kölcsönkértem és folytattam az olvasását....de nehezen haladtam, mert nem tetszett :(
Abbahagytam, majd újra kezdtem.
A vége felé megkedveltem....bár sosem lesz a kedvencem :)
Györfi Éva véleménye:
A Stand- up műfajt imádom, és Kiss Ádám az egyik legjobb benne, sajnálom hogy megírta ezt a könyvet. Pozitívan arra számítottam, hogy esetleg olyanok lesznek benne, amik még nem hangoztak el, tévedtem... legalább elolvastam, és tudom mondani hogy egyáltalán nem tetszett,
Fehér Judit véleménye:
Kiss Ádám az egyik legnagyobb kedvencem a stand-up comedy műfajában, nagyon kíváncsi voltam, hogy vajon mit alkot egy könyvben. Hozta a formáját, végigmosolyogtam a könyvet, a képek & a szöveg is nagyon jópofa, mindenesetre én maradok a Showder-Klubos, videós verziónál, de jó volt olvasni.
Matorac Annamária véleménye:
Azt az egyet sajnáltam, hogy csupa olyan dolog volt leírva, amit már hallottam Kiss Ádámtól. Mondjuk sokadjára is viccesek, csak tudod a végét, szinte szóról szóra ismered a sztorit. Azért amikor nem akartam valami nehezet olvasni, vagy nem volt sok időm, elő-elővettem és jókat nevettem. Könnyű kis olvasmány.
Turi Mária véleménye:
Ez olyan kisádámos volt :) szeretem ha a showder kluban szerepel, hát gondoltam legyen a vicces könyv épp Kiss Ádám Szütyiője. Volt olyan amit a klubban is halottam már, de újdonságok is feltűntek, a kedvencem amin sírva nevettem a legénybúcsús rész volt nem az hogy szegény Tomit megrázta a villanyoszlop, az nem lehetett kellemes, na meg a másik kiégett izó és két kiégett rendőr az naagyon tetszett, Összességéden kellemes kikapcsolódás volt. Jót derültem a Kiss könyvön. :)
Kasza Dóra véleménye:
Kiss Ádámot bírom, de ez a könyv nem igazán jött be. Így leírva kicsit erőltetettnek tűnt. Hiába egy-egy poénnál sokat számít az előadásmód, amit egy könyv nem nagyon tud visszaadni. Ennek ellenére volt olyan rész, amin jót nevettem: például az Egysoros többszörös, A kacsa hírügynökség jelenti fejezeteken.
Sós Angéla Krisztina véleménye:
Igencsak rossz véleményeket hallottam/olvastam a könyvről, így nem vártam tőle csodákat. Viszont jobb lett, mint gondoltam. Egy könnyű, nyári olvasmány, tele poénokkal és nem megszokott könyvbéli elemekkel (könyv közepén tartalomjegyzék, egy fejezet fejjel lefelé írása, stb.). Összességében nem volt rossz, jókat nevettem rajta, kikapcsolódásnak néhány órára megtette. Pénzt viszont továbbra sem adnék ezért a könyvért.
vermes ráhel csenge véleménye:
ESZMÉLETLENÜL JÓÓÓÓ!!! Nagyon vicces! Nem szoktam nézni a Comedy Centralt, se a Stand Up Comedyt, de ezek után lehet, hogy rákapok. A kedvencem A tenger, a parizer és a barna mell, eszméletlenül vicces. Kicsit Lackfira emlékeztet, a humoros társadalomkritika rendesen benne van, de nagyon szórakoztató.
Kovács Edina véleménye:
N/A
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Bódi Ági véleménye:
Nem sokat vártam tőle, csak egy kis pihentető kikapcsolódást, agyműködést nem igénylő olvasnivalót pár hosszú nap után. De még így is sikerült alulteljesítenie... Felszínes, erőltetett, buta "poénok". Kb. a "ki tart kesztyűt a kesztyűtartóban" szintjén. 156 oldal, de képekkel, sortörésekkel, üres oldalakkal, látszik, hogy ez is csak hosszú erőlködés után jött össze. Csak azt nem értem, ezen mi tartott olyan hosszú ideig, hogy az előszó szerint a barátai hónapokig nélkülözték a könyv miatt a szerzők. Lehet, hogy a kiadóval való tárgyalások miatt. Remélem végül nem lett nagy a gázsi.
Váradi Anna véleménye:
Régen imádtam Kiss Ádámot, ez a könyv még abból az időből való, amikor még nem volt celeb.... Így tetszett ez a kis agymenése, néhány sztorit hallottam már belőle, azokat az ő hangján olvastam, az ismeretlen történeteken meg jót mosolyogtam vagy nevettem. Könnyed kikapcsolódás volt és nagyon hamar fogynak a lapok :D
Zsiga Tímea véleménye:
Az egyik kedvencem a Showder Kulobból. Nagyon kíváncsi voltam, hogy milyen lehet egy könyv tőle. Igazán "kissádámosra" sikerült. =) Mondhatni tipikus Kiss Ádám. Nekem a kedvenc részem a Rázós legénybúcsú volt. Sokat nevettem rajta. Tipikus Kiss Ádámos vonás, hogy a tartalomjegyzék a könyv közepén szerepelt. =) Jópofa volt, hogy egy fejezetet fejjel lefelé tartva lehetett csak elolvasni. A fejezet olvasása során végig azon gondolkodtam, hogy na most biztos kívülről hülyének nézek ki, hogy fejjel lefelé tartom a könyvet. =) Szerintem Kiss Ádám is gondolt erre. =D Viszont nekem voltak nagyon erőltetett poénjai is. Ilyen például A nagyon különleges tudakozó című rész. Másrészt szerintem könyvben valahogy nem az igazi, jobb, amikor látja is az ember előadás közben.