ADATLAP
Girl Online
A 25 éves Zoe az Y generáció nemzetközi sztárja, aki Zoella néven pár éve indított divat- és sminktanácsadási csatornát a YouTube-on. Korosztályából sok lány őt tekinti legbizalmasabb barátnőjének, akivel fiúkról, családról, suliról és divatról, szerelemről és félelmekről is őszintén lehet beszélni. A Girl Online megdöntötte a megjelenés hetében legjobban fogyó könyv eddig világrekordját, 35 országban vehetik kézbe a rajongók.
A brit kisvárosban élő Penny Porter úgy akarja legyőzni szorongásos rohamait, hogy blogot indít, és ismeretlenekkel osztja meg érzéseit, gondolatait. GirlOnline álnéven bele is vág, de egy szerencsétlen baleset elrettenti a folytatástól.
Penny és családja a karácsonyt New Yorkban tölti, ahol a lány megismerkedik (és fülig beleszeret) egy izgalmas és sármos zenész srácba. Pár nap alatt megfordul velük a világ, Noah a legjobb dolog, ami Pennyvel történhet, és a lány azonnal világgá is kürtöli újdonsült boldogságát a blogon… csak azt nem sejti, hogy ezzel lavinát indít el, és nemsokára több ellensége lesz, mint ahány barátja…
Vajon megbízhatsz a legjobb barátodban, ha a szerelem a tét? És a szerelmedben, ha a boldogság?...
Filetóth Csilla véleménye:
Nekem nagyon tetszett a könyv, egy kellemes délutáni kikapcsolódásnak tökéletes. A karakterek szerethetőek voltak (a főszereplővel pedig nagyon tudtam azonosulni), a cselekmény is tetszett, egy aranyos szerelmi történetet kaptam, pont mint ahogy vártam.
Zsuzsanna Volford véleménye:
Nagyon tanulságos történet arról, hogy milyen veszélyeket rejt magában az internet a 21. századi tinédzserek számára, de azért nem marad ki egy kis fordulatokkal teli románc sem a történetből.
Zaják Julianna véleménye:
A mai kornak megfelelő, szórakoztató történet. Olvasás közben hol hangosan nevettem, hol kicsit szomorkodtam. Benne van a mai világ kedvessége, és gonoszsága is. A NET hatalma az emberek, első sorban a fiatalok felett. Igaz az idősebb korosztályhoz tartozom, de kiszámíthatósága ellenére is nekem tetszett a könyv. Szívesen elolvasnám a folytatását is.
Szabó Polyák Magdolna véleménye:
Ez nagyon kis könnyű tiniknek szóló történet. Barátságról, szerelemről, cikis sztorikról szól ez a könyv. Egy tinilány meséli el a történetét, nekünk olvasóknak, illetve vezet egy blogot, amit névtelenül ír. Aki egy gyorsan kiolvasható laza könyvre vágyik, annak mindenképp tudom ajánlani.
Rozgics Juri véleménye:
Minap pont romantikus hangulatban keltem (ami nagyon ritka) és elolvastam ezt a könyvet. Lehet, hogy csak az aktuális kedvem miatt, de nekem nagyon tetszett, főleg, mert minden karakter kidolgozott és vicces. Imádom. A történet viszont kissé banális, de ezt ellehet nézni a szereplők miatt. :D
Zolnay Dominika véleménye:
Furcsa könyvnek találtam, és nem csak a főszereplő miatt. Sok rossz véleményt hallottam róla, barátnőm a 4. fejezetnél be is fejezte. Az eleje nagyon tetszett, főleg a vicces szóhasználat miatt, és amiatt, hogy a szereplő nagyon hasonlított rám. Sok hasznos tanácsot adott a könyv, nem csak a pánikrohamaimra, de a kudarcok kezelésére is. Ez volt az elején. Odáig bejött, hogy NewYorkban eltöltött egy kis időt Noahval, de már ott éreztem, hogy lesz egy nagy gubanc. Nem igazán szeretem azokat a sztorikat, amik gubancosak, és nem értem, hogy ki kivel van, ki a jó, ki a rossz. És ez egy ilyen történet. A vége egész jó lett, ahhoz képest, hogy mennyire sűrű volt és rövid. Rosszabbra számítottam.
Czinkócziné Tóth Éva véleménye:
Nagyon tetszett. Teljesen olyan volt, mintha LOL könyvet olvasnék…
Penny egy vöröshajú,szeplős lány, aki önbizalomhiánnyal és pánikrohamokkal küzd…
Szüleivel New York-ba utazik, egy esküvő megszervezésére. Itt találkozik Noah-val,
akivel első perctől egy hullámhosszon vannak és egymásba is szeretnek…
Csakhogy, mint mindig most is jön a bonyodalom…
Penny-nek haza kell utaznia, és nem elég a távolság, még Noah pár titkára is fény derül…
ami a szerelmük útjába állhat…
Eszter Bako véleménye:
Egy igazi, teljes mértékben mai könyv, a mai tizenéveseknek írodott (főleg nekik ajánlom), a virtuális világ megjelenitésének nagyon jó példája. Egyszerűen van megfogalmazva és a történet is elég kiszámitható, de azért magával ragad, mivel mindegyikünk vágyik egy tündérmesére, egy igazi mesebeli "Sorsfordító eseményre"!
Szabóné Németh Erika véleménye:
Könnyed, vicces, szórakoztató, ugyanakkor tele van rejtett igazságokkal, tanító szándékkal rendelkező történet. Karakterek szerethetőek egytől egyig, senki nem volt idegesítő, kivéve persze azt a kettőt, akinek direkt ez volt a feladata. Gyorsan olvasható, könnyed, jópofa kis történet, sok humorral és egy kis drámával. Kíváncsian várom a folytatást.