ADATLAP
Vérvonal
Március közepe – Magyarország a parlamenti választások lázában ég.

A kormányfő egész stábja éjt nappallá téve az újraválasztás sikerén dolgozik. Ám a miniszterelnök rosszul áll, ha nem történik valami, biztosan veszíteni fog.

Eközben egy budapesti bankfiókban megismétlődik a móri tragédia. A rabló válogatás nélkül agyonlő mindenkit. A terrorelhárítás jelen lévő tisztje azonban végez a gyilkossal.

A budapesti rendőrség nyomozni kezd az ügyben. Lovassy Márk, a nagy tapasztalatú, ám kiégett nyomozótiszt kapja a feladatot, hogy felderítse, ki és miért ölt a bankban.
A rendőrség korlátozott kapacitását azonban újabb és újabb halálesetek teszik próbára. Két halott az Uzsoki utcai kórházban, egy újabb az Árpád hídon. Majd a bűnüldözők között is aratni kezd a halál.

Lovassy egyre reménytelenebbül igyekszik tenni a dolgát, miközben a kormánypárti és az ellenzéki jelölt stábja egyaránt nyomást gyakorol rá. Főnökei hol támogatják, hol akadályokat gördítenek elé.

Aztán egyszer csak összeáll a kép, s váratlan fordulatok vezetnek a döbbenetes végkifejlet felé....
Zsankó Anikó véleménye:
Múlt hét könyve volt ez a könyv számomra. A Parfümőrnél számomra nem jobb. Izgalmasnak indult, de elég hamar sejtettem ki lesz a fő bűnös. Izgalmas volt, bár más a sok halál eset a végére túl sok volt nekem, de szerencsére nem volt részem sohse igazi cselszövés áldozata lenni. tetszik, hogy magyar nevek szerepelnek a könyvben, Magyarországon játszódik. Remélni tudom, hogy a valóságban a politika és a rendőrségi munka kicsit másabb. Elgondolgodtató ez a vonal is.
Horvath Tunde véleménye:
Harmadik könyv, harmadik főszereplő, de ugyanolyan izgalmas, mint a másik kettő, egy kis hazai aktualitással (mintha tényleg a hazai rendőrségről szólna - eltussolás, politikai befolyásoltság, stb.) Főleg tetszett, hogy egy-két nyomot még én is észrevettem :-)
Szalai Adél véleménye:
Második könyvem az írótól, bár az első a Parfümőr jobban tetszett, bár ott lehetett tudni, hogy ki a rossz fiú, ennél viszont már nagyon kíváncsi voltam a végére. Végig nem tudtam ki lesz a "fő"bűnös, és meglepetésként is ért.(persze mindig az akire Én sosem gondolok) Remélem az életben nincsenek ennyire morbid helyzetek a választások hevében haha....Kicsit nekem az eleje össze -vissza volt, nem értettem, ki miért hogyan kerül bele majd a sztoriba, aztán a végére persze csak kiderült. Biztos vagyok benne, hogy a többi könyvét is el fogom olvasni.