ADATLAP
Hőségriadó
A New York Times bestseller írója, Richard Castle eddigi legizgalmasabb regényében, a pörgős és fordulatos Heat Rises-ban a kemény és szexi New York-i gyilkossági nyomozónő, Nikki Heat figuráját Jameson Rook, a rámenős riporter alakjával párosítja.

Nikki Heat eddigi legizgalmasabb és legveszélyesebb kalandját egy pap bizarr meggyilkolása nyitja egy New York-i szexklubban. A nyomozás során szembe kell néznie a város legveszedelmesebb drogbárójával, egy beképzelt CIA ügynökkel és egy rejtélyes halálosztaggal, akik meg akarják őt ölni. Mindez csak a jéghegy csúcsa: a vizsgálat egy sötét összeesküvést fed fel, ami egészen a városi rendőrség legfelső köréig elvezet.
Amikor Nikki túl közel jut az igazsághoz, hirtelen megfosztják a becsületétől és a rendőri jelvényétől: egyedül marad egy seregnyi gyilkos ellen. Csak egy emberben bízhat meg, aki nem rendőr: Jameson Rookban, a riporterben.
New York történetének egyik legzordabb telén Nikki Heatnek eltökélt szándéka bebizonyítani, hogy a Hőség vissza fog emelkedni....
Liv véleménye:
Imádom a sorozatot és ilyen szempontból jó volt olvasni, mert néhány jelenete nagyon emlékeztetett rá. Viszont annak ellenére, hogy érdekelt a vége, nem tudtam vele gyorsan haladni, néhány fejezet nagyon untatott.
Dobos Krisztina véleménye:
A korábbi könyvekhez képest kicsit vontatottan indult az eleje, de úgyis mondhatnánk, hogy szimpla krimisen, de onnantól, hogy Heat és Rook újra együtt dolgoznak, visszatért a régi hangulat, onnantól már nagyon élveztem.
Király Ildikó véleménye:
Egy újabb valódi Castle krimi. Castle-izgalom, Castle-poénok. Sajnálom a kapitányt. Kíváncsi vagyok, a következő részben kit neveznek ki helyette. Castle még mindig nagyon jó könyveket ír, így továbbra is csak javasolni tudom a krimirajongóknak.
Nagy Kati véleménye:
A Castle sorozatot nagyon szeretem és a sorozat alapján készült könyvek is jól sikerültek. A könyvben nagyon sok az izgalom. Nikki szinte az egész történet alatt menekül valaki elől vagy harcol valakivel. Természetesen Rook is mellette áll. A végén nagyon meglepődtem a gyilkos személyét illetően. Nagyon tetszett, ahogy az író csavarta a szálakat. A történet végén, hogy Rook nem kelt még fel a kómából nem tetszett, de már elolvastam, hogy a következő könyvben is szerepel, úgyhogy megnyugodtam. :)
Winter Katalin véleménye:
Számomra meglepő volt, mert kb. másfél részt láttam (talán összesen három film felét-felét) a sorozatból, és nem ilyennek képzeltem az eredetit. Vagy én kaptam el gyengébb filmeket, vagy "limonádébb" a sorozat, mint a könyv. A karakterek számomra keményebbek, a történet sokkal-sokkal sötétebb, reálisabb és ennélfogva ijesztőbb volt. Viszont nagyon fordulatos, feszes, kemény, és a legvégéig meglepő. Csak hát amolyan gyomorszáj-ütés volt ahhoz képest, amit vártam. Ezzel együtt nagyon tetszett.
Szalai Emese véleménye:
Azért választottam ezt a könyvet,mert imádom a Castle c. sorozatot. És nem csalódtam! Imádtam a könyvet! Fordulatos, izgalmas, kellően véres és érdekes. Nem lehet letenni! Rook karaktere a legjobb! Úgy éreztem, mintha a sorozatot nézném!
Szabó Gabriella véleménye:
Az első Richard Castle-könyv után viszonylag gyorsan kiolvastam a második és harmadik részt is, mert annyira izgalmasnak és érdekesnek találtam. Főleg azután, hogy a sorozat is nagy kedvenceim közé tartozik. Ajánlom mindenkinek.
Bali Mária véleménye:
Nem a sorozat legizgalmasabb darabja számomra, de azért élveztem, Nikki Heat és Jameson Rook mindig tudnak meglepetést okozni a magánéletükkel és a munkájukkal egyaránt! Már nagyon várom a következő részt!
Sági-Guth Orsolya véleménye:
Izgalmas, fordulatos, mint a sorozat!