ADATLAP
Történetek gyerekekről és felnőttekről
A gyerekeknek hirtelen felnőttként kell viselkedniük, miközben a felnőttek meglepően gyerekesek néha. Nem véletlen, hogy Ljudmila Ulickaja meséi úgy szólnak a gyerekekhez, hogy közben a felnőtteknek is van mit mondaniuk. Bár orosz vidéken járunk, a saját gyerekkori félelmeinkre és reményeinkre is ráismerhetünk ezekben a történetekben, amelyekben mindig érdemes várni a hétköznapi csodákra. ...
Dr.Neményi Ildikó véleménye:
A könyvtárban ajánlották kedvenc írónőm mesekönyvét,melyben az összes történet a kisemberek egyszerű világába vezet, alapigazságokat tár fel.Folytatása is van a Történetek állatokról és emberekről mely hasonlóan frappáns meséket tartalmaz.Ajánlom azoknak akik szeretik Ulickaja sajátos stílusát és a XX.századon átívelő figuráit.
Zimonyi Zsanett véleménye:
Ljudmila Ulickaja 1943-ban született Oroszországban, a baskíriai Davlekanovoban, ahová családját politikai okokból száműzték. Egy éves korában visszaköltözhettek a fővárosba, jelenleg is Moszkvában él. Eredetileg genetikusként dolgozott, de politikai okokból elbocsájtották, első elbeszéléskötete 40 éves korában jelent meg, az azóta megírt könyveit számtalan irodalmi díjjal jutalmazták.
A Történetek gyerekekről és felnőttekről hat megható történetet tartalmaz a háború utáni évekről, és bár időben messze esnek tőlünk az akkor élt emberek mindennapjai, a könyv mégis nagyon aktuális, elgondolkodtató a modern kor embere számára.
Nagyon tetszettek a könyvben Lakatos István illusztrációi.
Nagyobb gyerekeknek és minden felnőttnek ajánlom ezt a könyvet.