ADATLAP
Mennyből a csontváz
Imogen, a szabadsítlusban szeánszozó, kissé különc özvegyasszony karácsonyozásra várja hipochonder öccsét, Valdust, és menopauzás húgát, Genevát. Továbbá kisakaratú unokaöccsét barátnőstől, valamint ábrándoz kuzinját, Aetnát. Utóbbi boldogtalan ara és Shakespeare-rajongó.
A meghívottak útnak indulnak a vidéki házhoz. Soha nem látott jégvihar támad rájuk.
A Kifürkészhetetlen Sors a regényes múltú, kísértetjárta kúriához vezérel két bűnözőt és az őket hajszoló zsarukat. A fejvadászok eredetileg legénybúcsúba készültek. Rosco tüntetően cipeli a vőlegénynek szánt szexapácát, és csontvázünnepnek csúfolja a karácsonyt. Társa, London jeges vízbe esik, és férfias titka van. Odakeveredik egy pszichiátriai eset, a hasadásos Boston. Imogen unokaöccse viszont elakad a jégpokolban, ám furcsa modorú barátnője megérkezik a gyerekével. Utóbb ezt többen a Végzet Szivatásának tekintik.
Az időjárási karantén összezárja a sokféle embert a tömény múltú épületben. Hamarosan még egy terítékre lesz szükség: a bekokszolt Mikulás a kéménybe dugul.
E fergeteges napokat velük ünnepli Imogen réges-rég megboldogult férje, Uly Bácsi – és sokan mások a hajdanvolt időkből....
Gyuricza Györgyné véleménye:
Nagyon tetszett ez a könyv. Örülök, hogy nem írtam le az írónőt az előzőleg tőle olvasott könyv alapján. Az valahogy nem nyerte meg a tetszésemet. Fordulatokban gazdag cselekmény. Egy kis akció, egy kis romantika, sok-sok szellem, minden ami kell. Karácsony már elmúlt, de visszahozta a karácsony hangulatát egy picit, bár a mi karácsonyaink nem ilyen mozgalmasak.
Baloghné Henn Anett véleménye:
Karácsony lévén előkerült ez a könyv is. A kedvenceim közé tartozik,még mindig jókat tudok rajta nevetni, lehetetlenség csendben olvasni. Imogen házában összegyűlik a család, bár kicsit többen lesznek mint eredetileg gondolták. A szellemek sem tudnak távol maradni, hiába kéri Imogen. Sok gondot nem okoznak, de a végén igazán hasznos a jelenlétük.
Katona M. Anita véleménye:
Nyár közepén olvasni karácsonyi történetet már önmagában is bizarr. De maga a stílus, a történet számomra olyan, amihez pont ez az idő illik. Egyszerűen imádom, a megszokott színvonalat hozza. Intelligens, humoros és imádni való. Nem véletlenül lett a kedvencem Aetne és Rosco párosa, illetve Dilinkó.
Kiss Anikó Sarolta véleménye:
Tavaly karácsony előtt olvastam először, rögtön kedvenc lett. Végig nevettem, néha egy-egy ember már nagyon furán nézegettett ezért.
A szereplők is szinte egytől egyik kedvencek. Érdekes, szeretnivaló kis család ez. És a vendégek többsége is.
Miklósiné Takács Nikolett véleménye:
Amikor belekezdtem a könyvbe, nem voltam benne biztos, hogy végig fogom olvasni. Nem tetszett ahogyan indult, de amikor már a szereplők nagyja bemutatkozott, kezdett érdekessé válni a könyv. Végül nem bántam meg, hogy elolvastam. A kedvencem lett Dilinyós :)
Ecseri Mariann véleménye:
Tipikusan olyan Fable könyv, amit néhány évente elolvasgatok – ezt témájából adódóan Karácsony előtt (vagy ha karácsonyi hangulatra vágyom). Sokadik olvasás, pontosan nem tudom. Nagyon sokat nevettem. Kimondottan hangulatjavító olvasmány.
Gabriella Korsós véleménye:
Hát Meseanyóban most sem csalódtam, bár az újabb regényeinél sokszor érzem azt hogy ez már kicsit sok. Ez a regény is sok volt, az abszurdan sztereotíp karakterekkel, a szellemjárással, a túlzott érzelgősséggel Aetna és a zsaru között. De mégis összeállt, mégis így volt tökéletes. Örültem a szenvedő energia- és kreativitásvámpír művész lapátra kerülésének, Kis Puszi megmenekülésének az anyja sorsától, Bostonnak, és persze a lábszagtalanító előkerülésének. Utóbbinak az egész mesevilág.
Albert Anna véleménye:
Imádtam mint minden könyvét eddig. Olyan nyelvezetet használ ami lélekemelő, vicces és találó mindig az adott személyre. Varázslatos dolog, annyira szeretni valakit hogy az újra és újra visszatérjen hozzánk, úgy viszonyulni a szellemekhez hogy azok segítsenek nekünk ha szükség úgy hozza. Aetna, Imogen, Geneva, Valdus mindannyian reálisan látják a hétköznapokat és a dolgok menetét, de nem zárkóznak el a varázslattól, a misztikumtól, megfertőzve vele az erre fogékonyakat Bostont, Roscot, Londont, Kis Puszit.
Moharos Judit véleménye:
Nálam ez a könyv a karácsonyi kötelezőim közé tartozik. Lehet rajta nevetni, vígadni. A Tudorházban én is szívesen eltölteném az ünnepeket. Imogen féle édes-erőset kortyolgatva, Uly bácsi füves könyvét lapozgatva koszorú alakú édességeket majszolgatva résztvenni a "szellemes" csontváz ünnepen. Bár a szerelmes jelenetek valóban eltúlzottak én ezt az ünnepek számlájára írom. Kis Puszi és Nagy Puszi belecsöppenése, vagy a Télmuki érkezése teszi teljessé a káoszt az elázott zsarukkal együtt. Az extrém parkolásnál már mindig hangosan kuncogok környezetem pedig legyint. Már megint Fable-t olvas.
Molnárné Szekeres Judit véleménye:
Imádom a Meseanyó könyveit, köztük ez is egyik kedvencem. Csendben olvasni lehetetlen :) Hihetetlen szóalkotásával, történetcsavarásaival egy teljesen abszurd világba viszi el az olvasót, ami néha talán már kezd giccsbe hajlani, de attól még tökéletesen szerethető az összes tökéletlen szereplőjével együtt. Imádtam - megint :)
Molnárné Szekeres Judit véleménye:
Imádom a Meseanyó könyveit, köztük ez is egyik kedvencem. Csendben olvasni lehetetlen :) Hihetetlen szóalkotásával, történetcsavarásaival egy teljesen abszurd világba viszi el az olvasót, ami néha talán már kezd giccsbe hajlani, de attól még tökéletesen szerethető az összes tökéletlen szereplőjével együtt. Imádtam - megint :)
Faragó Tamara véleménye:
Imádom Fable könyveit! Mindegy mennyiszer olvastam már a könyveit, mindig nagyokat tudok rajta nevetni. Ezzel a könyvvel sem vagyok másképpen. Geneva és Rosco párbeszédeit kifejezetten imádtam! :)
Varga Adrienn véleménye:
Vavyan Fable rajongóit jól felbőszíteném a véleményemmel. Hozzátenném, hogy magamat is ebbe a népes táborba sorolom, mégis muszáj most kicsit „negatatívkodnom”. Fable poénjai természetesen most is ütöttek, nem egyszer nyihogtam fel tömegközlekedési eszközön vagy hajnalban, mikor a család már aludt, csak én olvastam (elvileg csöndben). Mégis volt valami ebben a könyvben, ami nálam már túlcsúszott a giccsbe. A szerelmes jeleneteknél, vallomásoknál éreztem ezt. Fable – tőle szokatlan módon – nyálassá vált ennek a történetnek az írásakor. Ettől függetlenül maradok a drága meseanyó örök híve, csak ez nem a kedvenc kötetem lesz tőle.