ADATLAP
Sárkánycsalogató
Józsi, a pizzafutár egyetemi hallgató egy másnapos reggelen utat nyit a világok között, s rászabadít egy sárkányt Budapestre. Nyomában ott van Béla, a lovag, akinek a sárkány tojására fáj a foga. Aki ugyanis megszerzi a sárkány tojását, elnyeri a szépséges királynő kezét.
Miután feldúlják az Oktogont, ellopnak egy tehenet és legyőzik a gonosz boszorkát, a tabletébe kapaszkodó, nyegle fiúról kiderül, hogy pont olyan nemes, önfeláldozó és hűséges, mint Béla lovag, s ketten együtt nagyon sok mindenre képesek szívük hölgyéért....
Silye Tibor véleménye:
Virág Emília Sárkánycsalogató c. könyvét kétkedve vettem kezembe, de óriási élmény volt. Imádtam a szereplőket, és bár egy - két karakter kezdetben nem volt túlságosan szimpatikus, később mindenki azzá vált. :) Nem igazán tudok rosszat mondani a regényről, bár tény, hogy ez a fülszöveg nem tetszett. Azonban az egész kötet kárpótolt, és csak ajánlani tudom. A mesékre jellemző elemek nagyon tetszettek, és a szerző második kötetét is hamarosan meg fogom szerezni.

http://discussion.blog.hu/2017/09/29/az_ev_legelszabadultabb_urban_fantasyja
Németh Luca véleménye:
Mit-mit-mit mondhatnék? Ez az idei év legkellemesebb meglepetése.
Könyvfeszten vásároltam a könyvet, korábban nem tudtam róla, hogy én ezt szeretném, teljesen mást vásároltam éppen, amikor ajánlották… de mivel egyébként is célom a kortárs magyar írók megismerése, hallgattam a sugalmazásra, és beszereztem a Sárkánycsalogatót. A sárkány csalogatott biztosan. És milyen jó, hogy így tett!
Elképesztően jó humora van, jól megírt a történet, kellemes néprajzos emlékeket idéz, és igen, tényleg lehet történetet írni úgy, hogy a főszereplőket Józsinak és Bélának hívjuk, és mégse röhögjük könnyesre magunkat. Azaz nem ezen. Mert amúgy könnyeztem, egy ponton kiakadtam, megpróbáltam elmesélni, hogy mi történik, de nem jutottam szóhoz a saját vihogásomtól. Hát ilyen ez. Terry Pratchett is elismerően emelne kalapot.
Egyetlen kérdés motoszkál bennem: de tényleg, hogyan lehet neki tojása?
Sándor Anita (AniTiger) véleménye:
Ez a regény haláli! Jól esett az én kis urban fantasy kedvelő lelkemnek. (Elég régen olvastam azért direkt lassan egy könyvet, hogy tovább tartson… :P )

Bírtam, hogy nem veszi az írónő olyan hű, de komolyan az egészet – mindenféle szívfájdalom nélkül oldja fel a legkomolyabb helyzeteket is egy hirtelen, megdöbbentő, röhejes közbevágással. Olyan bolondságokat szúrt be néha, hogy majd megszakadtam a röhögéstől.
Semegi Ágnes véleménye:
Kotyogós kávéfőző van nálam, és nem félek használni!!
Ez egész egyszerűen fergeteges. Tulajdonképpen egy abszolút mai, modern tündérmese, rengeteg humorral, kalanddal, kihívással, némi romantikával és sok-sok utalással mindennapjainkra. Na meg persze sárkánnyal.
Már a borító is nagyon tetszett néhány hete, mikor először láttam. Kotyogós kávéfőző sárkánnyal… ez annyira abszurd, és annyira zseniális, hogy nem hagyhatom ki!, A fülszöveg is olyan szórakoztató, hogy kellett.
Mindenképp.
Lehetetlen, letehetetlen történet, engem elvarázsolt az első mondattal, és imádtam az utolsó pontig. Pörgős, de nem fárasztó, remek a humora, és időnként még aggódni is lehet a szereplőkért. Már ha ráér az ember aggódni két röhögőgörcs között.