ADATLAP
11.22.63
Dallas, 1963. november 22.
Három lövés dördül.
John F. Kennedy, az Egyesült Államok elnöke halott.

Pörög egy tízcentes, és tótágast áll a világ. Ki tudhatja, mikor múlik egy pillanaton az élet, és miért?

Jake Epping kisvárosi angoltanár, jóképű, művelt, harmincas fiatalember. Amikor a gimnázium felnőtt angol kurzusán A nap, amelyen megváltozott az életem címmel íratott dolgozatokat javítja, elé kerül a pedellus fogalmazása: Harry Dunning ötven évvel azelőtt valahogyan túlélte, ahogy az apja lemészárolta a tulajdon családját. Jake teljesen odavan... ám kisvártatva még nagyobb titok birtokába jut, amikor öreg barátja, Al, az egyik helyi bisztró tulajdonosa azzal a bizarr kéréssel áll elő, hogy előzze meg azt az eseményt, amelytől ő Amerika és a világ romlását datálja: akadályozza meg Lee Harvey Oswaldot Kennedy elnök meggyilkolásában. Hogy hogyan? Egyszerű. Lépjen át a bisztró spájzában nyíló időkapun, és térjen vissza a nagy amerikai kocsik, Elvis Presley és az általános dohányzás korába. Jake az idő előrehaladtával nem tudja eldönteni, áldja-e vagy átkozza Alt, amiért erre a küldetésre rávette, azt azonban egyre biztosabban tudja, hogy a múltban vagy a jövőben szeretne-e élni.

Stephen King regénye nem pusztán zseniális időutazás és páratlanul izgalmas, váratlan fordulatokban gazdag történet, hanem a véletlenről, a választásainktól és a sorsról szóló tűnődés is. Letehetetlen. ...
Névte Lenke véleménye:
Stephen King az az irodalomnak, mint Alfréd Hitchcock a filmnek: a Feszültségkeltés Mestere. Kedveli a szokatlan helyzeteket, amikben megmutathatja az emberi lélek borzongató oldalát. Szereti megmutatni a színpadon a pisztolyt, ami tudjuk, el fog sülni, de addig is feszülten várakozhatunk. Rendkívül jól ért az atmoszféra teremtéshez, legyen szó egy fullasztó városról, vagy egy csillogó táncteremről. Az érzelmekhez is nagyon ért: a brutalitás, az agresszió nyers, a szerelem elsöprő, a problémák hétköznapiak és mégis globális szintre lépnek.
Silye Tibor véleménye:
A könyvet három hónap alatt olvastam el. Még nyáron kezdtem bele óriási lelkesedéssel, amely fokozatosan csökkent, és az ezt követő három hónap alatt hol belekezdtem újra, hol abbahagytam. Azonban októberben végleg befejeztem, és bár nagyon tetszett, de húha. :) Szép és hosszadalmas regény volt, amelyben nagyon nagyon sok mindent érintett a szerző. King ismét bizonyított nekem, és nagyszerű író, akitől még fogok olvasni.
Farsang Attiláné véleménye:
Olyan vastag a könyv, hogy első pillantásra megrémít. Aztán mégis el lehet olvasni akár 4 nap alatt is, mert a történet magával ragadó és elgondolkodtató. Az időutazás mindig is érdekelte az embereket, és az, hogy megváltoztathatod a történelem menetét, csábító. Azonban nagyon találó a mottó: A múlt, ha változtatni akarnak rajta, harap.
Markó Andi véleménye:
Nagyon vártam ezt a könyvet, mert jó kritikákat olvastam róla, és a bemutató részlet is felkeltette az érdeklődésemet. Nem csalódtam. A maratoni hosszúság ellenére gyorsan elolvastam, mert szinte alig lehetett letenni. Végig izgalmas olvasmány, de ezen túl elmélkedés is sorsról, annak megváltoztathatóságáról. Nagyon sok gondolatot ébresztett.