ADATLAP
Egy másodperccel később
Terrortámadás éri az Amerikai Egyesült Államokat, mégpedig az egyik legrettegettebb módon, az elektromágneses hullámot (EMP) gerjesztő, pusztító fegyverrel.

Egy háború, melyet egyetlen másodperc alatt elveszít Amerika, egy háború, mely a középkorba robbantja vissza a világ legerősebb országát. Nincs áram, nincs kommunikáció, leállt a közlekedés, fogyóban a gyógyszerek, őrjöngő bandák uralják az országot, az emberek éheznek és a túlélésért küzdenek. Mit tehet ebben a helyzetben egy volt katona, aki meg akarja menteni a családját, a hazáját, ha úgy tetszik, a modern civilizációt?

Az amerikai Kongresszus folyosóin már megjelenése előtt úgy emlegették a regényt, mint az apokaliptikus thrillert, melyet minden amerikainak el kell olvasnia. A történetet a Pentagonban is reálisnak nevezték, a fegyvert pedig úgy tartják számon, mint amely egyetlen pillanat alatt térdre kényszerítheti az Egyesült Államokat.


William R. Forstchen a New York Times bestseller írója, a regény folytatása pedig rövidesen megjelenik Egy évvel később címmel....
Kasza Dóra véleménye:
Érdekes témát dolgoz fel az író ebben a könyvben, és nagyon jól bemutatja, hogy a mai világban mennyire is függünk az energiaellátástól, a technológia vívmányaitól. Egy terrortámadás következtében gyakorlatilag egyik pillanatról a másikra változik meg gyökerestül az emberek élete: áram nélkül maradnak, és megszűnik a kapcsolat a külvilággal. Tanulságos, hogy mit hoz ki az emberekből egy ilyen szituáció. Aktuális témája miatt ajánlanám mindenkinek a könyvet, bár véleményem szerint kissé el lett nyújtva a történet. Ettől függetlenül valószínűleg a folytatását is el fogom olvasni.
Zaják Julianna véleménye:
"Mi vagyunk a történelem legelkényeztetettebb generációja, és mára teljesen elfelejtettük, mennyire függünk a vezetékekben futó áramtól, és a műanyag gomboktól, amiket nyomogathatunk."

Nagyon jól megírt, érdekes témájú, letehetetlen könyv! Olvasás közben ráébredtem, hogy mai kor elkényeztetett embere, mennyire kiszolgáltatottá válhat egy ilyen esemény hatására. A történetben az a legfélelmetesebb, hogy bármelyik pillanatban megtörténhet. Ezt a könyvet biztosan újra elolvasom, s nagyon ajánlom mindenkinek!
Homlok Renáta véleménye:
Csak úgy faltam a sorokat. Alig tudtam letenni (de ezért sajnos néha muszáj), de még akkor is csak ez járt a fejemben. Apukámnak még a bunker építés és konzervek felhalmozásának ötletét is felvetettem. Persze nem volt vevő az ötletre. Érthetetlen. 
Szerintem a könyv elképesztően realisztikus. Azt gondolom, hogy ha valami ilyesmi történne a világgal, akkor kb. ugyanez történne. Sajnos.